ستاره ها/ خورشت ماست يکي از دسرهاي سنتي و اشرافي اصفهاني است که غالبا در مهمانيها و مراسم رسمي سرو ميشود. دسر خورش ماست بسيار خوشمزه و مقوي است
براي تهيه دسر خورشت ماست سنتي اصفهان به گوشت گردن گوسفندي بدون چربي احتياج خواهيد داشت. همچنين در استفاده از زعفران بايد دست و دل باز عمل کنيد. چرا که عطر خوش خورشت ماست مديون وفور اين چاشني بينظير است.
همچنين بهتر است اين دسر را از شب قبل تهيه نماييد چرا که هرچه بيشتر بماند بهتر جا ميافتد و در ضمن در فواصل مختلف با سر زدن به دسر، شيريني آن را تست کنيد و در صورت تمايل پودر شکر و ماست بيشتري به آن اضافه کنيد.
براي تهيه خورشت ماست از ماست چکيده شيرين و نسبتا چرب بهره خواهيم برد. براي اين منظور ميبايست ماست و پودر قند را از شب قبل درون تنظيف ريخته و با قرار دادن تنظيف روي سبدي که زير آن ظرف گودي قرار دادهايد کليه آب ماست را بکشيد و اصطلاحا چکيده کنيد. (ماست را درون يخچال استراحت دهيد تا مانع از ترش شدن ماست شود.)
برخلاف تصور عموم تهيه خورشت ماست کار دشواري نيست تنها به کمي زمان و نيروي کافي براي کوبيدن گوشت و ساير مواد احتياج خواهيد داشت.
مواد لازم جهت تهيه خورشت ماست
گوشت گردن گوسفندي 250 گرم
ماست شيرين 2500 گرم
پودر قند 1 پيمانه
پياز 1 عدد
زعفران به ميزان لازم
طرز تهيه دسر سنتي خورشت ماست
ابتدا گوشت گردن را به همراه يک عدد پياز و آب بپزيد. (نيازي به اضافه کردن ادويهجات ديگر نيست.) تنها زماني که گوشت کاملا پخته شد کمي نمک به گوشت اضافه کنيد.
گوشت پختهشده را به همراه يک پيمانه آب گوشت صافشده به کمک گوشتکوب بکوبيد و در حين کوبيدن آب گوشت را کمکم به آن اضافه کنيد.
زعفران را با آب رقيق کنيد و دم کنيد تا رنگ مطلوب و غلظتي مناسب پيدا کند.
ماستي که از شب قبل کيسه انداختهايد و آب آن کاملا گرفته شده را از صافي رد کنيد. سپس ماست و زعفران را کمکم به گوشت اضافه کنيد و خوب با گوشتکوب بکوبيد.
همه مواد را به صورت تناوبي با يکديگر ترکيب کنيد تا رنگ دلخواه حاصل شود.
در نهايت خورشت ماست را با زرشک و خلال پسته تزيين کنيد.
بازار