طرز صحيح پودر کردن هل در خانه

نمناک/ هل جزو ادويه هاي گران قيمتي است که عطري مخصوص و طعمي بي نظير دارد. از هل در تهيه انواع شيريني ها و غذاها و نوشيدني هاي معطر مانند چاي و قهوه استفاده مي شود. مي توان براي خوش طعم نمودن غذاها و نوشيدني ها از هل به صورت پودر شده نيز استفاده نمود. پودر هل را مي توان از ادويه فروشي ها تهيه نمود اما اگر مي خواهيد پودر هلي را داشته باشيد که تازگي و عطر هل را داشته باشد ، براي تهيه پودر هل از روش اين بخش از رازهاي خانه داري استفاده کنيد.
در خريد هل دقت کنيد
هل دو نوع اصلي دارد؛ هل سبز Elettaria و هل غير سبز که شامل هل سياه، هل سفيد و هل قرمز Amomum مي شود. هل سبز از انواع ديگر آن خوش عطر تر است بنابراين براي تهيه پودر هل بهتر است از هل سبز استفاده کنيد. براي تهيه پودر هل ابتدا بايد هل سبز با کيفيت تهيه نماييد.
شرايط نگهداري هل در ميزان عطر و طعم آن تاثير دارد. اگر فروشندگان هل دانه ي هل سبز را در شرايط خوب نگهداري کرده باشند عطر هل ماندگار خواهد ماند پس هل سبز را در بسته بندي مناسب و از جاي معتبر تهيه کنيد . هل را بايد در غلاف آن و در جعبه ي چوبي و محفوظ و در جاي خنک، تاريک و خشک نگهداري کرد.
طرز تهيه پودر هل
روش اول :
براي تهيه پودر هل مي توانيد از آسياب قهوه استفاده کنيد. براي آسياب نمودن هل ، ابتدا پوسته خارجي آن را جدا نماييد، سپس دانه هاي هل را درون آسياب ريخته و پودر کنيد.
روش دوم :
براي تهيه پودر هل مي توانيد از آسياب برقي استفاده کنيد. براي تهيه پودر هل يک قاشق از شکر آسياب نشده را برداريد و با هل سبز در آسياب بريزيد تا هل خوب پودر شود.
روش سوم :
براي تهيه پودر هل مي توانيد از وردنه استفاده کنيد. براي اين کار ابتدا پوست دانه هاي هل را جدا کرده و آن ها را بر روي يک سطح صاف مثلا يک تخته ريخته و مقداري شکر بر روي آن ها بريزيد و وردنه را روي آنها حرکت دهيد. شکر باعث افزايش استحکاک و بهتر پودر شدن هل مي شود.
روش چهارم :
براي ساييدن هل مي توانيد از هاون هاي دستي استفاده کنيد. هل ها را درون هاون ريخته و خيلي خوب بکوبيد تا تبديل به پودر هل شود.
طريقه نگهداري پودر هل :
براي اينکه پودر هل شما عطر و طعم خود را حفظ کند، آن را درون ظرف هاي شيشه اي با درب محکم بريزيد تا هوا به درون آن وارد نشود. سپس اين ظرف را در محيطي به دور از نور مستقيم آفتاب براي مدت زمان طولاني نگهداري کنيد.