آموزش تهيه پولکي کنجدي خوشمزه به دو روش سنتي

کوکپد/ مواد لازم براي پولکي کنجدي
شکر 1/2 پيمانه
کنجد به مقدار لازم
عسل 1 قاشق غذاخوري
کره 15 گرم
زعفران به مقدار لازم
خيلي از ميان وعده ها هستن که به همراه چاي سرو مي شن. از ميان وعده هاي سنتي و محلي مانند انواع کيک و کلوچه گرفته تا دسرهاي سنتي و محلي هر يک کدوم با عطر و طعم ويژه شون به همراه چاي طعم فوق العاده اي پيدا مي کنن. پولکي يکي از خوشمزه ترين و معروف ترين سوغات شهر زيباي اصفهانه که شهرت جهاني داره. پولکي يک نوع شيريني نازک و ترده که شکل ظاهري اون شبيه به سکه اس. به همين دليل به اين اسم معروفه. اين شيرين و لذيذ به عنوان تنقلات سالم در طعم هاي مختلف از جمله زعفراني، هل، ليمو عماني و به شکل هاي ساده و يا همراه با مغزهاي مختلف درست ميشه. طرز تهيه ي پولکي بسيار ساده اس و ميشه اين شيريني خوشمزه رو به راحتي تو خونه درست کرد. امروز مي خوايم طرز تهيه ي يکي از پر طرفدارترين مدل هاي آن يعني پولکي کنجدي رو بهتون آموزش بديم.
اين پولکي با کنجد درست ميشه و طعم بسيار خاص و کم نظيري داره. براي درست کردن پولکي کنجدي به مواد اوليه ي زيادي نياز نداريد و مي تونيد اين ميان وعده ي سالم رو در کمترين زمان ممکن درست کنيد. پولکي کنجدي شباهت زيادي به سوهان عسليداره، با اين تفاوت که بافت پولکي تردتر و نازک تره و به مواد اوليه ي کمتري هم نياز داره. در ادامه طرز تهيه پولکي کنجدي رو به دو روش رايج بهتون آمورش مي ديم؛ در روش اول براي درست کردن پولکي کنجدي از کره و عسل استفاده ميشه. در روش دوم مواد اوليه از جمله سرکه، شکر و آب به جوش ميان و به شربتي غليظ تبديل ميشن. در آخر هم مي تونيد به اندازه ي دلخواه تون کنجد به مواد اوليه ي پولکي اضافه کنيد و همه ي مواد رو همراه با هم بپزيد. بعد کافيه پولکي ها رو با قاشق چايخوري به شکل گرد با ضخامت خيلي نازک روي سيني پهن کنيد تا سرد و سفت بشه. پولکي هاي کنجدي به همين راحتي قابل تهيه هستن! البته درست کردن پولکي کنجدي يه سري فوت و فن داره که در ادامه ي اين مطلب همه ي اون ها رو بهتون ياد مي ديم تا بتونيد اين شيريني سنتي رو به بهترين شکل درست کنيد و هيچ مشکلي پيش نياد.
طرز تهيه پولکي کنجدي
روش اول: پولکي عسلي
۱- کره، عسل و شکر را داخل قابلمه اي کوچک ريخته و آن را روي حرارت قرار دهيد تا به جوش بيايد و روان شود.
بعد از قوام آمدن مخلوط، زعفران را به آن اضافه کنيد.
۲- بعد از آن که زعفران اضافه کرديد، کنجد را اضافه کنيد و چند دقيقه صبر کنيد تا مغز پخت شود. زير حرارت را کم کنيد.
۳- داخل يک سيني استيل را کمي چرب کنيد. مخلوط را قاشق قاشق به شکل مورد نظر روي آن بريزيد. چند دقيقه صبر کنيد تا مخلوط روي سيني سفت شود و بعد با کاردک يا قاشق يا دست آن را از روي سيني جدا کنيد.
روش دوم: پولکي کنجدي با سرکه
شکر ۲۰۰ گرم
آب ۱۰۰ ميلي ليتر
سرکه سفيد ۵ قاشق غذاخوري
کنجد به اندازه دلخواه
پودر هل ۱/۴ قاشق چايخوري
طرز تهيه لوکوم شکلاتي
۱- در تابه ي تفلون نچسب شکر، سرکه و آب را با يکديگر مخلوط کنيد و روي حرارت شعله اجاق گاز قرار دهيد. گاهي ظرف را تکان دهيد تا محتويات به خوبي مخلوط شوند. سپس به آن ها زمان دهيد تا ۱۵ الي ۲۰ دقيقه بجوشند و آب آن تبخير شود و شربت قوام بيايد و غليظ شود.
۲- در اين مرحله کنجد و پودر هل را اضافه کنيد و با ساير مواد به هم بزنيد. مجددا ۵ دقيقه ي ديگر اجازه دهيد تا مواد بجوشند. کمي از مواد را داخل يک ظرف آب سرد بريزيد و آن را زير دندان چک کنيد. اگر ترد بود مي توانيد آن را از روي گاز برداريد و اگر هنوز به دندان مي چسبيد همچنان بايد رو حرارت باشد.
۳- کف يک سيني فويل آلومينيوم پهن کنيد و با يک قاشق مرباخوري پولکي ها را به صورت دايره اي روي آن بريزيد و به آن شکل دهيد و اجازه دهيد تا کامل سرد شود. . بعد از سرد شدن پولکي ها آن ها خيلي راحت با کمي فشار انگشت تان به آن ها از ظرف جدا مي شوند.
نکات کليدي طرز تهيه پولکي کنجدي
– مهمترين نکته در طرز تهيه پولکي کنجدي مدت زمان پخت آن است؛ اگر مواد را زود از روي شعله برداريد پولکي چسبنده مي شود و اگر دير برداريد مي سوزد و طعم تلخي پيدا مي کند. شعله را زياد نکنيد و همواره مواد را با شعله ي ملايم بپزيد در غير اين صورت پولکي کريستالي مي شود.
– مواد در حال پخت را بيش از حد هم نزنيد.
– اگر نخواستيد داخل مواد پولکي کنجد بريزيد، يک الي دو دقيقه مواد در حال پخت را هم زنيد تا کمي قوام بيايد. بعد مقداري از آن را با قاشق روي يخ بريزيد، اگر خشک شد و سفت شد مواد پولکي آماده است.
– اضافه کردن ۲ قاشق گلاب به مواد پولکي کنجدي نيز اختياري است و طعم پولکي را خاص و خوشمزه مي کند.
– سعي کنيد سرعت عمل تان هنگام ريختن پولکي هاي داغ روي سيني بالا باشد تا مواد سفت نشوند. اگر هنگام ريختن مواد روي سيني مواد سفت شدند، دوباره کمي حرارت به آن ها بدهيد تا روان شوند.
– حتما از ظرف استيل يا ورق فويل براي ريختن پولکي ها استفاده کنيد. استفاده از ظرف بلور امکان جدا کردن پولکي ها از ظرف را دشوار کرده و باعث مي شود پولکي ها بشکنند.
– به جاي کره مي توانيد از روغن مايع استفاده کنيد اما کره طعم بهتري به پولکي خواهد داد.
– هر چه مواد پولکي را نازک تر پهن کنيد، پولکي هاي تردتري خواهيد داشت.
– اگرچه معمولا پولکي کنجدي را به شکل گرد درست مي کنند اما شما مي توانيد اين شيريني را به شکل مربع و يا مستطيلي نيز روي سيني پهن کرده و به شکل هاي متنوع سرو کنيد.
– اگر قصد درست کردن پولکي کنجدي بدون شکر را داريد مي توانيد شکر را از مواد اوليه ي آن حذف کرده و مقدار عسل را بيشتر کرده و يا از شکر رژيمي يا شيرين کننده استويا استفاده کنيد.