نماد آخرین خبر

شربت خاکشير چگونه درست مي شود؟

منبع
روزياتو
بروزرسانی
شربت خاکشير چگونه درست مي شود؟
روزياتو/ با شروع فصل تابستان و گرم شدن هوا نياز به نوشيدني ها و خوردني هاي خنک بيش از هر وقت ديگري احساس مي شود، به خصوص آن هايي که علاوه بر خنکي فوايدي هم براي بدن داشته باشند. از اين نوشيدني ها مي توان انواع شربت هاي خانگي مثل تخم شربتي، شربت با انواع عرقيجات و شربت خاکشير را نام برد که هم خوش طعم هستند و هم فوايد زيادي دارند. شربت خاکشير يکي از معروف ترين شربت هاي خانگي ايران است که به راحتي و با مواد مختلف قابل تهيه است و حتي مي توانيم از آن به همراه وعده هاي غذايي روزانه ي خود به جاي انواع نوشيدني هاي مضر استفاده کنيم. شربت خاکشير را هم مي توان به صورت ترکيبي يعني با انواع عرقيجات، ليموترش، زعفران و غيره تهيه کرد و هم تنها با آب و شکر، که اين مسأله به طبع و مزاج شما بستگي دارد. در ادامه مي خواهيم ببينيم شربت خاکشير چگونه درست مي شود. مواد لازم آب ۳ پيمانه شکر ۱۰۰ گرم گلاب ۱ پيمانه آب ليموترش هل ساييده شده خاکشير شسته شده به مقدار لازم مرحله اول: شستن خاکشير نحوه شستن خاکشير در تهيه ي شربت اهميت زيادي دارد. در حقيقت سخت ترين بخش تهيه شربت خاکشير شستن آن است، به دليل آنکه ريگ زيادي داخل آن وجود دارد و ريگ شور کردن آن کمي زمان و حوصله مي خواهد . پيشنهاد مي کنيم مقدار مصرفي چند روز خود را در يک مرتبه بشوييد تا هر روز نيازي به شستن آن ها و صرف زمان زياد نداشته باشيد. ابتدا خاکشير را در ظرف بزرگي بريزيد. مقداري آب در ظرف بريزيد تا کمي بالاتر از سطح خاکشير را بپوشاند. اگر خس و خاشکي روي سطح آب آمد با صافي آن را بگيريد. اجازه دهيد خاکشير يکي دو ساعتي در همان ظرف خيس بخورد. پس از اين مدت، خاکشير را به آرامي به ظرف ديگري منتقل کنيد. دقت کنيد کف ظرف ممکن است شن و سنگ ريزه جمع شده باشد، پس مواد کف ظرف را به خوبي بررسي کنيد و اگر سنگي بود آن را دور بريزيد. اين کار را دو يا سه مرتبه انجام دهيد تا خيال تان از تميز بودن خاکشير راحت شود. مرحله دوم شکر و هل را با آب مخلوط کنيد و روي حرارت قرار دهيد تا شکر به خوبي در آب حل شود. مرحله سوم گلاب و آب ليمو را به مخلوط آب و شکر اضافه کنيد و اجازه دهيد سرد شود (در صورت تمايل مايه را از صافي رد کنيد تا دانه هاي هل جدا شود). مرحله چهارم مايه ي شربت را در ظرف مورد نظر بريزيد و خاکشير را اضافه کنيد. در صورت تمايل چند تکه يخ در ظرف بياندازيد. يک روش ديگر هم براي تهيه شربت خاکشير وجود دارد، به اين صورت که شکر را با آب و گلاب سرد مخلوط مي کنيد و در انتها مقداري خاکشير شسته شده به شربت اضافه مي کنيد. چند نکته درباره تهيه شربت خاکشير در تهيه شربت خاکشير مي توانيد از عرقيجاتي مثل بيدمشک، بهارنارنج يا کاسني استفاده کنيد. علاوه بر اين، مي توانيد شربت خاکشير و تخم شربتي را به صورت ترکيبي آماده کنيد. براي تهيه شربت خاکشير زعفراني کافي است يک قاشق چايخوري زعفران دم شده به شربت اضافه کنيد. براي راحتي کار مي توانيد خاکشير را بعد از شستن، در قالب بريزيد و در فريزر قرار دهيد و هر بار براي تهيه ي اين نوشيدني تابستاني از يخ خاکشير استفاده کنيد. اگر چند ساعت قبل از سرو، شربت را آماده در يخچال قرار دهيد، عطر و طعم شربت بهتر خواهد شد. مقدار شکر را مي توانيد به دلخواه خود کم و زياد کنيد. مي توانيد عسل را جايگزين شکر کنيد. خواص خاکشير خاکشير از نظر طب سنتي گرم و تر بوده و التيام دهنده ي زخم و جراحات است. جوشانده خاکشير براي رفع اسهال‌ هاي ساده و رفع ترشحات زنان مفيد است. خاکشير ادرار آور و تب بُر است. خاکشير براي دفع کرم مفيد است و التهاب کليه را برطرف مي‌ کند. خاکشير صدا را باز مي‌کند. خاکشير براي از بين بردن کهير و التهابات پوستي مناسب است. خاکشير ملين است و براي رفع يبوست مناسب است. خاکشير خنک کننده است و براي رفع گرمازدگي با آب سرد مصرف مي شود. بذر خاکشير بر ميزان قدرت و ميل جنسي مي‌ افزايد و اشتها را باز مي‌ کند. خاکشير دل مالش و دل ضعفه را از بين مي‌ برد. خاکشير براي رفع اسهال ساده کودکان شيرخوار موثر است. خاکشير اگر با شير تازه خورده شود بدن را نيرومند و فربه مي‌کند. خاکشير سنگ کليه را دفع مي‌کند. خاکشير براي برطرف کردن جوش هاي صورت که به دليل مصرف چربي و شيريني ايجاد مي‌ شود مفيد است.
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره