طرز تهيه قورمه سبزي شمالي مجلسي
باشگاه خبرنگاران/ خورش سبزي يا خورش قورمه سبزي يکي از خوشمزهترين غذاهاي اصيل ايراني است که در شمال ايران و گيلان با کمي تفاوت نسبت به ساير شهرهاي ديگر طبخ ميشود. استفاده از سبزيهاي محلي براي درست کردن اين قرمه سبزي در کنار گوجه و بادمجان سرخ شده، عطر و طعم بينظيري دارد. در اين مقاله ميتوانيد طرز تهيه قورمه سبزي شمالي خوشمزه و اينکه ترکيب قورمه سبزي شمالي شامل چه ترکيب و موادي است را درادامه ياد بگيريد..
مواد لازم براي ۴ نفر
سبزي قرمه سبزي (تره، گشنيز به يک اندازه، جعفري کمي بيشتر از همه سبزيها، شنبليله يک سوم تره و گشنيز، چند برگ چغندر): نيم کيلو
گوشت گوسفند خورشتي به همراه يک تکه استخوان: ۵۰۰ گرم
آبغوره: به مقدار لازم
ليمو عماني (اختياري): ۲عدد
لوبيا قرمز: ۱/۳ ليوان فرانسوي دستهدار
پياز داغ: ۴ قاشق غذاخوري
بادمجان کوچک و قلمي: ۴ تا ۵ عدد
گوجه فرنگي: ۲ عدد
نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
طرز تهيه
در اولين مرحله از طرز تهيه قورمه سبزي به سبک شمالي بايد پيازها را به صورت نگيني و ريز خرد کنيد و در روغن تفت دهيد. اجازه دهيد پيازها کمي طلايي شوند، سپس تکههاي گوشت خورشتي را به آن اضافه کنيد و خوب تفت دهيد تا رنگ گوشت تغيير کند. سپس زردچوبه و فلفل سياه را به آن اضافه کنيد و مواد را خوب تفت دهيد. براي درست کردن قرمه سبزي شمالي بايد از لوبيا قرمز استفاده کنيد. اما برخي از روستاهاي شمال به جاي لوبيا قرمز از لوبيا چشم بلبلي نيز استفاده ميکنند. لوبيا را از يک شب قبل داخل آب بخيسانيد و چند بار آب آن را عوض کنيد تا نفخ آن از بين برود. حال لوبياها را به گوشت و پياز اضافه کنيد و خوب هم بزنيد. سپس قابلمه را پر از آب کنيد تا گوشت و لوبياها به خوبي پخته شوند. در طرز تهيه قورمه سبزي شمالي گيلاني و مازندراني به جاي گوشت از مرغ هم ميتوانيد استفاده کنيد.
در اين مرحله از طرز تهيه قورمه سبزي شمالي که گوشت در حال پختن است، بايد سبزي قرمه سبزي را آماده کنيد. براي اين کار بايد سبزيها را به ميزان مشخص شده تهيه و سپس خرد کنيد. مقداري روغن داخل ماهيتابه بريزيد و شعله گاز را روي حرارت ملايم تنظيم کنيد. بعد از داغ شدن روغن، سبزيها را به ماهيتابه اضافه کنيد و خوب هم بزنيد. توجه داشته باشيد که شعله گاز حتماً کم باشد و سبزيها با حوصله و به آرامي سرخ شوند. در اين فرصت بادمجانها را پوست بگيريد و به صورت عمودي برش بزنيد. مقداري نمک روي بادمجان بريزيد تا تلخي آن گرفته شود، سپس بادمجانها را فشار دهيد.
بعد از گرفتن تلخي بادمجان بايد آنها را داخل روغن سرخ کنيد. براي اين کار مقداري روغن در ماهيتابه بريزيد و بعد از داغ شدن، بادمجانها را داخل ماهيتابه قرار دهيد و خوب سرخ کنيد. فراموش نکنيد که هر چند دقيقه يک بار سبزيها را هم بزنيد و نگاهي به گوشت و لوبياها بيندازيد. بعد از سرخ شدن بادمجان، گوجهها را به صورت ورقهاي برش دهيد و در روغن سرخ کنيد و در کنار بادمجانها کنار بگذاريد. زماني که سبزي قرمه سبزي به خوبي سرخ شد و رنگ آن کمي تيره شد، آن را به گوشت و لوبياها اضافه کنيد. ترشي اين خورشت معمولاً با آبغوره است، اما اگر دوست داريد، عطر ليمو عماني نيز در غذاي شما بپيچد، ميتواند دو عدد ليمو نيز در اواسط پخت به خورشت اضافه کنيد.
طرز تهيه قورمه سبزي شمالي+فوت و فن و ترکيب سبزي
در ۱۵ دقيقه نهايي طرز تهيه قورمه سبزي شمالي بايد مقداري آبغوره به خورشت اضافه کنيد و اجازه دهيد خورش براي چند دقيقه ديگر بجوشد. سپس در ۵ دقيقه نهايي بادمجانها و گوجه را روي خورش قرار دهيد و قرمه سبزي خوشمزه گيلاني را در ظرف مناسب سرو کنيد و همراه با کته و مخلفاتي مثل زيتون پرورده، ترشي و سالاد شيرازي ميل کنيد.
*براي درست کردن قرمه سبزي شمالي بايد به مقدار زير سبزيجات را با هم ترکيب کنيد:
تره و گشنيز به مقدار برابر
جعفري بيشتر از مقدار تره و گشنيز
شنبليله حدود يک سوم تره و گشنيز
چند برگ چغندر يا برگ اسفناج
*براي پخت قرمه سبزي حتماً آن را به مدت طولاني روي شعله ملايم قرار دهيد تا خورشت به خوبي جا بيفتد.
*براي درست کردن قرمه سبزي شمالي بهتر است از گوشت خورشتي همراه با استخوان و کمي چرب استفاده کنيد.
*شما ميتوانيد مقدار ترشي خورشت را با توجه به مقدار آبغوره تنظيم کنيد. اگر دوست داريد خورشت شما کمي ترش شود، ميتوانيد از مقدار آبغوره بيشتري در اين غذا استفاده کنيد.