نماد آخرین خبر

ميز اردور/ نان گاتا؛ ميان وعده و صبحانه اي سالم براي کودکان

منبع
ايران کوک
بروزرسانی
ميز اردور/ نان گاتا؛ ميان وعده و صبحانه اي سالم براي کودکان
ايران کوک/ اگه دنبال يه ميان وعده يا صبحانه مقوي و سالم ميگردين يکي از بهترين انتخاب ها مخصوصا براي بچه ها نان گاتا هست. خب اگه براتون سوال بشه که نان گاتا چيست يا چطوري تهيه ميشه، کاملا طبيعي ايه. چون اين نان يه مدل نان ارمني هست. براي همين ممکنه براتون يکم جديد باشه. شايد هم تا به حال بارها اون رو امتحان کرده باشين و از طرفدارهاش باشين. اما هميشه اون رو از مغازه ها خريداري ميکنين. ما امروز ميخوايم شما رو از خريد نان گاتا از بيرون بي نياز کنيم. در مورد فوت و فن هاش حرف بزنيم و راز و رمزش رو بگيم که خودتون توي خونه تهيه ش کنين. اين طوري اين نون خوشمزه بيشتر باب ميلتون ميشه. اين رو ميتونم بهتون قول بدم. نان گاتا دستور يکم طولاني اي داره اما مراحلش کاملا ساده ست. خصوصا اگه در تهيه نان هاي خانگي مثل نان شکلاتي، بابکا و نان شيري مهارت داشته باشين، خيلي راحت از پس تهيه اين نون خوشمزه برمياين. اما اگه دفعه اولي هست که نان تهيه مي کنين، سعي کنين تمام نکات رو مو به مو اجرا کنين. من براي مواد مياني اين نان از شکر و کره استفاده کردم و ميشه گفت يه جورايي نان گاتا کره اي تهيه کردم. اما نان گاتا شکلاتي، گردويي، خرمايي و نارگيلي هم تهيه ميشه. روش تهيه اون ها با دستوري که براتون آماده کردم، فرق زيادي نداره. فقط کافيه که براي مواد مياني از مواد دلخواه و به ميزاني که دوست دارين، استفاده کنين. روش نگه داري اين نون خوشمزه ارمني رو هم بهتون در ادامه توضيح ميدم که ديگه مساله اي باقي نمونه. باز هم اگه سوالي داشتين خوشحال ميشم پاسخ بدم. حالا اگه آماده باشين با هم يه نان گاتا ترد و خوشمزه تهيه کنيم. اميدوارم لذت ببرين. چي لازم دارم: براي خمير: شير پر چرب 1 پيمانه خامه پر چرب 1/2 پيمانه تخم مرغ بزرگ 2 عدد عسل يا شکر 3 قاشق غذاخوري کره ذوب شده 4 قاشق غذاخوري نمک 1 قاشق چايخوري مخمر خشک فوري 1 و 1/2 قاشق چايخوري آرد شيريني پزي 3 و 1/2 تا 4 پيمانه براي مواد مياني: شکر 1 و 1/3 پيمانه آرد شيريني پزي 1 و 1/3 پيمانه کره 1 و 1/2 تا 2 قاشق غذاخوري پودر يا اسانس وانيل 1 قاشق چايخوري چه چوري درست ميشه: 1- در يک کاسه بزرگ تخم مرغ ها را بشکنيد. تخم مرغ اول را به طور کامل در کاسه بريزيد. تخم مرغ دوم بايد زرده و سفيده اش جدا شود. سفيده تخم مرغ را در کاسه بريزيد و زرده ي آن را در ظرف ديگري قرار دهيد که در مراحل بعدي استفاده کنيد. 2- شير، خامه پر چرب، کره ذوب شده، عسل يا شکر و نمک را به کاسه اول اضافه کنيد. حالا مخمر خشک فوري و آرد شيريني پزي را اضافه کرده و مواد را با هم خوب ترکيب کنيد. براي اين که مواد نان گاتا خوب مخلوط شود و خمير ورز پيدا کند ميتوانيد از ميکسر يا همزن برقي ايستاده و قلاب خمير آن استفاده کنيد. اگر به ميکسر دسترسي نداريد، از کفگير يا قاشق چوبي کمک بگيريد. 3- روي سطح تميزي کمي آرد بپاشيد. خمير را چند ثانيه روي آن ورز دهيد. سپس داخل کاسه بزرگي را کاملا چرب کنيد. ميتوانيد از اسپري جدا کننده هم استفاده نماييد. خمير نان را داخل کاسه بگذاريد و روي آن را با سلفون يا کيسه پلاستيکي تميز بپوشانيد. خمير بايد به مدت يک الي دو ساعت استراحت کند. هر وقت حجم خمير دو برابر شد، براي مراحل بعدي آماده است. 4- در همين مدتي که خمير استراحت مي کند بايد مواد مياني نان گاتا را آماده کنيد. در يک کاسه بزرگ، آرد، شکر و پودر وانيل را بريزيد. کره بايد کمي نرم شده باشد. يک قاشق از کره داخل کاسه بريزيد و ورز دهيد. اين کار را چندين مرتبه تکرار کنيد تا غلظت و کيفيت مواد مياني نان به حد مطلوبي برسد. بافت مواد مياني بايد طوري باشد که وقتي آن را با دست فشار مي دهيد، متراکم و بهم چسبيده شود. 5- وقتي اندازه خمير دو برابر شده بود، روي سطح کار، کمي آرد بپاشيد و خمير را روي آن قرار دهيد. سه تکه ي تقريبا مساوي و يک تکه ي کوچک تر از خمير برش دهيد. تکه ي کوچک تر براي تزيين استفاده مي شود. 6- يک تکه از خمير را با دست به دايره اي تخت و صاف با قطر 15 تا 17 سانتي متر تبديل کنيد. حالا به کمک قاشق اسکوپ ساز به ميزان مورد نظرتان از مواد مياني برداريد و وسط خمير قرار دهيد. حدود يک يا دو قاشق کافي است. گوشه هاي خمير را بالا آوريد و تمام لبه هاي آن را بهم بچسبانيد. مواد مياني بايد کاملا درون خمير نان قرار بگيرند. حالا دوباره خمير را با ضربه زدن فشار دهيد تا تخت و صاف شده و قطر دايره نان حدود 20 يا 22 سانتي متر شود. ضخامت نان به خودتان بستگي دارد که دوست داريد نان گاتا شما چقدر ضخيم يا نازک باشد. اين کار را براي مابقي خميرها هم تکرار کنيد. 7- فر را روشن کنيد تا گرم شود. فر را روي درجه حرارت 180 درجه سانتي گراد يا 375 فارنهايت تنظيم کنيد. کف سيني فر را با کاغذ روغني بپوشانيد. خمير نان را روي آن قرار دهيد. حالا نوبت به تزيين نان ميرسد. تکه کوچک خمير را به کمک وردنه به دايره اي با ضخامت بسيار نازک تبديل کنيد. 8- حالا زرده تخم مرغي را که در مراحل قبل کنار گذاشته بوديد، برداريد. در آن يک قاشق غذاخوري آب يا شير بريزيد و خوب مخلوط کنيد. به کمک براش مخلوط زرده تخم مرغ را روي خمير نان بزنيد. حالا به کمک کاتر خميري را که براي تزيين آماده کرده ايد، برش بزنيد. برش ها بايد باريک و با طول نسبتا زياد باشند. 9- نوار هاي خميري را مطابق عکس روي خمير نان گاتا بگذاريد. قسمت هاي اضافه نوارها را برش داده يا به زير لبه هاي نان فشار دهيد. روي آن ها را با براش به مخلوط تخم مرغي آغشته کنيد. حالا به کمک چنگال در مرکز هر لوزي، سوراخ ايجاد کنيد تا نان بهتر پخته شود. 10- حالا نان را در فر بگذاريد. اين نان بايد به مدت 30 تا 35 دقيقه در فر باشد تا پخته شود. وقتي رنگ نان طلايي شود، آماده است. حالا نان را از فر خارج کنيد و 15 تا 20 دقيقه روي صفحه خنک کننده بگذاريد تا کاملا خنک شود. سپس نان را برش داده و با انواع نوشيدني هاي گرم سرو کنيد. نوش جان. نکته:
– در صورتي که ميخواهيد اين نان را بعدا سرو کنيد، در همان روز پخت نان، آن را فريز کنيد. با اين روش تا 4 هفته قابل استفاده خواهد بود.
ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره