نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
آشپزی من

ترفند هاي جالب از بين بردن شوري غذا

منبع
نمناک
بروزرسانی
ترفند هاي جالب از بين بردن شوري غذا
نمناک/ پختن غذا نيز فوت و فن هاي خاص خود را دارد و ميزان مواد مورد استفاده در آن بايد اندازه باشد تا ذائقه افراد را اذيت نکند. اکثر غذاهايي که ما طبخ مي کنيم به سه قسمت دسته بندي مي شوند: شور ملس شيرين که هر سه اين طعم ها وابسته به ميزان مصرف ادويه ، نمک ، فلفل و شکر به کار رفته در غذا مي باشد. شور شدن غذا با مصرف بسيار زياد نمک، مخصوصا در مواقعي که مهمان داريم اتفاق مي افتد و اوضاع را بيش از پيش استرس آور مي کند و اين حالت ممکن است در مورد آشپزهاي کاربلد هم رخ دهد اما اين موضوع هيچ جاي نگراني ندارد. مي دانيد که شور شدن غذا به معني اين است که نمک مصرفي بيش از اندازه در غذا استفاده شده است و خوردن آن را کمي دشوارتر کرده است ولي بايد بدانيد که براي برطرف کردن اين مشکل راه هاي زيادي وجود دارد که ما در اين بخش از نکات خانه داري نمناک قصد داريم گذري به آن ترفند ها داشته باشيم. عوارض جدي مصرف غذاهاي شور و پرنمک قبل از هر چيزي و مطرح کردن روش هاي از بين بردن شوري غذا مي خواهيم به اهميت و نقش نمک در بدن اشاره اي داشته باشيم. همانطور که مي دانيد زياده روي در مصرف نمک خطرات جبران ناپذيري را در پي دارد و منجر به بالا رفتن فشار خون شده و همچنين بروز حملات قلبي و سکته مغزي را افزايش مي دهد. نمک نقش مهمي در سوخت و ساز مواد غذايي و همچنين کارکرد صحيح عضلات و انتقال پيام هاي عصبي دارد ولي از طرفي بايد در ميزان مصرف آن بسيار محتاطانه عمل کرد و مستلزم مصرفي متعادل مي باشد. طبق توصيه اي که از طرف سازمان بهداشت جهاني نسبت به مصرف نمک شده است به ميزان 5 گرم مي باشد. اما اين در حالي است که در کشور ما ايران اين رقم دو تا سه برابر اين ميزان برآورد شده است مخصوصاً از زماني که غذاهاي فست فودي و آماده در بين افراد جامعه طرفداران زيادي پيدا کرده است. پوکي استخوان، سکته هاي قلبي، آسم، سرطان معده و فشار خون از جمله مشکلاتي است که مصرف بالاي نمک به دنبال دارد. بيشتر افراد علاوه بر مضرات مصرف بالاي نمک ميانه خوبي با غذاهاي شور ندارند و زماني که غذايي طبخ کرده اند شور مي شود هر روشي را براي برطرف کردن اين مشکل امتحان مي کنند تا غذايشان طعم متعادل خود را به دست بياورد.اين مطلب کاربردي ترفندهايي را در اختيارتان قرار داده است تا با به کارگيري آنها شوري غذايتان را برطرف کنيد. برطرف کردن شوري غذا با استفاده از قند در اين روش اقدام به گذاشتن يک قند داخل يک قاشق بکنيد و آن قاشق حاوي قند را داخل قابلمه غذاي خود قرار دهيد قرارگيري قاشق به طوري بايد باشد که قند آب نشود و پس از اينکه لحظاتي سپري شد مي توانيد قاشق و قند را از داخل غذا برداريد. رفع شوري غذا با سيب زميني ابتدا اقدام به پوست گرفتن يک سيب زميني بکنيد و آن را به دو قسمت تقسيم کرده و در داخل غذاي در حال جوش بيندازيد. با اين کار نمک اضافي غذا توسط سيب زميني جذب شده و پس از پخت غذا به راحتي مي توانيد سيب زميني را از داخل آن خارج کنيد چنانچه طعم سيب زميني در غذا را دوست نداريد مي توانيد از تکه نان خشک نيز استفاده کنيد. گرفتن شوري غذا با استفاده از ميوه در بعضي غذاها همچون خوراک سبزي يا گوشت براي اينکه شوري غذا را کاهش دهيد مي توانيد از ميوه ها استفاده کنيد مثلاً چند تکه آناناس يا سيب انتخاب خوبي براي مخفي کردن مزه شوري غذا مي باشند. رفع شوري غذا با استفاده از آب چنانچه غذايي که پخته ايد مثل آبگوشت يا خورشت آبکي است مي توانيد براي رفع شوري آن مقداري آب به آن بيافزاييد البته بايد توجه داشته باشيد که از تبخير آب غافل نشويد در حقيقت چنانچه صبر کنيد آبي که اضافه کرده ايد بجوشد و به غلظت اوليه برسد کار شما بيهوده خواهد بود ولي چنانچه مي خواهيد غذايتان بيش از حد آبکي شود ميتوانيد مقداري از آب شور آن را تخليه کرده و با آب جديد جايگزين کنيد. از بين بردن شوري غذا با افزايش حجم غذا چنانچه از مواد اوليه غذاي خود باقي مانده است مي توانيد با اضافه کردن آن به غذا مخصوصاً اگر داخل آن از هويج يا سيب زميني استفاده شده باشد شوري غذا را تا حدود زيادي برطرف کنيد. در مورد برطرف کردن شوري غذا هايي همچون سوپ با استفاده از رشته و ماکاروني به راحتي مي توانيد شور بودن آنها را برطرف کنيد و شايد خوشمزه تر هم شوند. رفع شوري غذا با بالا بردن دماي غذا وقتي غذا سرد است مزه شوري آن بيشتر احساس ميشود، پس وقتي غذايتان شور هست بهتر است غذا را با دماي بالا سرو کنيد در واقع مي توان گفت حقيقت فرار کنيد. استفاده از اسفنج براي برطرف کردن شوري غذا روشي که شايد برايتان خيلي عجيب باشد استفاده از اسفنج است.زماني که هيچ راهکاري براي رفع شوري غذا نداريد ميتوانيد از داروخانه يک اسفنج بهداشتي خريداري کنيد و آن را داخل غذا قرار دهيد تا به مدت ده دقيقه با آن بجوشد و نمک غذا را به خود بگيرد. برطرف کردن شوري غذا با قاشق نقره روش جالب ديگري که اصلا امتحان نکرده ايد استفاده از قاشق نقره است.به اين صورت که با استفاده کردن از قاشق نقره در حين طبخ غذا مي توانيد از شوري آن بکاهيد. رفع شوري غذا با شستن سبزيجات در برخي از غذاها مانند کوکو که در آنها از سبزيجات استفاده ميشود ميتوان با شستن سبزي ها از شور شدن غذا جلوگيري کرد.پس چنانچه بعد از اينکه نمک را اضافه کرديد غذايتان شور شد ميتوانيد سيب زميني، لوبيا سبز يا سبزيجات و ... را دوباره بشوييد تا از شوري غذايتان کم کنيد. اضافه کردن شکر يا مواد اسيدي براي اينکه طعم شوري غذا را کاهش دهيد ميتوانيد از مواد اسيدي مثل عصاره مرکبات،گوجه فرنگي،سرکه و ترشي استفاده کنيد. اضافه کردن عسل يا شکر براي اينکه تاثير زيادي در کاهش شوري غذايتان داشته باشيد مي توانيد از مخلوط هر دوي آنها يعني مواد اسيدي و شکر استفاده کنيد.اين عمل را تا زماني که شوري غذا رفع شد ادامه دهيد. بکار بردن نمک دانه درشت بهتر است از نمک دانه درشت استفاده کنيد تا غذايتان شور نشود چون نمک هاي معمولي به خاطر ريز بودنشان با کمي حرکت دادن نمکدان به مقدار بيشتري در غذا ريخته مي شود و باعث شوري غذا ميشود. افزودن پله اي نمک براي جلوگيري شوري غذا بهتر است که نمک را در چند مرحله به غذا اضافه کرد تا با هر بار چک کردن شوري و کم بودن نمک معلوم شود در اخر قبل از اينکه غذا را بکشيد آن را مزه کنيد. حواستان به بخار شدن آب باشد غذاهاي آبکي مثل انواع آش ها و خورشت ها مقداري از آبي را که اضافه کرده ايد در ابتدا از دست ميدهند پس بهتر است نمک را در مراحل آخر به آنها اضافه کنيم. رفع شوري غذا با استفاده از خامه زماني که سبزي که بخار پز کرده ايد شور شده است مي توانيد آن را با مقداري خامه سرو کنيد و يا مي توانيد سبزي تان را در مخلوط آب جوش و خامه قرار دهيد تا کمي از نمکش کم شود،اما در اين صورت کالري غذايتان کمي بالا مي رود. يک ضرب المثل قديمي هست که اشاره به پيشگيري بهتر از درمان هست دارد.پس ما هم به جاي اينکه راه حلي براي رفع شوري غذا پيدا کنيم بهتر است با استفاده از اين توصيه هاي آشپزي نگذاريم غذايمان شور شود. راه هاي پيشگيري از شور شدن غذا هيچوقت زمان اضافه کردن نمک بالاي ظرف غذا نايستيد.اندازه نمک را از قبل بسنجيد تا به طور ناگهاني مقدار آن زياد نشود. قبل از اينکه از نمکدان استفاده کنيد حتما و حتما در نمکدان را بررسي کنيد تا محکم باشد چون ممکن است در نمکدان باز شده و نمک زيادي در غذا بريزد. زمان تهيه ي غذا به موادي که درغذا استفاده ميکنيد دقت داشته باشيد تا از موادي که حاوي سديم هستند زياد استفاده نکنيد يا مقدار نمک را کاهش دهيد.چون مواد سديمي مقدار قابل توجهي نمک دارند پس بايد در افزودن نمک دقت داشته باشيد.( سوپ هاي آماده و سوپ هاي خامه اي از اين محصولات به شمار مي رود.) براي اينکه غذايتان شور نشود با احتياط نمک را به غذا اضافه کنيد.اگر از مقدار کم شروع کنيد احتمال شوري آن کم مي شود. بهتر است دفعات زيادي غذا را مزه مزه کنيد تا طعم شوري و بي نمکي آن دستتان بيايد.البته اين کار را با نوک زبانتان نکنيد چون اين قسمت از زبان حساسيت کمي دارد. پس براي چشيدن غذا بهتر است از کل زبان تان استفاده کنيد.به اينصورت که يک قاشق پر از غذا را سرد کنيد بعد به دهانتان بگذاريد.
ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره