نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
  2. برگزیده
آشپزی من

عسل شکرک‌زده اصل است يا تقلبي؟

منبع
خراسان
بروزرسانی
عسل شکرک‌زده اصل است يا تقلبي؟

خراسان/ عسل بايد در جاي خشک نگهداري شود زيرا رطوبت محيط مي‌تواند منجر به شکرک زدن آن شود
 برخلاف تصور غلطي ‌که در بين بيشتر مردم  وجود دارد، عسلي که شکرک مي‌زند؛ عسل اصل و طبيعي است و هيچ قند مصنوعي در آن وجود ندارد. البته استفاده از کلمه «شکرک زده»  تأثير زيادي در اين برداشت اشتباه داشته‌است. چون در عسل طبيعي شکر وجود ندارد. پس بهتر است از کلمه رس‌بسته استفاده کنيم.  
  رس‌بستن در عسل 
ساکارز، گلوکز و فروکتوز، قند‌هاي طبيعي موجود در عسل هستند. اين گلوکز خوشمزه و شيرين خيلي دوست ندارد به‌صورت مايع بماند و ترجيح مي‌دهد به حالت جامد در بيايد به همين دليل  است که اگر شرايط مهيا باشد کريستالي يا بلوري خواهد شد يا به اصطلاح رس مي‌بندد يا شکرک مي‌زند که اصلا نشانه بدي نيست.


رس‌بستن يا شکرک زدن عسل به چند عامل بستگي دارد:
  ميزان گلوکز عسل 
همان طور که گفته شد، اين گلوکز است که باعث مي‌شود عسل شکرک بزند. پس هرچه ميزان اين ماده در يک عسل بيشتر باشد،آن عسل زودتر رس مي‌بندد. اين قضيه بستگي به نوع عسل، گلي که از آن به وجود آمده و البته منطقه‌اي که  عسل برداشت شده ‌است  دارد. براي مثال عسل يونجه چون گلوکز زيادي دارد زودتر شکرک مي‌زند.
  ميزان رطوبت و دماي محيط نگهداري
عسل بايد در جاي خشک نگهداري شود زيرا رطوبت محيط مي‌تواند منجر به شکرک زدن آن شود. عسل را نبايد در محيط سرد مثل يخچال يا خيلي گرم قرار دهيد دماي پايين منجر به زودتر شکرک زدن و دماي بالا سبب از بين رفتن ويتامين‌هاي آن خواهد شد بهترين دماي نگهداري،دماي محيط است.
  با عسل شکرک‌زده چه کنيم؟
هر عسلي ممکن است شکرک بزند. البته همان‌طورکه گفتيم ،شکرک زدن اتفاق بدي نيست و عسل‌هاي طبيعي و خالص هم ممکن است  شکرک بزنند. اما اگر اصرار براي از بين بردن شکرک داريد،يک قابلمه را  پر از آب کنيد و روي شعله‌ گاز بگذاريد هنگامي که دماي آب به ۴۰ درجه سانتي گراد رسيد؛ عسل را خيلي آرام با شيشه‌اش درون  قابلمه بگذاريد. وقتي تقريباً نصف شکرش آب شد شيشه را بيرون  بياوريد و اجازه دهيد که بقيه‌ شکرک‌ها با گرماي خود شيشه آب شود.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره