فوت آشپزي/ نکتههايي که بهتر است راجع به انواع پنير بدانيم
ايران سلامتي
بروزرسانی
ايران سلامتي/ پنيرها هم در روش تهيه و هم در روش نگهداري با هم متفاوتاند، اما نکتههاي کلي وجود دارد که دانستن آنها خالي از لطف نيست: ...
- بهترين روش براي بريدن پنيرهايي که خرد ميشوند- مانند پنير ليقوان- استفاده از نخ دندان براي قطعهقطعه کردن آن است. در اين صورت پنير خرد نميشود. استفاده از نخ معمولي هم ممکن است، اما ويژگي نخ دندان ضدعفوني بودن آن است.
- اگر آب پنير نداريد، از دوغ يا ماست براي نگهداري پنير ليقوان استفاده کنيد. توجه داشته باشيد هرچه آب پنير شورتر باشد، پنير سفتتر و هر چه نمک آن کمتر باشد، پنير نرمتر ميشود.
- پنير فتا را به سرعت مصرف کنيد و در ظرف دربسته نگه داريد. براي نگهداري در زمان طولانيتر، با کمي روغنزيتون روي آن را بپوشانيد. نگهداري فتا در ظرف شيشهاي بهتر از ظرف پلاستيکي است و از بو گرفتن پنير جلوگيري ميکند. فتا قابلفريز کردن نيست مگر اينکه در پاي، تارت يا کيش استفاده شده باشد، چون بافت خود را از دست ميدهد.
- بهترين روش براي امتحان سلامت پنير بلوچيز، توجه به بافت غيرکپکي آن است. اگر بخشهايي از بافت سفيد پنير به رنگ زرد، قهوهاي يا صورتي درآمده و بوي آمونياک به جاي بوي لبنيات ميدهد و به آساني له يا خرد ميشود، از خوردن آن اجتناب کنيد.
- پنيرهاي سفت، نيمهسفت و نرم را در يخچال و در ظروف بدون هوا نگه داريد يا لاي کاغذ روغني بپيچيد. يکي از مشکلات نگهداري پنير اين است که پنير بوي مواد داخل يخچال را به خود ميگيرد.
- اگر روي پنير ليقوان يا هر پنيري که در آب نمک نگهميداريد کپک زد، آن را دور نيندازيد. انداختن 3-2 حبه قند در آب پنير کپکها را از پنير جدا ميکند و به طرف خود ميکشد.
- اگر پنير کپک زده است، با يک چاقوي تميز قسمت کپکزده و بافت تغيير شکل داده را جدا و بقيه آن را مصرف کنيد، مگر اينکه بو و طعم آن عوض شده باشد.
- پنيرهاي کهنه را ترجيحا با زيره سياه يا گردو سرو کنيد.
- مصرف زياد پنير، خصوصا پنيرهاي شور يا کهنه براي افراد دچار لکنت زبان، آسم، بيماريهاي قلبي، فشارخون بالا و يبوست مزمن توصيه نميشود.
- اگر عرق بدنتان بوي تندي دارد، کمتر پنير مصرف کنيد. اين توصيه شامل کساني که مشکل سنگ کليه و مثانه دارند يا دچار کمبود فسفر در بدن هستند نيز ميشود.
- مصرف پنير براي افرادي که از ضعف بينايي و شنوايي، کمخوني، بيخوابي و مرض قند رنج ميبرند، مفيد است، اما به اندازه و ترجيحا کمنمک.
- مصرف زياد پنير، خصوصا پنيرهاي شور يا کهنه براي افراد دچار لکنت زبان، آسم، بيماريهاي قلبي، فشارخون بالا و يبوست مزمن توصيه نميشود.
- اگر عرق بدنتان بوي تندي دارد، کمتر پنير مصرف کنيد. اين توصيه شامل کساني که مشکل سنگ کليه و مثانه دارند يا دچار کمبود فسفر در بدن هستند نيز ميشود.
- مصرف پنير براي افرادي که از ضعف بينايي و شنوايي، کمخوني، بيخوابي و مرض قند رنج ميبرند، مفيد است، اما به اندازه و ترجيحا کمنمک.
- برخلاف تصور، بهترين زمان مصرف پنير صبح نيست، چون باعث بيحالي و سستي ميشود. پنير خوراک بعد از ظهر و شب است.