نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
آشپزی من

۲ روش تهيه جغور بغور يا جغول بغول به روش زنجاني و قهوه خانه‌اي

منبع
بروزرسانی
۲ روش تهيه جغور بغور يا جغول بغول به روش زنجاني و قهوه خانه‌اي

مجله کوروش/  جغور بغور يا چغور پغور و حتي جغول بغول به روش قهوه خانه‌اي و بازاري يک غذاي مقوي است که با جگر گوسفند يا حتي گاو و مرغ و جگر سفيد با انواع سبزيجات تهيه مي‌شود. اين غذاي سنتي در اصل متعلق به شهر زنجان است که در شهر‌هاي ديگر مثل اردبيل و تهران و شهر‌هاي شمالي نيز به روش‌هاي متفاوتي طبخ مي‌شود. جالب است بدانيد که اين غذا با جگر گوسفند در روسيه و مشابه آن در اسکاتلند نيز طبخ مي‌شود. وجود جگر در جغور پغور موجب شده تا سرشار از انواع ويتامين‌هاي A، D، E و آهن باشد و در عين سادگي طعم بي نظيري داشته باشد. در اين مقاله مي‌توانيد ۲ روش طرز تهيه غذاي جغور بغور يا همان جغول بغول و چغور پغور زنجاني را  ياد بگيريد.

روش اول طرز تهيه جغور بغور زنجاني خوشمزه
مواد لازم
پياز درشت: ۱ عدد
دل و جگر گوسفند: ۲۰۰ گرم
رب گوجه فرنگي: ۱ قاشق غذاخوري
سيب زميني: ۲ عدد
هويج: ۲ عدد
ليمو ترش تازه: ۱ عدد
نمک، فلفل سياه و زردچوبه: به مقدار لازم

 طرز تهيه
در اولين مرحله از طرز تهيه جغور بغور زنجاني خوشمزه بايد پياز را به صورت خلالي خرد کنيد. سپس دل و جگر‌ها را هم به شکل مربعي خرد نماييد. يک ماهيتابه را با حرارت متوسط روي گاز قرار دهيد و مقداري روغن در آن بريزيد. بعد از داغ شدن روغن پياز را به آن اضافه کنيد و خوب هم بزنيد. وقتي پياز خوب سرخ و طلايي رنگ شد، دل و جگر‌هاي خرد شده را به پياز اضافه کنيد و خوب هم بزنيد. مقداري نمک، فلفل و زردچوبه به مواد اضافه کنيد.
در دومين مرحله از طرز تهيه جغول بغول زنجاني خوشمزه نصف ليوان آب را با يک قاشق غذاخوري رب گوجه فرنگي مخلوط کنيد و به ترکيب جگر و پياز اضافه کنيد. سپس کمي صبر کنيد تا آب غذا به جوش بيايد و طعم مواد به خورد هم برود. سپس در اين مرحله از طرز تهيه جغول پغور مقداري آب ليمو ترش تازه به غذا اضافه کنيد و شعله گاز را خاموش کنيد.
در اين مرحله از تهيه جغور بغور زنجاني خوشمزه سيب زميني‌ها و هويج‌ها را به صورت نگيني خرد کنيد و هر کدام را به صورت جداگانه در روغن سرخ کنيد. مي‌توانيد هويج را رنده کنيد و بعد سرخ کنيد. سپس ترکيب جگر و پياز را داخل يک ظرف مناسب سرو کنيد. هويج‌هاي سرخ شده را روي غذا بريزيد و سيب زميني نگيني خرد شده را نيز در اطراف آن قرار دهيد. جغول بغول شما آماده است، نوش جان کنيد و لذت ببريد.


روش دوم طرز تهيه جغور بغور بازاري و قهوه خانه‌اي خوشمزه
مواد لازم
جگر گوسفند: ۱ عدد
سيب زميني متوسط: ۱ عدد
پياز: ۲ عدد
فلفل دلمه کوچک: ۱ عدد
سير: ۳ حبه
گوجه فرنگي: ۲ عدد
روغن سرخ کردني: به مقدار لازم
رب انار: به مقدار لازم
نمک، فلفل، زردچوبه: به مقدار لازم

طرز تهيه جغول بغول
در اولين مرحله از خوراک جگر گوسفند مجلسي بايد سيب زميني را به صورت نگيني خرد کنيد. پياز را نيز بشوييد و به صورت نگيني خرد نماييد. سعي کنيد پياز و سيب زميني را در يک سايز و اندازه خرد کنيد. سپس سير و فلفل دلمه را نيز خرد کنيد. گوجه فرنگي و جگر گوسفند را هم به صورت مربعي خرد کنيد.
در دومين مرحله از طرز تهيه جغور بغور بازاري و قهوه خانه‌اي خوشمزه بايد مقداري روغن داخل ماهيتابه بريزيد. سيب زميني را در روغن سرخ کنيد. سپس در يک ماهيتابه ديگر نيز کمي روغن بريزيد و جگر را به آن اضافه کنيد. مقداري جگر را تفت دهيد تا رنگ آن تغيير کنيد. بعد پياز و فلفل دلمه خرد شده را به جگر اضافه کنيد. بعد از سرخ شدن پياز و جگر، ادويه‌جات را به آن اضافه کنيد. سير رنده شده را داخل ماهيتابه بريزيد و سپس گوجه فرنگي خرد شده و رب انار را به ساير مواد اضافه کنيد. حواستان به سيب زميني‌ها هم باشد و هر موقع که سرخ شدن، شعله گاز را خاموش کنيد.
در اين بخش از تهيه خوراک جگر گوسفند مجلسي بعد از اينکه همه مواد خوب پخته شوند، سيب زميني را به جغور پغور اضافه کنيد. درب ماهيتابه را براي ۱۰ دقيقه بگذاريد تا غذا خوب جا بيفتد و سپس جغور پغور زنجاني به سبک بازاري خوشمزه را در ظرف مناسب سرو کنيد و نوش جان کنيد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره