نماد آخرین خبر

کراکت سيب زميني غذايي خوشمزه فست فودي در خانه

منبع
فرارو
بروزرسانی
کراکت سيب زميني غذايي خوشمزه فست فودي در خانه

فرارو/ کراکت سيب زميني از انواع فست فود‌هاي خوشمزه و خوش طعم است که از ترکيب سيب زميني، تخم مرغ، آرد، گوشت، ژامبون و چيز‌هاي ديگر تهيه مي‌شود بعد از غلطاندن کراکت در تخم مرغ و آرد درون روغن داغ سرخ مي‌شود و با انواع سبزيجات تازه سرو مي‌شود. کراکت سيب زميني از انواع فست فود‌هاي سالم و خوشمزه است و اگر شما به سرو انواع فست فود در منزل علاقه‌مند هستيد بهتر است از تهيه اين غذاي خوشمزه در منزل غافل نشويد.
مواد مياني کراکت‌ها کاملا سليقه‌اي است و مي‌توانيد به سليقه خودتان از گوشت چرخ شده، مرغ پخته و ريش ريش شده، ژامبون، سوسيس يا سبزيجات استفاده کنيد در ادامه با ما همراه باشيد تا با طرز تهيه اين فست فود خوشمزه آشنا شويد.
مواد لازم 
سيب زميني درشت ۵ عدد
تخم مرغ ۲ عدد
گوشت چرخ شده يا مرغ ريش ريش شده يا ژامبون ۲۵۰ گرم

پياز ۱ عدد
پيازچه خرد شده ۵ قاشق غذاخوري
جعفري خرد شده ۲ قاشق غذاخوري
قارچ ۱۰۰ گرم
پودر پابريکا ۱ قاشق مرباخوري
پودر سير ۱ قاشق مرباخوري
پودر آويشن ۲/۱ قاشق مرباخوري
پنير پيتزا ۵ قاشق غذاخوري
پنير پارمزان ۲ قاشق غذاخوري
آرد سفيد به ميزان لازم
آرد سوخاري به ميزان لازم
نمک، فلفل سياه و زردچوبه به ميزان لازم
روغن مايع به ميزان لازم
نکات مربوط به مواد اوليه کراکت سيب زميني
۱- نکات مربوط به مرغ
اگر خواستيد کراکت را با مرغ تهيه کنيد براي اينکه مرغ خوش طعم‌تر شود به جاي آب آن را با استاک، ساقه کرفس و هويج بپزيد. استاک از حرارت دادن استخوان‌ها به همراه سبزيجات ساقه‌اي و تعداد محدودي ادويه تهيه مي‌شوند. استاک‌ها تاثير بسياري در طعم و مزه غذا‌ها دارند مي‌توانيد استاک را خودتان در منزل تهيه کنيد يا اينکه به صورت آماده از سوپر مارکت‌ها خريداري کنيد.
نکته مهم ديگري که بايد به آن توجه کنيد انتخاب مواد اوليه سالم و تازه است وقتي مي‌خواهيد مرغ را انتخاب کنيد حتما جا‌هايي را که اتصال دارند مثل ران و بال را چک کنيد، چون موندگي و ناسالم بودن مرغ در اين قسمت‌ها زود‌تر مشخص مي‌شود پس اگر اين قسمت‌ها بوي نامطبوعي بدهد يعني مرغ تازه نيست.
حواستان باشد مرغ‌هايي که خيلي خيس هستند را انتخاب نکنيد رطوبت زياد مرغ نشان دهنده اين است که قبلا فريز شده است اگر از مرغ‌هاي بسته بندي استفاده مي‌کنيد حتما تاريخ آن را چک کنيد و حواستان باشد که خون آبه نداشته باشد.
۲- نکات مربوط به پياز
بعضي وقتي پياز را رنده مي‌کنند کاملا آب آن را مي‌گيرند و فقط تفاله‌هاي پياز را به گوشت اضافه مي‌کنند لذا بعد از پخت با اين مشکل مواجه مي‌شوند که گوشت بوي ضحم مي‌دهد بنابراين نبايد آب پياز را کامل بگيريد بلکه وقتي پياز را رنده کرديد ۵ دقيقه آن را کنار بگذاريد آبي که از پياز جدا مي‌شود را بگيريد و بقيه پياز را به گوشت اضافه کنيد اصلا نيازي به فشار دادن پياز و گرفتن تمام آب آن نيست.
۳- نکات مربوط به پنير پيتزا
همان طور که مي‌دانيد انواع پنير‌ها از جمله پنير پيتزا جزء جدايي ناپذير فست فود‌ها هستند و تاثير بسيار مهمي در خوشمزه‌تر شدن آن دارند، اما در تهيه پنير‌ها لازم است نکاتي را رعايت کنيد، چون پنير‌ها در عين حال که باعث خوشمزه‌تر شدن غذاي ما مي‌شوند اگر کيفيت مناسبي نداشته باشند طعم نامطبوعي به غذا مي‌دهند.
اولين نکته‌اي که در هنگام خريد پنير بايد به آن توجه کنيد محل نگهداري پنير است پنير خواه بسته بندي باشد خواه فله اي، بايد در يخچال نگهداري شود البته نگهداري پنير در يخچال نمي‌تواند ضامن سلامت و قابل مصرف بودن آن باشد لذا توجه به تاريخ توليد، تاريخ انقضاء، نشان استاندارد و سالم بودن بسته بندي آن نيز از اهميت زيادي برخوردار است.
دومين نکته مهم در خريد پنير توجه به ظاهر آن است در بعضي بسته بندي‌ها پنير رنده شده را به صورت تک رنگ (سفيد) و در بعضي ديگر به صورت دو رنگ (سفيد و نارنجي) مي‌بينيد اين پنير‌هاي نارنجي رنگ همان پنير چدار يا گودا هستند البته اين دو تفاوتي در ميزان کش آمدن و کيفيت ندارند، بنابراين مي‌توانيد به دلخواه هر کدام از آن‌ها را انتخاب کنيد.
نکته مهم اين است که اين پنير‌هاي رنگي بايد حتما نارنجي باشند، زيرا چدار کاملا رنگ نارنجي مشخصي دارد و اصلا زرد نيست وجود پنير‌هاي داراي رنگ زرد يا طلايي نشان دهنده استفاده از رنگ‌هاي شيميايي در پنير است لذا از خريد آن‌ها خودداري کنيد، چون اين مواد شيميايي باعث چرب شدن و به روغن افتادن غذا مي‌شود و در نهايت طعم نامطبوعي به غذا مي‌دهد بنابراين اگر شک داشتيد که اين پنير‌هاي رنگي پنير چدار يا گودا هستند يا ترکيبات شيميايي بهتر است از پنير‌هاي تک رنگ استفاده کنيد.
۴- نکات مربوط به آرد سوخاري
آرد سوخاري که در تهيه انواع کراکت‌ها استفاده مي‌شود بايد کاملا ريز باشد اگر از آرد سوخاري درشت استفاده کنيد در فرآيند سرخ شدن ممکن است آرد از کراکت جدا شود و تکه‌هاي جدا شده بسوزد و به کراکت‌هاي ديگر بچسبد و ظاهر نامناسبي داشته باشد.

طرز تهيه کراکت سيب زميني
۱- گوشت چرخ شده + پياز رنده شده + فلفل سياه + زردچوبه + نمک + ۲ قاشق غذاخوري روغن مايع را در ظرف مناسب بريزد و خوب تفت دهيد. اگر خواستيد کراکت را با مرغ تهيه کنيد سينه مرغ را با پياز نگيني خرد شده، ۱ عدد هويج، کمي کرفس، نمک، زردچوبه و استاک مرغ بپزيد بعد از پخت آن را ريش ريش کنيد.
۲- قارچ‌ها را تميز بشوييد سپس خرد کنيد داخل تابه مورد نظر کمي روغن يا کره بريزيد با حرارت بالا تفت دهيد تا قارچ‌ها آب نيندازند.
۳- سيب زميني را آب پز کنيد پوست آن را بگيريد و تا گرم هست خوب بکوبيد سپس اجازه دهيد کمي خنک شود بعد نمک، فلفل سياه، زردچوبه، پودر پابريکا، پودر آويشن، پودر سير، پيازچه خرد شده، جعفري و در نهايت ۱ تا ۲ قاشق غذاخوري آرد سفيد اضافه کنيد مواد را خوب با هم مخلوط کنيد کنار بگذاريد تا خنک شود مي‌توانيد داخل يخچال هم قرار دهيد.
۴- بعد از اينکه سيب زميني‌ها کاملا خنک و منسجم شدند کمي از سيب زميني‌ها را برداريد اگر خيلي چسبنده بود مقداري آرد سفيد به آن اضافه کنيد دستتان را با روغن چرب کنيد گلوله‌اي از سيب زميني را کف دست پهن کنيد پنير پيتزا و پنير پارمزان را با هم مخلوط کنيد مقداري از پنير را روي سيب زميني بريزيد بعد از مواد مياني داخل آن قرار دهيد باز کمي پنير اضافه کنيد و خوب با دست شکل دهيد به طوري که هيچ درز و شکافي نداشته باشد، چون در اين صورت داخل روغن از هم متلاشي مي‌شوند هر بار دستتان را خوب چرب کنيد تا سيب زميني به دستتان نچسبد. کراکت‌ها را مي‌توانيد به شکل توپ يا به صورت رول شده داخل دست فرم دهيد.
۵- هر کراکت را ابتدا در آرد سفيد، بعد در تخم مرغ زده شده و در نهايت در آرد سوخاري خوب بغلطانيد سعي کنيد با آرد خوب پوشش دهيد تا موقع سرخ شدن وا نرود. موقع هم زدن تخم مرغ کمي نمک به آن اضافه کند تا بوي ضحم تخم مرغ گرفته شود.
۶- کراکت‌هاي آماده شده را حدود نيم ساعت داخل فريزر قرار دهيد تا کاملا منسجم شود يک تابه کوچک و گود انتخاب کنيد آن را روي حرارت قرار دهيد اجازه دهيد بدون روغن چند دقيقه روي حرارت ملايم بماند تا جسم تابه داغ شود سپس روغن مايع را اضافه کنيد روغن را بايد به اندازه‌اي اضافه کنيد که کراکت‌ها تا نصفه در روغن باشند حتماً شنيده ايد که اغلب براي سرخ کردن کراکت به اندازه‌اي روغن اضافه مي‌کنند که کراکت‌ها در روغن شناور باشند، اما اين کار اشتباه است، چون باعث مي‌شود روغن به خرد کراکت برود در نتيجه کراکت شما سفت و روغني مي‌شود.
نکته بسيار مهم در سرخ کردن کراکت اين است که روغن بايد حتما داغ شود در غير اين صورت کراکت موقع سرخ شدن وا مي‌رود اگر تجربه کافي نداريد مي‌توانيد يک قاشق داخل روغن قرار دهيد وقتي که اطراف قاشق حباب‌هاي ريز شروع به جلز و ولز زدن کردن يعني دماي روغن مناسب است.
۷- براي اينکه روغن اضافي کراکت‌ها گرفته شود کراکت‌ها را روي سبد‌هاي فلزي توري شکل قرار دهيد زير آن يک سيني بگذاريد تا روغن اضافي آن گرفته شود موقع سرو کراکت مي‌توانيد اين توري را داخل فر قرار دهيد اين کار باعث مي‌شود هم کراکت‌ها گرم شوند هم اينکه روغن اضافي آن گرفته شود فقط حواستان باشد کراکت‌ها را روي هم قرار ندهيد، چون خمير مي‌شود.

 

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره