نماد آخرین خبر

طرز تهيه ترشي فلفل هالاپينو خانگي؛ خوشمزه و پرطرفدار

منبع
بيتوته
بروزرسانی
طرز تهيه ترشي فلفل هالاپينو خانگي؛ خوشمزه و پرطرفدار

بيتوته/ در گزارش  زير قصد داريم شما را با طرز تهيه ترشي فلفل هالاپينو آشنا کنيم.

مواد لازم:
فلفل هالاپينو ۱۰ عدد درشت
سير ۶ حبه درشت
شويد ۴ شاخه
سرکه
۱ و ۱/۲ پيمانه

اب ۱ و ۱/۲ پيمانه
نمک ۱ قاشق چاي خوري

طرز تهيه:
۱) فلفل هالاپينو‌ها رو بشوريد و باريک حلقه حلقه خرد کنيد
۲) بريزيد داخل قابلمه همراه آب - سرکه و نمک بزاريد تا بجوش بياد
۳) همين که به جوش اومد از روي حرارت برداريد.
۴) ۲ تا شيشه تميز و خشک حاضر کنيد ته هر کدوم از شيشه‌ها ۳ حبه سير و ۲ شاخه شويد بزاريد و فلفل‌ها رو همراه آب و سرکه بريزيد داخل شيشه‌ها
۵) در شيشه‌ها رو بلافاصله کيپ نکنيد بزاريد خنک بشن و بعد محکم درشون رو سفت ببنديد.

آيا ميدانستيد که:
تُرشي يکي از چاشني‌ها و مزه دم‌دهنده‌ها به خوراک‌ها به ويژه در آشپزي خاورميانه‌اي است.

ترشي گذاشتن يکي از فرايند‌هاي نگهداري طولاني مدت از خودني هاست که ماده خوراکي مورد نظر را درون محلول آب نمک و يا سرکه که پ هاش پايين داشته و حالت اسيدي دارد قرار مي‌دهند. با استفاده از اين فرايند، مي‌توان مواد خوردني فاسد شدني را تا چند ماه سالم نگه داشت. اگر ماده خوراکي خود داراي آب کافي باشد، تنها افزودن نمک براي ساختن ترشي بس است.در برخي کشور‌ها مانند کره، به انواع سبزيجات نمک مي‌افزايند و اين نمک، آب اضافي موجود در سبزيجات را خارج مي‌کند. سپس سبزيجاتي که آب اضافي شان گرفته شده را مي‌گذارند تا به شيوه‌ي طبيعي ورآورده شود و محلول سرکه مانندي حاصل شود.


بر خلاف فرايند کنسرو کردن، در ترشي گذاشتن نيازي به استريل نمودن کامل ماده خوراکي نمي‌باشد. در نمک‌سودکردن نمک يا محلول نمکي با فشار_اسمزي باعث خارج شدن آب موجود در ميکروب‌ها شده و ميکروب‌ها را مي‌کُشد و يا در ترشي‌ها پ هاش ترشي که اسيدي است سبب مي‌شود که هيچ باکتري يا قارچي نتواند در چنين محيطي نمو کند. فرايند ترشي گذاشتن براي نگهداري از مواد خوراکي و استفاده آن‌ها در بيرون از فصل برداشتشان بوجود آمد. از مواد خوراکي ترشي شده در مسافرت‌هاي طولاني، به ويژه مسافرت‌هاي دريايي استفاده مي‌شد. پيش از اختراع موتور بخار، گوشت گاو و خوک نمک سود شده، غذاي ملوانان محسوب مي‌شد. البته امروزه افراد، نه تنها به دليل نگهداري از مواد خوراکي، بلکه به دليل لذت بردن از مزه انواع ترشي، اقدام به ترشي گذاشتن مي‌کنند. اگر چه امروزه واژه ترشي تنها به انواع سبزيجات و صيفي جات ترشي شده گفته مي‌شود، در گذشته از انواع خوراک‌ها ترشي تهيه مي‌کردند (مخصوصاً مردم آسيايي). براي حفاظت دراز مدت از انواع ميوه، ميوه را درون محلول غليظ آب و شکر قرار مي‌دهند و انواع ادويه جات از جمله دارچين هم به آن اضافه مي‌کنند.

روش نگهداري ترشي فلفل هالاپينو:
اگر آب ترشي تمام شد بايد روي آن سرکه بريزيد تا فاسد نشود. سعي کنيد هميشه روي مواد ترشي را سرکه پوشانده باشد. درست است که مواد را براي اين ترشي مي‌کنند که فاسد نشود، اما اگر درست از ترشي نگهداري نکنيد حتما فاسد مي‌شود. ترشي فاسد کپک مي‌زند. مزه آن هم خراب مي‌شود يعني ترشي‌اش خيلي کم خواهد شد و روي آن را کپک سفيد رنگي مي‌پوشاند. بهتر است ترشي خراب را دور بريزيد، اما مي‌توانيد سرکه آن را دور بريزيد و مواد ترشي را با سرکه تازه کمي بجوشانيد. اين‌طوري ترشي دوباره برطرف مي‌شود.

چه خودتان ترشي انداخته باشيد چه از بيرون خريده باشيد، مناسب‌ترين ظرف براي نگهداري ترشي، ظرف‌هاي مربايي کوچک است؛ اين‌طوري شيشه‌اي که باز مي‌کنيد چند روزه تمام مي‌شود و احتمال فاسد شدن آن کمتر است. اگر مقدار بيشتري ترشي داريد که مي‌خواهيد نگه داريد، بايد بعد از اين‌که ترشي را در شيشه ريختيد روي آن سرکه بريزيد تا شيشه کاملا پر شود. بعد در آن را ببنديد. ظرف بلور يا سفال لعاب‌دار بهترين ظرف براي نگهداري ترشي است.


شيشه ترشي بايد کاملا خشک و تميز باشد. اگر ترشي را در شيشه خيس بريزيد احتمال کپک زدن آن زياد مي‌شود. بهتر است ظرف ترشي را با آب داغ بشوييد و بگذاريد کاملا خشک شود، بعد در آن ترشي بريزيد. قاشقي که در ترشي مي‌زنيد هم بايد تميز باشد. هيچ وقت قاشقي که با آن غذا خورده‌ايد را در ترشي نزنيد. هميشه براي برداشتن ترشي از قاشق کاملا خشک استفاده کنيد. اگر ترشي را در ظرف کوچک ريختيد و روي سفره آورديد نبايد دوباره آن را در شيشه اصلي برگردانيد. همين‌طور نگه داريد تا کاملا مصرف شود. ترشي که هنوز آن را باز نکرده‌ايد را لازم نيست در يخچال بگذاريد آفتاب روند رسيدن آن را تندتر مي‌کند.

اگر از آن درست مراقبت کنيد فاسد نمي‌شود، اما بهتر است ظرف باز ترشي را در جاي خشک و خنک نگهداري کنيد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره