نمناک/ “سس انبه” بخاطر ادويه و چاشني هاي خوش عطرش يک سس پرطرفدار و پرخاصيت است. که براي انواع ساندويچ گرم بخصوص فلافل استفاده مي شود.
مواد لازم براي سس انبه:
انبه :400 گرم
برگ بو :دو عدد
سرکه سفيد :مقداري
زيره :يک و نيم قاشق مربا خوري
فلفل سياه :دو قاشق مرباخوري
جوزهندي :کمي
سياهدانه :دو قاشق مربا خوري
نمک دريا:يک قاشق مربا خوري
ليمو :نصف يک عدد
سير:8 حبه
تخم گشنيز:دو قاشق مربا خوري
روغن زيتون:سه تا چهار قاشق
طرز تهيه سس انبه:
ابتدا تخم گشنيز، دانه فلفل سياه، زيره، نمک دريا و برگ بو را آسياب کرده و به شکل پودر درآوريد، در آخر جوز هندي و سياهدانه را افزوده و در صورت تمايل يک قاشق مربا خوري فلفل قرمز اضافه نماييد.
در مرحله بعد سيرها را رنده کرده و انبه ها را با گوشت کوب له کنيد، سپس انبه و سير را با هم مخلوط نماييد.
تابه اي را روي حررات قرار داده و کمي روغن زيتون بريزيد و ادويه ها را تفت دهيد تا عطر آن بلند شود، مواد را مرتب هم بزنيد تا نسوزد.
بعد از اينکه ادويه ها کمي تفت خورد مخلوط انبه و سير را به تابه افزوده و خوب مخلوط نماييد تا ادويه ها و انبه بخوبي با هم ترکيب شوند.
در ادامه يک قاشق سرکه سفيد و يک قاشق آب ليموي تازه را افزوده و با شعله بسيار کم مواد را تفت دهيد تا طعم ها با هم ترکيب شوند.
در آخر نمک ،ترشي و تندي سس را امتحان کرده و در صورت نياز کمي آب ليمو، نمک و فلفل اضافه نماييد، سپس شعله را خاموش کرده و بعد از اينکه خنک شد آن را در ظرف مورد نظر بريزيد و در يخچال قرار دهيد.
بازار