نماد آخرین خبر

طرز تهيه سالاد کلم و انار؛ مخصوص شب يلدا

منبع
فرارو
بروزرسانی
طرز تهيه سالاد کلم و انار؛ مخصوص شب يلدا

فرارو/ سالاد کلم و انار يکي از سالادهاي خوشمزه و پرطرفدار است. به طور کلي سالاد‌ها يکي از محبوب‌ترين و متنوع‌ترين ترکيبات غذايي در سراسر جهان هستند اگر به رستوران‌هاي بزرگ سري بزنيد خواهيد ديد در منوي آن‌ها سالاد‌هاي بسياري وجود دارد که گاهي اوقات از غذا‌هاي اصلي هم گران‌تر و متنوع‌تر هستند سالاد‌ها اغلب به عنوان پيش غذا سرو مي‌شوند، اما خيلي از آن‌ها به دليل ترکيباتي که دارند مي‌توانند به عنوان غذاي اصلي نيز مورد استفاده قرار گيرند.
سالاد‌ها اغلب از ترکيب سبزيجات مختلف همراه با چاشني‌هايي مثل سرکه، سس، نمک، فلفل، آبليمو، آبغوره و ... تشکيل مي‌شوند سالاد‌ها معمولا به صورت سرد سرو مي‌شوند و ممکن است علاوه بر سبزيجات مواد غذايي ديگري مانند تخم مرغ، حبوبات پخته، گوشت، پنير و ... نيز به آن‌ها اضافه شود که در اين صورت ارزش غذايي آن‌ها بيشتر مي‌شود و مي‌توان به عنوان غذاي اصلي نيز آن را ميل کرد.
سالاد کلم و انار يکي از انواع سالاد‌هاي سنتي و بسيار خوشمزه ايراني است که در مناسبت‌هاي خاص مانند شب يلدا بيشتر تهيه مي‌شود. اين سالاد خوشمزه به دليل اينکه انار فقط در فصل پاييز و زمستان موجود است يک سالاد فصلي محسوب مي‌شود. اين سالاد در عين حال که بسيار خوشمزه است طرز تهيه ساده‌اي هم دارد و مي‌توانيد به راحتي براي مهماني‌ها و مجالس آن را تهيه کنيد و در کنار خانواده و دوستان از خوردن آن لذت ببريد.
مواد اوليه لازم براي تهيه سالاد کلم و انار
کلم سفيد کوچک ۱ عدد
کلم بنفش ۱/۳ عدد

هويج بزرگ ۲ عدد
گردو خرد شده ۱۵۰ گرم
کشمش ۱۰۰ گرم
انار بزرگ ۲ عدد
سس مايونز ۵ قاشق غذاخوري
آبليمو تازه به ميزان لازم
نمک به ميزان لازم
فلفل سياه به ميزان لازم
آويشن به ميزان لازم
 
طرز تهيه سالاد کلم و انار
۱- ابتدا کلم را به ۴ قسمت مساوي تقسيم کنيد آن را تميز بشوييد سپس به صورت رشته‌اي نازک برش بزنيد. براي خرد کردن کلم براي اينکه برش‌ها يک دست و تميز در بيايد و در نهايت سالاد زيبايي داشته باشيد ابتدا قسمت‌هاي انتهايي کلم برگ را جدا کنيد سپس دور تا دور مغز کلم را با چاقويي تيز برش بزنيد. سپس مغز کلم را خارج کنيد در مرحله بعد برگ‌هاي کلم را جدا کنيد کلم برگ را به صورت لوله‌اي بپيچانيد و آن را خرد کنيد بدين ترتيب برش‌هايي هم اندازه و زيبا خواهيد داشت.
خيلي از افراد کلم را به خاطر بوي آن دوست ندارند بنابراين مهم‌ترين نکته در خصوص تهيه اين سالاد از بين بردن بوي کلم است براي اين منظور کلم‌ها را به روش گفته شده خرد کنيد و به مدت ۱۵ دقيقه داخل آب يخ قرار دهيد بعد داخل صافي بريزيد و اجازه دهيد آب آن کشيده شود با اين ترفند بوي بد کلم از بين مي‌رود و در نهايت سالادي خوش طعم و خوش عطر خواهيد داشت.
۲- در ادامه هويج‌ها را هم تميز بشوييد پوست آن را بگيريد و همانند کلم به صورت نوار‌هاي نازک طولي و رشته‌اي رنده کنيد و آن را هم به ظرف سالاد اضافه کنيد و با کلم خرد شده مخلوط کنيد. سپس انار دان شده را هم به مواد اضافه کنيد.
۳- گردو‌ها را از چند ساعت قبل در آب خيس کنيد بعد پوست آن‌ها را جدا کنيد اگر گردو را با پوست اضافه کنيد ممکن است سالاد کمي تلخ شود. کشمش‌ها را بعد از شستن در آب خيس کنيد تا نرم شود و بعد به سالاد اضافه کنيد.
۴- براي تهيه سس سالاد سس مايونز را در يک کاسه‌اي بريزيد سپس آبليمو + نمک + فلفل سياه + آويشن را به آن اضافه کنيد تمامي مواد را با هم مخلوط کنيد تا سس يکدستي بدست بيايد.
هميشه وقتي در تهيه غذا يا سالادي سس مايونز در مواد اوليه وجود دارد عده‌اي مي‌پرسند مي‌شود به جاي آن از ماست استفاده کرد اين مسئله تا حدودي سليقه‌اي است اگر منع مصرف داريد يا اينکه به خاطر کالري بالاي سس مايونز تمايلي به استفاده از آن نداريد مي‌توانيد ماست چکيده را جايگزين کنيد، اما ماست معمولاً آب مي‌اندازد بنابراين توصيه مي‌شود براي مهماني‌ها اين کار را انجام ندهيد.
۵- سس تهيه شده را با مواد مخلوط کنيد سپس حدود ۲ الي ۳ ساعت در پخچال نگه داريد و اجازه دهيد سس به خورد مواد برود و پس از آن ميل کنيد.
 
سالاد انار و کلم قالبي
۱- اگر مي‌خواهيد اين سالاد را به صورت قالبي سرو کنيد يک کيسه فريزر را با قيچي برش بزنيد و کاملا باز کنيد سپس داخل قالب مورد نظرتان قرار دهيد به صورتي که مقداري از کيسه فريزر از قالب بيرون بماند تا هنگام خارج کردن سالاد از قالب دچار مشکل نشويد. پس از قرار دادن کيسه فريزر در قالب مواد سالاد را با دقت داخل قالب بريزيد و با پشت قاشق خوب فشار دهيد تا سالاد تمام نقاط قالب را پر کند و مواد منسجم شود سپس آن را حدود ۳ ساعت در يخچال قرار دهيد.

۲- پس از گذشت اين زمان قالب را از يخچال خارج کنيد آن را روي يک ديس يا بشقاب برگردانيد به آرامي قالب را برداريد تا سالاد از قالب خارج شود سپس کيسه فريزر را هم به آرامي جدا کنيد در اين مرحله اگر احساس کرديد سس سالاد کم است مي‌توانيد کمي سس به آن اضافه کنيد و با پشت قاشق صاف کنيد وقتي سالاد را از قالب خارج کرديد مي‌توانيد با انار تزيين کنيد. اين سالاد را براي شب يلدا تهيه کنيد و در کنار خانواده از خوردنش لذت ببريد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره