نماد آخرین خبر

فوت آشپزي/ ۱۰ نکته طلايي در پخت لازانيا

منبع
ايران کوک
بروزرسانی
فوت آشپزي/ ۱۰ نکته طلايي در پخت لازانيا

ايران کوک/ در اين مطلب قصد داريم؛ نکات طلايي پخت لازانيا و فوت و فن‌هاي خوشمزه‌تر شدن لازانيا را به طور کامل و مرحله به مرحله شرح دهيم.
 لازانيا غذايي است که حرف‌هاي زيادي براي گفتن دارد. اين غذا در حقيقت نوعي پاستا لايه لايه است که هر لايه از آن با مواد گوشتي، سبزيجات، پنير و سس مخصوص پر مي‌شود. ريشه لازانيا به ايتاليا بر ميگردد، اما اين غذاي خوشمزه در سطح جهاني و بين المللي محبوب همگان بوده و طرفداران زيادي دارد. با وجود مواد اوليه ساده و ترکيب آشنايي که دارد، اين غذا طعم شگفت انگيز و منحصر به فردي را خلق مي‌کند که آن را به يک پيشنهاد و انتخاب مناسب در همه جا تبديل کرده است. لازانيا ميتواند ناهار يک روز تعطيل در کنار خانواده باشد يا يک وعده غذايي خوشمزه در رستوران. لازانيا مجلسي هم براي مراسم‌ها و يک پذيرايي عالي از مهمان‌ها عالي است. غذايي است که طعم دلپذير آن هيچ گاه تکراري نخواهد شد و محبوب همه افراد از بچه‌ها گرفته تا پير و جوان است، به همين خاطر هم عده زيادي مايل هستند نکات لازانيا و طرز پخت آن را بدانند.

انتخاب مواد مياني لازانيا، يکي از مواردي ست که به سليقه و ذائقه هر فرد بستگي دارد. مي‌توان آن را با گوشت چرخ کرده، با مرغ و يا حتي بدون گوشت و با انواع سبزيجات تهيه کرد. لازانياي گوشت چرخ کرده يکي از معمول و رايج‌ترين روش‌هاي تهيه يک لازانيا خوشمزه مي‌باشد. همچنين با کمي ذوق و خلاقيت مي‌توان تنوعي در شکل ظاهري اين غذا ايجاد کرد. براي مثال لازانيا رولي يا لازانيا لقمه‌اي از متفاوت‌ترين روش‌هاي پخت لازانيا، مي‌باشند که مي‌توان از اين شکل، به عنوان فينگر فود هم استفاده کرد.

تمام حرف‌ها پيرامون لازانيا و محبوب بودن آن گفته شد، اما سوال اين است:چطور لازانيا را به خوبي درست کنيم؟

نکات لازانيا
خوشمزه شدن هر غذا از جمله لازانيا، در گرو رعايت نکاتي است که در عين سادگي، مهم و تاثير گذار است. در اين مطلب قصد داريم؛ نکات طلايي پخت لازانيا و فوت و فن‌هاي خوشمزه‌تر شدن لازانيا را به طور کامل و مرحله به مرحله شرح دهيم.
براي تهيه يک لازانياي خوشمزه بايد بخش‌هاي مختلف آن را در نظر بگيريد. ورقه‌هاي لازانيا، مواد مياني لازانيا، ادويه مخصوص لازانيا، سس مخصوص لازانيا (يا همان سس بشامل)، پنير لازانيا، نحوه پخت و سرو کردن لازانيا همه و همه داراي نکات مهمي هستند که بايد به آن‌ها توجه داشته باشيد. در زير نکات طلايي پخت لازانيا را به طور خلاصه و چکيده بخوانيد:



۱۰ نکته طلايي در پخت لازانيا
تا حد امکان مواد مياني لازانيا را با کمترين مقدار روغن تهيه کنيد. همچنين اگر از گوشت چرخ کرده استفاده مي‌کنيد، گوشت بدون چربي و يا کم چربي را انتخاب کنيد.
پيازي که در تهيه مواد مياني لازانيا به کار مي‌رود، بايستي خيلي ريز خرد شود (مي توانيد پياز را رنده کنيد).
اگر در مواد مياني لازانيا از رب استفاده مي‌کنيد، مقدار آن کم باشد. همچنين همراه آن چند قاشق آب اضافه کنيد.
لازانيا را در ظرف نچسب (پيرکس) تهيه کنيد. کف و ديواره‌هاي ظرف بايستي با کره يا روغن چرب شده و با سس بشامل پوشش داده شود.
روي هر ورق لازانيا، مقدار نازک و کمي مواد گوشتي يا سبزيجات قرار دهيد. سپس مقدار کمي پنير روي هر لايه بريزيد.
وقتي لايه‌ها تمام شد، روي آخرين لايه لازانيا را با سس سفيد مخصوص (سس بشامل) و پنير فراوان کاملا پوشش دهيد.
قبل از قرار دادن لازانيا در فر، مقداري آب روي سطح آن اسپري کنيد (باعث مي‌شود لازانياي شما خشک نشود).
يک ظرف پيرکس را پر از آب کنيد و همراه با آن درون فر قرار دهيد (اين ترفند مانع از خشک شدن لازانياي شما مي‌شود).
در انتهاي پخت، ۲ الي ۳ دقيقه فر را روي حالت گريل قرار داده تا روي لازانياي شما طلايي و خوش رنگ شود.
وقتي لازانيا را از فر خارج کرديد، براي ۱۰ دقيقه اجازه دهيد تا حرارت آن بيفتد و کمي خنک شود، سپس برش داده و سرو کنيد (در صورتي که بلافاصله و داغ برش دهيد از هم مي‌پاشد).

تفاوت بين لازانياي خشک و لازانياي پيش پخت
هنگام خريد لازانيا، مي‌توانيد لازانياي خشک و يا لازانياي پيش پخت را انتخاب کنيد. نحوه پخت لازانياي خشک که روي بسته بندي نوشته شده است و بايد آن را در ظرفي حاوي آب، نمک و روغن بجوشانيد. اما پس از زمان جوشيدن، ورقه‌هاي لازانيا را حتما بايد با آب سرد آبکشي کرده و سپس روي پارچه تميز و يا حوله قرار دهيد تا آب آن‌ها کاملا گرفته شود. اما لازانياي پيش پخت نيازي به جوشاندن ندارد. فقط کافي ست پيش از مصرف آن‌ها را چند دقيقه در آب ولرم قرار دهيد تا نرم و قابل استفاده شوند.

نکته‌اي در مورد مصرف روغن و رب در لازانيا
هنگام طبخ مواد مياني لازانيا، سعي کنيد کمترين مقدار روغن را مصرف کنيد. اگر مواد بيش از حد چرب باشند، چربي بعد از پخت دور ظرف ديده ميشود و غذاي شما در نهايت شکل خوبي نخواهد داشت. در مواد مياني لازانيا مي‌توانيد سس گوجه و يا رب گوجه فرنگي اضافه کنيد. اما در صورت استفاده از رب گوجه فرنگي، بسته به ميزان موادتان چند قاشق آب هم اضافه کنيد.

نکته‌اي در مورد ظرف لازانيا
اين غذا را بايد در ظروف نچسب مانند پيرکس تهيه کنيد. پيش از چيدن ورقه و لايه‌هاي لازانيا، کف ظرف مورد نظر و ديواره‌هاي آن را خوب با کره چرب کرده، سپس با کمک برس مخصوص کف و ديواره‌هاي ظرف را خوب و کامل آغشته به سس بشامل کنيد. اين روش کمک مي‌کند تا کناره‌هاي لازانياي شما خشک نشود.


نکات چيدن لايه‌هاي لازانيا روي هم
مراحل چيدن لايه‌هاي لازانيا، يکي از مهم‌ترين بخش‌هاي تهيه اين غذا مي‌باشد. همان طور که گفتيم کف و ديواره‌هاي ظرف مورد نظر بايد به طور کامل چرب شده و با سس بشامل به خوبي پوشش بگيرد. سپس مي‌توانيد شروع به چيدن ورقه‌هاي لازانيا کنيد. به اين صورت که در لايه اول ابتدا ورقه لازانيا قرار دهيد. روي ورقه‌ها را کمي سس بشامل بزنيد، بعد کمي پنير، سپس مواد مياني لازانيا. از ادويه مخصوص لازانيا، به همراه آويشن روي مواد بپاشيد. در آخر مجددا کمي پنير روي مواد بريزيد. لايه‌هاي بعدي را به همين ترتيب بچينيد. (تعداد لايه و ورقه‌ها بسته به ميزان مواد و نفرات مي‌باشد) پس از چيدن تمام لايه ها، روي لايه آخر را سس بشامل ريخته با پنير کامل پوشش دهيد. در اين مرحله لازانياي شما آماده قرار گرفتن در فر مي‌باشد. توجه داشته باشيد که هر مرحله ادويه مخصوص و آويشن را حتما اضافه کنيد. همچنين ريختن سس بشامل روي لايه آخر کمک مي‌کند تا سطح لازانيا خشک نشود و در نتيجه بافت خوبي داشته باشد. ظرف را درون فر که آن را از قبل گرم نموده ايد بگذاريد. پس از اتمام پخت، براي ۲ الي ۳ دقيقه روي حالت گريل قرار داده تا روي لازانيا طلايي و خوش رنگ شود.


نکات پخت لازانيا بدون فر
همچنين مي‌توانيد لازانيا بدون فر را به راحتي تهيه کنيد. براي اين منظور از تابه دو طرفه استفاده کنيد. کف تابه را چرب کرده، سس بشامل بزنيد. براي نچسبيدن لازانيا، مي‌توانيد يک رديف سيب زميني ورقه‌اي کف تابه بچينيد. تابه را روي شعله پخش کن و با حرارت کم قرار داده تا لازانيا کامل پخته شود. لازانيا در فر دست ساز و روي گاز نيز به راحتي تهيه مي‌شود. پخت لازانيا بدون فر بسيار ساده و عالي مي‌باشد و تنها روي لازانيا طلايي نمي‌شود.


نکات سرو لازانيا
پس از پخت لازانيا، اجازه دهيد براي مدت ۱۰ دقيقه لازانياي شما از داغي بيافتد و سپس برش بزنيد. اگر بلافاصله و در هنگام داغي فراوان برش بزنيد، لازانيا از هم مي‌پاشد و بافت آن نامنظم مي‌شود.

نکات سس لازانيا
همان طور که مي‌دانيد سس بشامل يکي از اجزاي اصلي لازانيا مي‌باشد. اما در دستور‌هاي متنوع و جديد، استفاده از پنير ريکوتا (پنيري شبيه به پنير محلي ايراني) به جاي سس بشامل پيشنهاد مي‌شود. اين پنير را مي‌توانيد از هايپر مارکت‌ها تهيه کنيد.
براي اينکه پنير حالت چسبندگي بيشتري داشته و بافت بهتري را ايجاد کند؛ مي‌توانيد مقدار برابر پنير پارمسان و موزارلا را با يک عدد تخم مرغ و مقدار کمي نمک مخلوط کرده و در هر لايه آن را به کار ببريد.
لازانيا اين غذاي خوشمزه و محبوب را به سبک‌هاي گوناگون و متنوعي مي‌توان تهيه کرد. لازانياي گوشت چرخ کرده يکي از خوش طعم‌ترين انواع لازانيا مي‌باشد. همچنين شما مي‌توانيد لازانيا با مرغ فيله‌اي را به عنوان يک ترکيب جديد تهيه و امتحان کنيد. اگر شما گياهخوار هستيد مي‌توانيد لازانياي بدون گوشت طبخ کنيد. ما به شما لازانيا سبزيجات مانند لازانيا بادمجان، لازانياي قارچ و اسفناج و… را پيشنهاد مي‌کنيم. لازانياي لقمه‌اي نيز سبک جديد و خاصي از لازانيا مي‌باشد که به عنوان فينگر فود، انتخاب مناسبي براي سرو کردن در مهماني‌ها مي‌باشد.
اما راز خوشمزه شدن هر سبک و گونه لازانياي خوشمزه، اين محبوب همگان، رعايت نکات کليدي و مهمي ست که در نحوه آماده سازي و پخت آن نقش به سزايي دارند. ايران کوک سعي دارد به روزترين و جذاب‌ترين دستور‌هاي غذايي را براي شما ارائه کند. تيم ما معتقد است انتهايي براي هنر شيرين آشپزي وجود ندارد. کافي ست اصول و نکات را رعايت کرده و عشق را چاشني غذاهايتان کنيد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره