طرز تهيه خورش خوشمزه غوره مسما با مرغ و بادمجان

مجله کوروش/خورش غوره مسما با مرغ و بادمجان يکي از مشهورترين غذاهاي گيلاني است که اتفاقا در تمام شهرهاي ايران هم طرفدار دارد. خورش غوره مسما با مرغ و بادمجان را در فصل غوره با غوره تازه بيشتر درست ميکنند و البته براي طبخ آن ميتوانيد به جاي گوشت مرغ از گوشت ساير ماکيان يا گوشت قرمز هم استفاده کنيد. طرز تهيه خورش غوره مسما با مرغ و بادمجان و نکات طلايي خوشمزه شدن اين خورش را دراين مطلب بخوانيد.
مواد لازم براي ۶ نفر
مرغ: ۶ تکه
بادمجان متوسط: ۶ عدد
گوجه فرنگي متوسط: ۸ عدد
غوره: ½ فنجان
پياز متوسط: ۲ عدد
رب: ۲ قاشق غذاخوري
نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدر دلخواه
روغن مايع: به مقدار لازم
هويج کوچک: ۲ عدد
سير: ۳ حبه
زعفران دم کرده: ۱ قاشق غذاخوري
آب: ۲ فنجان جوشيده و گرم
طرز تهيه
براي درست کردن خورش مجلسي غوره مسما با مرغ و بادمجان ابتدا مرغ را با هويج، ۱ عدد پياز، ۳ حبه سير و مقداري نمک، فلفل و زردچوبه بپزيد. براي اينکه طعم مرغ مطبوعتر شود ابتدا مرغ را با آب بپزيد و زماني که کف روي آب مرغ کف کرد آب مرغ را خالي کنيد، مرغ را با آب بشوريد و سپس دوباره مقداري آب روي مرغ بريزيد و با مواد فوق بپزيد. مراقب باشيد مرغ زياد وا نرود و له نشود، همين که نيمپز شد کافي است، چون قرار است در خورش هم بپزد.
وقتي مرغ پخت آن را با مقداري کره يا روغن مايع (بستگي به ذائقه شما دارد) تفت دهيد. روي مرغ در حال تفت ۱ قاشق غذاخوري زعفران دم کرده بريزيد. وقتي تکههاي مرغ سرخ شد آن را از ماهيتابه خارج کنيد و در همان ماهيتابه يک عدد پياز را ريز خرد کنيد و تفت دهيد. در اين فاصله ۴ عدد گوجه فرنگي را رنده کنيد. وقتي پيازها سبک شد گوجه فرنگي رنده شده را اضافه دهيد و تفت دهيد تا آبش گرفته شود. حالا رب گوجه را اضافه کنيد و تفت دهيد.
وقتي رب و گوجه خوب سرخ شدند و به روغن افتادند. نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار دلخواه اضافه کنيد و آب مرغ را که از صافي رد کردهايد را هم داخل آن بريزيد. اجازه بدهيد آب مرغ جوش بيايد. غورهها را کمي در روغن تفت دهيد و اضافه کنيد. شعله گاز را کم کنيد تا اين سس روي شعله ملايم گاز خوب جا بيفتد. در اين فاصله ۳ عدد گوجه فرنگي را از وسط به دو قسمت تقسيم کنيد و به همراه تکههاي مرغ سرخ شده به سس اضافه کنيد. ۲ فنجان آب جوشيده و گرم به خورش اضافه کنيد. بادمجانها را هم با کمي روغن سرخ کنيد و سپس در ۱۵ دقيقه پاياني پخت به اين سس اضافه کنيد. درب ماهيتابه را بگذاريد و اجازه دهيد غوره مسما مرغ و بادمجان روي شعله ملايم گاز خوب جا بيفتد و غليظ شود و روغن پس بدهد.
نکات مهم خوشمزه شدن خورش غوره مسما با مرغ و بادمجان
*از گوشت ران يا سردست گوسفند، گوشت بوقلمون يا ساير انواع ماکيان براي درست کردن خورش غوره مسما با بادمجان هم ميتوانيد استفاده کنيد.
*براي اينکه مزه تلخي بادمجانها براي اين خورش و هر خورش ديگري که با بادمجان درست ميکنيد از بين برود حتما بايد قبل از سرخ کردن بادمجانها بعد از پوست گرفتن به مدت ۳۰ دقيقه در آب و نمک بخوابانيد و سپس خوب بشوريد. وقتي آب بادمجانها خشک شد آنها را سرخ کنيد تا روغن کمتري به خودشان بگيرند.
*براي پخت و جا افتادن اين خورش ۱ و نيم ساعت زمان لازم داريد.
*ميتوانيد قبل از اضافه کردن گوجه فرنگيها آنها را کمي در روغن تفت دهيد.
*اگر غوره تازه نداريد از غوره فريز شده براي درست کردن اين غذاي خوشمزه با مرغ و بادمجان استفاده کنيد.
*بادمجانها را در ۱۵ دقيقه پاياني پخت اضافه کنيد که در خورش وا نروند. به جاي بادمجان از کدو هم ميتوانيد استفاده کنيد.
*شماليها معمولا اين خورش را با جوجههاي کوچک محلي درست ميکنند. طرز تهيه خورش غوره ويج شمالي يا همان غوره مسما مازندراني هم به همين ترتيب است.