آموزش تهيه قورمه سبزي تهراني

ايران کوک/ خورش قورمه سبزي غذاي اصيل ايرانيه که عطر و بو و طعم فوق العاده اي داره. کمتر کسي پيدا ميشه که عاشق اين غذاي فوق العاده نباشه. جالبه بدونيد که اين غذاي خوشمزه در هر شهر ايران به روش متفاوتي درست ميشه. امروز قصد داريم طرز تهيه ي قورمه سبزي تهراني رو بهتون آموزش بديم. اولين تفاوت طرز تهيه قورمه سبزي در شهرهاي مختلف، نوع سبزي قورمه و نسبت ترکيب سبزي ها با همه. در طرز تهيه ي قورمه سبزي تهراني از نسبت مساوي تره و جعفري و کمي شنبليله استفاده ميشه. در حالي که قورمه سبزي جنوب مثلا استان هاي فارس و خوزستان براي سبزي قورمه از جعفري و تره به نسبت مساوي، گشنيز و اسفناج به نسبت مساوي و شويد و شنبليله و سير سبز به نسبت مساوي استفاده مي کنن. نسبت سبزي قورمه ي استان آذربايجان هم بيش از همه تره، سپس جعفري، گشنيز اسفناج و کمي ترخونه. به طور کلي نسبت سبزي قورمه ي رايج و مورد پسند به ترتيب تره، جعفري (نصف مقدار تره)، گشنيز (نصف مقدار جعفري) و کمي شنبليله و اسفناج (به اندازه ي مساوي) در نظر گرفته ميشه. علاوه بر مقدار سبزي قورمه، خرد کردن اون هم خيلي مهمه و در رنگ و جا افتادن خورش نقش مهمي داره. بهتره سبزي قورمه رو تا جايي که ميشه ريز ريز خرد کنيد. يکي ديگه از تفاوت هاي خورش قورمه سبزي تهراني با قورمه سبزي هاي شهرهاي ديگه، نوع لبياييه که در اون استفاده ميشه. بعضي ها براي درست کردن قورمه سبزي از لوبياي چشم بلبلي يا چيتي استفاده مي کنن. در حالي که خورش قورمه سبزي تهراني معمولا با لوبيا قرمز درست ميشه (و البته بعضي وقت ها با لوبيا چيتي).
در ادامه طرز تهيه خورش قورمه سبزي تهراني را ياد بگيريد و اين غذاي فوق العاده خوشمزه رو تو خونه درست کنيد. اگرچه طرز تهيه ي اين خورش تفاوت چنداني با قورمه سبزي هاي ديگه نداره ولي يه سري فوت کوزه گري داره که ما بهتون ياد مي ديم. در انتهاي مطلب نکات کليدي رو از دست نديد چون با استفاده از اين نکته ها مي تونيد خورش قورمه سبزي تهراني رو به بهترين شکل و درست مثل يه آشپز حرفه اي درست کنيد. خورش قرمه سبزي تهراني مي تونه يه غذاي اصيل ايروني براي مهموني ها و دورهمي ها باشه.
مواد لازم براي قورمه سبزي تهراني
تره 500 گرم
جعفري 500 گرم
شنبليله 100 گرم
گوشت گوساله 600 گرم
پياز 1 عدد بزرگ
ليمو عماني 5 عدد
نمک، فلفل، زردچوبه و آب ليمو به مقدار لازم
طرز تهيه قورمه سبزي تهراني
۱- پيش از هر چيز لوبياها را از شب قبل خيس کنيد. در اين مدت حداقل دو بار آب آن را عوض کنيد تا نفخ آن کاملا گرفته شود.
۲- قابلمه را روي حرارت متوسط قرار دهيد. داخل آن کمي روغن بريزيد و اجازه دهيد تا داغ شود. پيازها را به شکل نگيني خرد کرده و داخل قابلمه بريزيد تا سرخ و طلايي رنگ شوند.
۳- گوشت گوساله را به اندازه ي ۲ تا ۳ بند انگشت خرد کرده و پس از سرخ شدن پيازها به آن اضافه کنيد. تکه هاي گوشت را کمي با پيازها تفت دهيد. زير حرارت را کم کنيد. کمي زردچوبه به گوشت اضافه کنيد و مجددا آن را تفت دهيد.
۴- زماني که رنگ گوشت تغيير کرد، لوبيا را به همراه مقدار مناسبي آب گرم به گوشت اضافه کرده و داخل قابلمه بريزيد تا هم گوشت و هم لوبيا پخته شوند. حدودا ۲ ساعت زمان براي پخت آن ها لازم است.
۵- اکنون مي توانيد سبزي قورمه را سرخ کنيد. آن ها را داخل قابلمه و کمي روغن ريخته و خوب سرخ کنيد تا رنگ آن تغيير کند و کمي تيره شود.
۶- زماني که گوشت و لوبيا نيم پز شدند و حدودا ۱ ساعت از زمان پخت آن ها گذشت، سبزي قورمه ي سرخ شده را به آن ها اضافه کنيد.
۷- ليمو عماني ها را با چنگال سوراخ کرده و داخل قابلمه بيندازيد. در اين مرحله مي توانيد نمک، فلفل و آب ليمو را نيز به قورمه سبزي تهراني اضافه کنيد.
۸- خورش قورمه سبزي تهراني را هم بزنيد و اجازه دهيد تا ۱ ساعت ديگر همه ي مواد بپزند و خورش جا بيفتد.
۹- زماني که آب خورش بخار شد و خورش جا افتاد مطمئن شويد که همه ي مواد آن از جمله لوبيا و گوشت خوب پخته شده اند. در غير اين صورت اجازه دهيد تا خورش کمي بيشتر بپزد. هر چه خورش بيشتر بپزد، جا افتاده تر خواهد بود.
۱۰- خورش قورمه سبزي تهراني شما آماده است. آن را با برنج زعفراني و ته ديگ دلخواه تان سرو و نوش جان کنيد.
نکات کليدي قورمه سبزي تهراني
– به جاي آب ليمو مي توانيد از آب غوره استفاده کنيد.
– به هيچ عنوان آب سرد به گوشت اضافه نکنيد.
– به جاي گوشت گوساله مي توانيد از گوشت گوسفند هم استفاده کنيد. در اين صورت خورش قورمه سبزي چرب تر خواهد شد.
– براي خوش مزه تر شدن و جا افتادن خورش مي توانيد از آب قلم داخل قورمه سبزي استفاده کنيد.
– استفاده از عصاره ي گوشت آماده نيز مي توانيد طعم خورش را بهتر کرده و در جا افتادگي آن موثر باشد.
– اگر از تلخ بودن ليمو عماني ها مطمئن نيستيد مي توانيد پيش از اضافه کردن آن ها به خورش، چند سوراخ در آن ها ايجاد کرده و داخل آب ولرم قرار دهيد.
– ميزان سرخ کردن سبزي قورمه در ظاهر، رنگ و جا افتادگي خورش قورمه سبزي بسيار موثر است. سبزي قورمه را کم يا بيش از حد سرخ نکنيد. خام بودن سبزي در اثر کم سرخ کردن يا سياه بودن آن به دليل سرخ شدن بيش از حد خوب نيست.
– براي عطر و طعم بهتر خورش بهتر است از سبزي قورمه ي تازه استفاده کنيد.
– تعداد ليمو عماني ها به ذائقه ي شما بستگي دارد. به دلخواه مي توانيد تعداد ليمو عماني ها را کمتر يا بيشتر کنيد.
– يک فوت کوزه گري براي طرز تهيه قورمه سبزي ايراني اين است که حدودا ۳۰ دقيقه قبل از سرو خورش، کمي نعنا داغ درست کرده و داخل آن بريزيد. سپس اجازه دهيد تا ۳۰ دقيقه با خورش بجوشد. نعنا داغ طعم فوق العاده اي به قورمه سبزي خواهد داد.
– خورش قورمه سبزي تهراني رو مي تونيد با ماست و خيار به همراه نعنا و يا سالاد نوش جان کنيد.
– در برخي از دستورها براي جا افتادن خورش از کمي آرد نيز استفاده مي کنند.