اشتباهاتي که براي درست کردن پاستا نبايد انجام دهيد!

برترين ها/ از زبان يک سرآشپز معروف که در درست کردن پاستا مهارت خاصي دارد بشنويد که موقع درست کردن پاستا چه اشتباهاتي را نبايد مرتکب شويد:
1. از قابلمهي کوچک استفاده نکنيد
حتي اگر به نظرتان خيلي بزرگ ميآيد، قابلمهي بزرگتري را انتخاب کنيد! و بيشتر از آنچه فکر ميکنيد در آن آب بريزيد. پاستاها بايد فضاي کافي براي حرکت کردن و چرخش داشته باشند تا به طور يکنواخت بپزند. اگر ديدي پاستاها در قابلمهي آبجوش زياد به نظر ميرسند پس بدانيد که هم قابلمهتان کوچک است و هم آب به اندازهي کافي نريختهايد. فراموش نکنيد که نمک زياد در آب بريزيد.
2. به آبجوش روغن اضافه نکنيد
يک دليل ساده وجود دارد که چرا نبايد در آبجوش روغن بريزيد: چون روغن اجازه نميدهد سس پاستاي شما به آن بچسبد. درست مثل اين است که به پاستاها باراني بپوشانيد! مطمئنا دوست نداريد پاستاي شما طعم سس را به خود نگيرد.
3. پاستا را آبکش نکنيد
اگر آبي را که از پاستا جدا ميکنيد دور بريزيد، مايعي را از دست ميدهيد که مغذي است و ميتوانيد از آن براي درست کردن غذايي ديگر استفاده کنيد. بعضي از قابلمهها سبد دارند اما شما ميتوانيد سبد را جداگانه هم بخريد. همچنين ميتوانيد پاستاها را با کفگيرهاي بزرگ از آبجوش بگيريد. فقط يادتان باشد در اين روش بايد تند و سريع باشيد و پاستاها را فوري از آبجوش جدا کنيد.
4. پاستاهاي مدل جديد از برندهاي تازه کار را به پاستاهاي کلاسيک از برندهاي معتبر ترجيح ندهيد
خريدن پاستاهايي که فُرمهاي فانتزيتري دارند و گرانقيمتتر هم هستند تضمين نميکنند که يک وعده پاستاي خوشمزه ميل کنيد. پاستايي را انتخاب کنيد که پخت يکنواخت داشته باشد و با کيفيت باشد. هر برندي که آن را امتحان کردهايد و از خوب بودن آن مطمئن هستيد همان را انتخاب کنيد.
5. سس پاستا را روي آن نريزيد
حتما تصاوير زيادي را ديدهايد که سس پاستا را روي کوهي از پاستا خالي ميکنند؛ اين کار کاملا نادرست است. اگر ميخواهيد پاستايتان را سسدار سرو کنيد بايد هميشه پاستا را به تابهاي که سس را در آن درست کردهايد اضافه کنيد و کار پخت و پزتان را در همين قسمت به پايان ببريد. اين يکي دو دقيقهي آخر خيلي مهماند: چون پاستاي شما طعم بيشتري به خود ميگيرد. اين يک دو دقيقه زمان اضافي را که قرار است پاستاي شما در سس روي حرارت سپري کند با کاستن از زماني که در آبجوش ميگذراند جبران کنيد. با اين کار نشاستهاي که روي پاستاست کمک ميکند سستان هم طعمدارتر شده و غلظت پيدا کند.
6. زياد از سس استفاده نکنيد
حتما نميخواهيد پاستايي که اينهمه با دقت پختهايد در استخري از سس شناور باشد، حتي اگر اين سس خيلي خيلي خوشمزه شده باشد. براي هر نيم کيلو پاستا، يک تا يک دوم فنجان سس کافيست. وقتي پاستا را سرو ميکنيد نبايد سس کنارههاي آن جمع شده باشد.
7. پاستا را در بشقاب سرو نکنيد؛ کاسه بهتر است
براي سرو تمام پاستاها از کاسه استفاده کنيد، از رشتههاي بلند اسپاگتي گرفته تا فتوچيني و فُرمهاي کوچکي چون ريگاتوني و گنوچي. خوردن پاستا در کاسه خيلي راحتتر است و ديرتر هم سرد ميشود. تنها استثنايي که وجود دارد پاستاهايي هستند که پهناند مانند راويولي که معروفترينشان است.
8. پاستا فقط براي هواي سرد نيست
همهي سسهاي پاستا نياز به جوشيدن و پختن ندارند. مثلا سس گوجه گيلاسي و سير که نيازي به پختن ندارد و ميتوانيد در يک روز گرم تابستاني که تمايلي به سرو يک غذاي گرم نداريد يک پاستاي بسيار خوشمزه با آن درست کنيد.
9. پاستاهاي اضافي را دور نريزيد
پاستاهايي را که اضافه آمدهاند و سرو نکردهايد دور نريزيد چون ميتوانيد يک فريتاتاي خوشمزه با آنها درست کنيد. به آنها چند تخم مرغ پخته، پنير رنده شده و هر ادويهاي که دوست داريد اضافه کنيد و در فر با دماي 350 درجه فارنهايت قرار دهيد.