منودليار/ سيب زميني يکي از سبزيجات پر کاربرد، خوشمزه با خواص شگفت انگيز بسيار است که به صورت هاي مختلف در آشپزي هاي ايراني، سنتي و مدرن مورد استفاده قرار مي گيرد. اولين قدم در استفاده از سيب زميني، پوست گرفتن آن به شمار مي رود مگر اينکه بخواهي آن را به صورت کبابي نوش جان کني. به نظرم پوست کندن سيب زميني کاري زمان بر و البته بيهوده است و هميشه از انجام اين کار فرار کرده ام. اما از وقتي اين روش را ياد گرفتم ديگر مثل قبل به پوست کندن سيب زميني با هراس نگاه نمي کنم. حتماً با خود مي گويي چه روشي؟! اگر تو هم در اين مورد کنجکاو شدي با منودليار تا پايان اين مقاله همراه باش تا اين ترفند جالب را براي پوست کندن سيب زميني با تو در ميان مي گذارم.
پوست اکثر سيب زميني ها بسيار نازک است به طوري که هنگام پوست گرفتن مقدار زيادي از خود سيب زميني هم به همراه پوست آن دور ريخته مي شوند. برخي از برس يا اسکاش براي کندن پوست آن استفاده مي کنند که کثيف کاري زيادي به همراه دارد و نتيجه کار هم زياد رضايت بخش نخواهد بود.
تازه داستان جالب زماني شروع مي شود که سيب زميني ها را مي شويي، آب پز مي کني و مي خواهي پوست آن را بگيري. اين هم ماجراي خودش را دارد از سوختن دست گرفته تا پوست هاي نصفه نصفه کنده شده سيب زميني که منظره زيبايي را به نمايش نمي گذارند.
روشي آسان براي پوست کندن سيب زميني
به کمک يک چاقوي تيز از وسط سيب زميني تا دور تا دور آن را يک برش سطحي بزن، در حدي که عمق برش فقط بر روي پوست باشد؛
سيب زميني برش خورده را در يک قابلمه آب جوش بگذار؛
اجازه بده به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقيقه در آب جوش بماند؛
بعد از آبکشي، قابلمه را با آب سرد و چند تکه يخ پر کرده تا سيب زميني ها در آن خنک شوند؛
خواهي ديد که پوست سيب زميني به آساني از جايي که برش زدي، کنده مي شود.
اين کار براي همه روش هاي طبخ سيب زميني مانند سرخ کردن يا پوره مناسب است. اين روش نسبت به همه روش هايي که من به شخصه براي پوست کندن سيب زميني امتحان کرده ام راحت تر است.
دقت کرده اي که سيب زميني هاي سرخ کرده اي که پيش از سرخ شدن، آب پز شده اند چقدر خوشمزه تر و لذيذ تر مي شوند؛ درست مانند سيب زميني هاي سرخ شده اي که در فست فود ها در کنار همبرگر يا مرغ هاي سوخاري نوش جان مي کني. آن ها را مي تواني در منزل نيز تهيه کرده و از آن لذت ببري؛ براي اين روش ابتدا سيب زميني ها را درون آب نمک بپز، پس از پوست گرفتن برش بزن و براي چند ساعت درون فريزر قرار بده. روغن را گرم کن و سيب زميني ها را بلافاصله پس از خارج کردن از فريزر درون روغن بريز. پس از سرخ شدن روي حوله آشپزخانه بريز تا روغن اضافه آن ها گرفته شود و ترد و برشته باقي بمانند.
بازار