فوت و فنهاي تهيه بوراني بادمجان در شهرهاي مختلف ايران

مجله کوروش/ بوراني بادمجان يا ماست و بادمجان مثل بوراني اسفناج يکي از خوشمزهترين و قديميترين پيش غذاهاي ايراني است که ميتوان به عنوان يک غذاي ساده و نوني براي وعده شام و ناهار هم ميتوان روي آن حساب کرد. براي درست کردن بوراني بادمجان هم ميتوانيد از بادمجان سرخ شده استفاده کنيد و هم کبابي. ۲ طرز تهيه خوشمزهترين بوراني بادمجان رژيمي و غير رژيمي و فوت و فنهاي طرز تهيه بوراني بادمجان به روشهاي مختلف در شهرهاي مختلف ايران را در ادامه بخوانيد.
مواد لازم براي ۴ نفر
بادمجان: ۳ عدد متوسط
ماست چکيده: ۲ ليوان دستهدار
سير: ۲ حبه
نعنا خشک: ۱ قاشق چايخوري
نمک و فلفل: به مقدار لازم
روغن مايع: به مقدار لازم
طرز تهيه
ابتدا بادمجانها را پوست بگيريد و نمک بزنيد. ۲۰ دقيقه صبر کنيد تا تلخي بادمجانها گرفته شود. بادمجانها را بعد از ۲۰ دقيقه بشوريد و با دستمال آشپزخانه سرخ کنيد. در يک ماهيتابه روغن را داغ و بادمجانها را در آن سرخ کنيد. سپس بادمجانهاي سرخ شده را روي دستمال آشپزخانه بگذاريد تا روغن اضافي آنها گرفته شود.
بادمجانهاي سرخ شده را با پشت قاشق يا ملاقه له يا ساطوري کنيد و صبر کنيد خنک شوند. سپس سير رنده شده و ماست چکيده را به بادمجانهاي له شده اضافه کنيد و خوب هم بزنيد. نمک و فلفل بوراني بادمجان را اندازه کنيد و سپس روي آن را با پودر نعنا خشک تزيين کنيد. بهتر است بوراني بادمجان را به مدت ۲ الي سه ساعت در يخچال نگه داريد تا سرد شود و سپس مثل بوراني اسفناج به عنوان غذاي نوني يا بدون نان با بيسکويت کراکر سرو کنيد.
طرز تهيه بوراني بادمجان رژيمي
مواد لازم
بادمجان متوسط: ۳ عدد
ماست چکيده: ۲ ليوان فرانسوي دستهدار
سير: ۲ حبه له شده
نعنا خشک: ۱ قاشق چايخوري يا بيشتر
نمک و فلفل: به مقدار لازم
طرز تهيه
براي درست کردن بوراني بادمجان رژيمي ابتدا بادمجانها را بشوريد و خشک کنيد. سپس با پوست روي منقل يا گاز کباب کنيد تا عطر و بوي دودي به خودشان بگيرند و نرم و کبابي شوند. از فر هم ميتوانيد براي کباب کردن بادمجانها استفاده کنيد.
صبر کنيد بادمجانها خنک شود سپس پوست آنها را بگيريد. بادمجانهاي پوست گرفته کبابي را ساطوري خرد کنيد و با ماست، سير له شده، نمک و فلفل و نعنا مخلوط کنيد. بوراني بادمجان رژيمي را ۲ الي سه ساعت در يخچال بگذاريد تا سرد شود و سپس مثل بوراني اسفناج با نان يا بدون نان ميل کنيد. همچنين بوراني بادمجان را به عنوان ديپ براي سرو در کنار انواع سبزيجات کبابي و گريل يا انواع بيسکويت کراکر سرو کنيد. بوراني بادمجان يک انتخاب عالي براي گياهخواران است.
فوت و فنهاي طرز تهيه بوراني بادمجان در شهرهاي مختلف ايران
*بوراني بادمجان را با گوجه فرنگي هم ميتوانيد درست کنيد. براي اين کار بعد از سرخ کردن بادمجانها (براي سه عدد بادمجان ۳ عدد گوجه فرنگي) را پوره کنيد و همراه با بادمجانهاي له شده به مدت ۳۰ دقيقه روي شعله ملايم گاز بپزيد و صبر کنيد تا تمام آب گوجه فرنگي گرفته شود.
سپس ساير مواد را به ترکيب بادمجان و گوجه فرنگي اضافه کنيد و با هم مخلوط کنيد. به ترکيب بوراني بادمجان با گوجه فرنگي ميتوانيد مقداري کشک پاستوريزه هم اضافه کنيد. طعم بوراني بادمجان با کشک و گوجه فرنگي بسيار لذيذ ميشود.
*طرز تهيه بوراني بادمجان مازندراني يا شمالي و گيلاني معمولا با بادمجان کبابي است و به همان ترتيب بوراني بادمجان رژيمي و کبابي است.
*طرز تهيه بوراني بادمجان کرمانشاهي با گوجه فرنگي است و البته پيازداغ هم دارد. به اين ترتيب که ابتدا بايد بادمجانها را سرخ کنيد. سپس پياز را نگيني خرد کنيد و در همان روغن تفت دهيد. گوجه فرنگيها را پوره کنيد و با پيازداغ و بادمجان به مدت ۳۰ دقيقه بپزيد.
بوراني بادمجان کرمانشاهي کشک يا ماست ندارد، اما در عوض آبغوره دارد که در مرحله پاياني پخت به آن اضافه ميشود البته اضافه کردن کشک يا ماست چکيده هم به آن اختياري است و يک غذاي نوني لذيذ براي وعده شام و ناهار است. کرمانشاهيها به اين بوراني بادمجان يتيمچه بادمجان هم ميگويند.
*طرز تهيه بوراني بادمجان افغانستاني هم مثل بوراني بادمجان کرمانشاهي است و در ترکيب ادويهاش تخم گشنيز و در ترکيب موادش گاهي فلفل دلمهاي هم دارد. براي درست کردن بوراني بادمجان افغانستاني بايد بادمجانها را با پوست و به صورت حلقهاي برش بزنيد و در روغن سرخ کنيد. پوره گوجه فرنگي و فلفل دلمهاي را به همراه سيرداغ و پيازداغ جداگانه آماده کنيد و روي بادمجانهاي سرخ شده بريزيد. روي بوراني بادمجان افغاني را با کشک و ماست چکيده تزيين کنيد.