نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
آشپزی من

طرز تهيه غذاي محلي سيرابي به دو روش

منبع
بروزرسانی
طرز تهيه غذاي محلي سيرابي به دو روش
يادبگير/ شايد شما به خاطر بوي نامطبوع سيرابي از آن متنفر باشيد. اما در صورت خوب تميز کردن و طبخ درست آن مي توانيد غذاهاي خوشمزه اي با ان درست کنيد که سرشار از انواع ويتامين ها و مواد معدني است. سيرابي حاوي مقداري زينک، آهن، کلسيم و فسفر و ويتامين B12 است. اين خوراکي ارزشمند براي رفع حالت تهوع زنان باردار مفيد است. بسياري از افرادي که درد معده دارند ادعا مي کنند با مصرف سيرابي، درد معده آن ها تخفيف و يا برطرف شده است. سيرابي يک غذاي چرب است و بايد در مصرف آن احتياط کرد. پخت سيرابي حدود 12 ساعت زمان مي برد و بهتر است حداکثر نصف روز يا يک روز پس از پخت مصرف شود و نگهداري بيش از آن حتي در يخچال توصيه نمي شود. اين غذا بسيار خوشمزه و مقوي است و مي توانيد به عنوان صبحانه يا نهار پر خاصيت براي خانواده تان طبخ کنيد و لذت ببريد. در اين مقاله به دو روش پخت سيرابي اشاره مي شود. روش اول پخت سيرابي: مواد لازم: شکمبه گوسفند يا بز: 1 عدد دنبه گوسفند: 100 گرم برنج: 3 پيمانه عدس: 2 پيمانه نمک: به مقدار لازم فلفل سياه: به مقدار دلخواه زردچوبه: 1 قاشق غذا خوري طرز تهيه غذاي محلي سيرابي: شکمبه گوسفند را پاره نکنيد به همان صورتي که هست برگردانيد و تميز بشوريد، دو طرف را به خوبي بشوريد و با چاقو از بالا به پايين و برعکس بکشيد. شکمبه پس از تميز کردن و شستن بايد سفيد شود و هيچ گونه مواد سبز يا قهوه اي رنگ بر روي شکمبه مشاهده نشود. يک سر شکمبه را با نخ ببنديد و با شکمه يک کيسه درست کنيد. برنج، عدس، دنبه و تمام ادويه ها را داخل آن بريزيد و مقدار 2 ليوان آب، درون کيسه شکمبه بريزيد. طرف ديگر شکمبه را با نخ محکم ببنيد. يک ظرف پر از آب کنيد دو عدد پياز و مقداري نمک و زردچوبه داخل آب بريزيدو شکمبه را داخل اين ظرف قرار دهيد و درب ظرف را ببنديد و بگذاريد سه تا پنج ساعت با حرارت ملايم بپذد. مي توانيد به همراه نارنج اين غذا را ميل کنيد. روش دوم پخت سيرابي: مواد لازم: شکمبه گوسفند يا گاو: 1 عدد پياز: 2 عدد هويج: 1 عدد سير: چند حبه فلفل سياه، نمک به ميزان لازم آبليمو هنگام سرو غذا طرز تهيه سيرابي: شکمبه يا سيرابي را به همان روشي که گفته شد تميز کنيد و بشوييد تا کاملا تميز و سفيد رنگ شود. با چاقو يا قيچي سيرابي را به دو بند انگشت ريز کنيد. سيرابي را در قابلمه اي بريزيد و 2 ليوان آب اضافه کنيد اجازه دهيد بجوشد. اين آب را دور بريزيد و مجددا مقداري آب بريزيد که روي سيرابي را بگيرد. پيازها را درسته و يا دو قاچ شده همراه چند حبه سير و يک هويج در قابلمه بريزيد. نمک، ادويه دلخواه شما و ترجيحا ادويه آچار، فلفل اضافه کنيد و بگذاريد چندين ساعت با شعله کم گاز بپزد. اگر بخاري داريد مي توانيد از شب تا صبح روي حرارت بخاري بگذاريد و صبح اگر هنوز نپخته بود مجددا روي حرارت ملايم گاز قرار دهيد و زمان دهيد تا بپزد. پس از پخت در صورت دلخواه مي توانيد پياز و هويج را از قابلمه خارج کنيد و دور بيندازيد. هنگام سرو سيرابي چند قطره آبليمو، طعم آن را دلپذير مي کند. سيرابي غذايي مقوي و خوشمزه است که اگر کودکان به طعم آن عادت کنند، مصرف هفته اي يک بار براي رشد و نمو آن ها مفيد است. نوش جان بتول محسني
ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره