برای مشاهده نسخه قدیمی وب سایت کلیک کنید
logo
جذاب ترین ها
آشپزی من

دمي زردک، غذاي سنتي مردم تهران

منبع
غذالند
بروزرسانی
دمي زردک، غذاي سنتي مردم تهران

غذالند/ دمي زردک (دمپختک) يکي از غذاهاي سنتي مردم تهران است. اين غذا را مي توان به جرات يکي از ساده ترين و خوشمزه ترين غذاهاي جهان ناميد که به راحتي تهيه مي شود و نياز به مواد خاصي ندارد .مواد تشکيل دهنده اين پلو خوشمزه برنج ، زردچوبه و باقلا زرد خشک است. اين غذا آنقدر ساده است که در طرز تهيه آن هيچ گوشتي وجود دارد و در واقع يک غذاي گياهي سالم و مقوي به جهت وجود باقلا و زردچوبه به شمار مي رود.اين غذا براي کساني که در استفاده از گوشت محدوديت دارند بسيار مناسب است.دمي زردک(دمپختک)معروف را شما مي توانيد با نيمرو سرو کنيد که طعم جذاب و بي نظيري را براي شما به ارمغان مي آورد.به علاوه از موادي که در کنار اين غذا بسيار خود نمايي مي کند و نمي توان از آن گذشت ترشي است.اين غذا با ترشي بسيار خوش طعم است. دمپختک در واقع شکلي ابتدايي از پلو مي باشد اين غذا را بيشتر به صورت کته و دم کرده تهيه مي کنند.پس بهتر است هنگام تهيه اين غذا آن را آبکش نکنيد و به صورت کته تهيه نماييد.دمي زردک انواع مختلفي دارد با انواع حبوبات از جمله عدس ، ماش و لوبيا چشم بلبلي مي توانيد تهيه کنيد.اما ما امروز و در اينجا مي خواهيم طرز تهيه اين پلو را با باقلا زرد خشک به شما آموزش دهيم. تهيه باقلا زرد امروزه بسيار راحت است.در انواع سوپرمارکت ها و هايپرها شما مي توانيد اين باقلا را به صورت بسته بندي پيدا کنيد البته بسياري از عطاري و حبوبات فروشي ها اين محصول را به صورت باز و کيلويي نيز در اختيارتان مي گذارند که اين بسته به سليقه افراد و نوع تهيه متفاوت است.شما نيز مي توانيد باقلا زرد را خودتان در منزل تهيه کنيد و از باقالي هايي که در تابستان براي باقالي پلو خريداري مي کنيد آنهايي که تقريبا ريز هستند را جدا کرده و پوست گرفته و کناري بگذاريد تا زرد و خشک شوند.پس از آن مي توانيد مورد استفاده قرار دهيد.
مواد لازم
برنج : 3 پيمانه
پياز بزرگ : 1 عدد
باقلا زرد : 2 پيمانه
نمک : به مقدار لازم

زردچوبه : به مقدار لازم
روغن : 1 قاشق غذاخوري
مراحل پخت
 مرحله 1ابتدا روغن را در قابلمه روي حرارت ملايم داغ کنيد و پياز را در آن تفت دهيد تا طلايي شود.
 مرحله 2زردچوبه را اضافه کرده و يک چرخ بدهيد،
 مرحله 3سپس باقلا را با ۶ پيمانه آب و کمي نمک روي پياز بريزيد.
 مرحله 4حرارت را بالا نگه داريد تا آب به جوش آيد.
 مرحله 5سپس حرارت را کم کنيد و در قابلمه را ببنديد.
 مرحله 6حدود ۲۰ دقيقه فرصت دهيد تا باقلا نيم پز شود.
 مرحله 7برنج را روي باقلا بريزيد و حرارت را زياد کنيد تا آب قابلمه به جوش آيد.
 مرحله 8سپس حرارت را کم کنيد تا حدي که اب قابلمه از جوش نيفتد.
 مرحله 9پس از آنکه آب تقريبا همسطح برنج شد، برنج را با کفگير يک دور زير و رو کنيد تا با باقلا يکنواخت شود.

 مرحله 10برنج را دم کنيد، حرارت را ملايم کرده و در قابلمه را ببنديد.
 مرحله 11پس از ۴۰-۳۵ دقيقه دمپختک آماده است، آن را در ظرف سرو کشيده و با نيمرو ميل کنيد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره
اخبار بیشتر درباره