طرز تهيه کاسرول لوبيا سبز با مرغ؛ يک غذاي خوشمزه و متفاوت

کتاب کاله/ نظتان درباره تهيه کاسرول لوبيا سبز با مرغ براي شام امشب چيست؟ اگر تا اين جاي کار پيش آمدهايد و وارد اين مطلب شدهايد به احتمال زياد کنجکاو اسم متفاوت اين غذا شده باشيد. پس بياييد تا با هم بيشتر با اين غذا آشنا شويم. کاسرول يا کسرول به خانواده بزرگي از غذاها گفته ميشود که در نوعي ظرف مخصوص پخته و سرو ميشوند.
در واقع کاسرول نام اين نوع ظرف است که ظاهر خاصي دارد و داراي ديوارههاي بلندي است که عمق ظرف را بيشتر ميکند. ظاهر کاربردي اين ظرف باعث پخته شدن غذاهاي مختلفي در آن شده است که اغلب به صورت لايه لايه هستند. دستورهاي اوليه تهيه کاسرول از مواد معمولي مانند برنج پخته شده و گوشت تشکيل شده بودند و اغلب در يک ظرف سفالي براي تعداد افراد زيادي تهيه ميشدند. ولي ايده تهيه کاسرول در ظرفهاي مجزا با سايزهاي مختلف به قرن بيستم و ايالات متحده آمريکا برميگردد.
علي الخصوص سالهاي ۱۹۵۰ که کارخانجات توليد قابلمه و طرفهاي پيرکس بسيار نو پا بودند و استفاده از ظرفهاي مختلف نوعي نوآوري به حساب ميآمد. بدين صورت کاسرول به عنوان يکي از آسانترين غذاها در آشپزي بين الملل به شهرت رسيد. همچنين اين خوراک بسيار محبوب هم است و هر آشپزي با توجه به ذوق و سليقه خود ميتواند انواع مختلفي از آن را تهيه کند. مثلا کاسرول لوبيا سبز يکي از مدرنترين دستورهاي تهيه اين غذا است که در کنار مرغ و سس سفيد مخصوص ترکيب خوشمزه و دوست داشتني را ساخته است. پيشنهاد ميکنيم آن را امتحان کنيد.
مواد لازم براي تهيه کاسرول لوبيا سبز با مرغ؛ يک غذاي خوشمزه و متفاوت
کره پاستوريزه 50 گرم
سينه مرغ بدون پوستچهار عدد
لوبياي سبز تازه500 گرم
قارچ تازه250 گرم
روغن زيتوندو قاشق غذاخوري
آرد50 گرم
شير پرچرب به مقدار لازم
پياز داغ طلايي يا گرانول پياز100 گرم
طرز تهيه کاسرول لوبيا سبز با مرغ؛ يک غذاي خوشمزه و متفاوت
مرحله اول
کاسرول يک غذاي خوشمزه و ساده است که در ظرفي مخصوص تهيه ميشود و انواع متفاوت و جذابي دارد. کاسرول مرغ،کاسرول کلم بروکلي و کاسرول سوسيس از انواع هيجان انگيز و خوشمزه اين غذا هستند که پيش از اين طرز تهيه آنها را در کتاب کاله به شما آموزش دادهايم. براي تهيه يک کاسرول خوشمزه لوبيا سبز و مرغ ابتدا بايد سينههاي مرغ را روي يک تخته قرار دهيد و آنها را به شکل نوارهاي دو-سه سانتي متري ببريد. 250 گرم قارچ تازه را پس از اين که خوب شسته شد خرد کنيد. لوبيا سبز تازه را خوب بشوييد و هر لوبيا را از وسط خرد کنيد. اگر اندازه لوبياها بزرگتر است ميتوانيد آنها را کوچکتر کنيد.
مرحله دوم
يک ماهيتابه بزرگ برداريد. يک قاشق غذاخوري کره پاستوريزه را همراه با دو قاشق غذاخوري روغن زيتون داخل ماهيتابه بريزيد. ماهيتابه را روي حرارت قرار دهيد و قارچهاي خرد شده را داخل آن بريزيد. قارچها را به مدت 10-15 دقيقه تفت دهيد تا تغيير رنگ دهند و طلايي شوند. سپس لوبيا سبز خرد شده را اضافه کنيد و همه مواد را براي سه-چهار دقيقه ديگر تفت دهيد. هنگامي که رنگ لوبياها کمي تغيير کرد ماهيتابه را از روي حرارت برداريد. فر را رو شن کنيد و درجه حرارت آن را روي 180 درجه سانتيگراد قرار دهيد تا گرم شود.
مرحله سوم
کره باقيمانده را در يک ماهيتابه کوچک بريزيد و ماهيتابه را روي حرارت کم قرار دهيد تا کره ذوب شود. سپس ماهيتابه را از روي حرارت برداشته و آرد را به کره ذوب شده اضافه کنيد و خوب هم بزنيد. مخلوط را آنقدر هم بزنيد تا بافت آن خميري و رنگ آن طلايي شود. ماهيتابه را دوباره روي حرارت قرار دهيد. هم زمان با هم زدن خمير، شير پرچرب کاله را کم کم به آن اضافه کنيد. مخلوط را مرتبا هم بزنيد تا سس سفيد غليظي بدست آيد. به مقدار لازم نمک و فلفل به سس اضافه کنيد و هم بزنيد.
مرحله چهارم
اکنون يک ظرف گود مخصوص فر برداريد و مقداري از سس سفيد را کف آن پخش کنيد. تکههاي برش خورده سينه مرغ را روي سس قرار دهيد. سپس مخلوط لوبيا سبز و قارچ را روي آن بريزيد. باقيمانده سس سفيد را اضافه کنيد و با يک قاشق آن را روي لوبيا و قارچها پخش کنيد. در نهايت پياز داغ يا گرانول پياز را روي لايه آخر بريزيد.
مرحله پنجم
ظرف را داخل فر قرار دهيد و بگذاريد تا کاسرول براي 20-30 دقيقه داخل فر بپزد. هنگامي که روي کاسرول طلايي شد و شروع به حباب زدن کرد، ظرف را با احتياط از فر خارج کنيد و پس از اين که کاسرول کمي خنک شد آن را برش بزنيد و داخل بشقابتان سرو کنيد. نوش جان!
نکات طرز تهيه کاسرول لوبيا سبز و مرغ
در صورت تمايل ميتوانيد مقداري پنير پارمسان رنده شده داخل سس سفيد بريزيد تا کاسرول پنيري و کشداري تهيه کنيد.
اگر در هنگام پختن کاسرول در فر پيازها شروع به تغيير رنگ کرد، ظرف را از فر خارج کنيد و روي آن را با فويل آلومينيومي بپوشانيد و مجددا داخل فر قرار دهيد.