نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
آشپزی من

بايد و نبايدهاي مهم براي نگه داري صحيح لبنيات

منبع
نمناک
بروزرسانی
بايد و نبايدهاي مهم براي نگه داري صحيح لبنيات
نمناک/ آيا تا به حال شده افرادي را ببينيد که مدت زمان زيادي مي توانند لبنيات خود را نگه داري کنند ؟ حتما با خودتان در مورد ظروف مناسب براي نگهداري شير و تخم مرغ و امثال آنها هم فکر کرده ايد که چگونه مدت زمان سالم بودن آن ها را افزايش دهيد . دفعه بعد که براي خريد به سوپرمارکت مراجعه کرديد و يخچال خود را تميز کرديد ، از نکات اين بخش از رازهاي خانه داري استفاده کنيد . شير هروقت نياز به خريد شير داشتيد ، آن را در مرحله آخر برداريد تا زمان کمتري بيرون از يخچال باشد و سپس شير و ديگر محصولات لبني را در يخ ترين قسمت يخچال قرار دهيد که هنگام باز و بسته کردن در يخچال کمترين ميزان گرما به آن نرسد . بهتر است که يک هفته بعد از خريد ، شير را مصرف کرده و تمام کنيد اما دوغ را مي توانيد در عرض يکي دو هفته استفاده کنيد . شيرهاي غير لبنياتي مثل شير سويا ، بادام ، نارگيل بايد در عرض هفت الي ده روز مصرف شود . زماني که شيري را از سوپرمارکت مي خريد ، حتما از بسته بودن و پلمپ بودن درب آن مطمئن باشيد تا مزه و بوي آن تغيير نکرده باشد . شير پاستوريزه را به جاي شير خام و ديگر محصولات لبني استفاده کنيد . حتي شيرهاي خام ارگانيک هم شامل باکتري هاي مضر هستند که مي توانند باعث مشکلات جدي ، بستري شدن و يا حتي مرگ فرد شوند . بستني نيز مي تواند تا دو الي چهار ماه سالم بماند ، مگر اين که آن را در فريزر نگه داري کنيد . در دماي فريزر رشد باکتري ها تا حد زيادي آهسته مي شود . اگر بستني خانگي درست مي کنيد ، بايد از تخم مرغ پاستوريزه استفاده کنيد . تازه نگه داشتن شير يک قاشق چاي خوري جوش شيرين يا کمي نمک را به کارتون شير بزنيد ، اين کار باعث مي شود تا زماني که درب شير را باز نکرده ايد ، هواي اطراف آن مطبوع و تازه باشد و تا يک هفته دوام بياورد . چگونگي فريز کردن شير اگر حس کرديد که قسمتي از شير شما خراب شده اما مي توان از مقدار ديگر آن استفاده کرد ، بخش سالم را جدا کنيد و آن را درون فريزر قرار دهيد و سپس مطمئن مي شويد که شير شما يخ زده است . مطمئن باشيد شيري که قبلا داخل فريزر بوده است ، با شير تازه تفاوت چنداني در طعم و مزه ندارد . با اين راهکار مي توانيد براي چند وقت خود شير بخريد و آن را فريز کنيد . پنير پنير هاي چدر، سوئيسي و پنيرهاي سخت و سفت هم در لايه مياني و هم در لايه سطحي داراي پلاستيک هستند و مي توانند تازگي پنير را نگه دارند . آن ها مي توانند بعد از باز شدن به مدت سه الي چهار هفته سالم بمانند . قالب پنير را جدا کنيد و به اندازه يک سانت از اطراف آن را برش دهيد . مي توانيد قسمت باقي مانده را به جز يک سانت جدا شده از دور پنير ميل کنيد ، به شرط اين که دوباره پلاستيک را به آن نزنيد و پلاستيک بعد از مصرف بايد کاملا نو باشد . پنيرهاي فرآوري شده نيز مي توانند به مدت سه الي چهار هفته در يخچال دوام بياورند . خانم هاي باردار، کودکان ، نوجوانان و افرادي که داراي سيستم ايمني ضعيفي هستند ، نبايد پنير هاي غير پاستوريزه را مصرف کنند و در نتيجه بايد روي برچسب را مطالعه کنيد . پنيرهاي نرم اغلب نسبت به پنيرهاي سفت، دوام کمتري دارند. پنيرهاي کرمي، پنير دلمه شده و ريکوتا مي تواند تا يک هفته بعد از باز شدن استفاده شود. تخم مرغ ها هرگز تخم مرغ خام را استفاده نکنيد . چنانچه در اين بخش از نمناک اشاه کرده ايم زماني که تخم مرغي را خريداري مي کنيد ، حتما تخم مرغي را خريداري کنيد که کارتن آن خنک باشد و تخم مرغ هاي آن نشکسته باشند و يا ترک نداشته باشند . تخم مرغ ها را در يک بسته کاملا تميز قرار دهيد و آن را در سردترين قسمت يخچال بگذاريد . تخم مرغ ها بعد از قرار گرفتن در يخچال مي توانند تا سه الي چهار هفته بعد قابل مصرف باشند . تخم مرغ پخته نيز حدود يک هفته در يخچال دوام مي آورد . اگر به دنبال پنير خام براي سالاد سزار هستيد ، حتما از تخم مرغ پاستوريزه مايع به جاي تخم مرغ خام استفاده کنيد . تخم مرغ را نيز در دماي 160 درجه فارنهايت بپزيد . ماست تاريخ روي ماست را مشاهده کنيد و تا يک الي دو هفته بعد از خريد ماست ، مي توانيد از آن استفاده کنيد. يکي از نکات مهم خانه داري در زمينه ي درست کردن ماست خانگي جلوگيري از ترش شدن آن است ؛ چنانچه مايه ماست شما ترش باشد آن را داخل دستمالي بگذاريد تا آبش بچکد و بعد آن را به شير ولرم اضافه کنيد تا ماست شيرين شود . براي طعم بهتر ماست آن را داخل ظرف سفالي بزنيد. براي جلوگيري از ترش شدن ماست ان را در دماي محيط قرار ندهيد. نگهداري از کره و پنير کره را بايد به سرعت داخل فريزر قرار دهيد اما در کنار آن نبايد مواد غذايي قرار بگيرد زيرا به سرعت بوي آن ها را جذب مي کند و حتما بايد به طور کامل در آن را بسته باشيد . براي جلوگيري از تند شدن کره توصيه مي کنيم آن را در جا کره‎اي يا در ظروف درب ‎دار نگهداري کنيد. اگر کره محلي را به صورت روغن زرد در مي آوريد بهتر است کره را داخل ظرفي جوشانده و يک پياز پوست کنده داخل کره در حال آب شدن بيندازيد و بعد از آن که خنک شد آن را در شيشه يا ظرفي چيني بريزيد. فراموش نکنيد که بايد کف آن را بگيريد . براي جدا کردن پنير قالبي نيز مي توانيد از يک چاقوي تميز که کمي به سرکه آغشته شده است ، استفاده کنيد و سپس پنير را برش دهيد زيرا سرکه باعث از بين رفتن ميکروب هاي روي چاقو مي شود . در نتيجه بايد دو سمت چاقو را درون سرکه کنيد تا هيچ ميکروب و باکتري مضري روي آن باقي نمانده باشد و به پنير منتقل نشود .
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره