طرز تهيه هويج پلو با گوشت چرخ کرده مجلسي و بسيار خوشمزه

چي شي/ هويج پلو با گوشت چرخ کرده يکي از انواع برنج هاي قاطي است که با گوشت چرخ کرده و برنج و زرشک و زعفران، تهيه مي شود. اين غذا به دليل وجود هويج سرخ شده در آن، طعم فوق العاده اي دارد که در کنار گوشت چرخ کرده به يک غذاي مجلسي تبديل مي شود. اين برنج يک غذاي کامل است که تمام ويتامين ها و پروتئين بدن انسان را تامين مي کند. از آن جا که هويج روغن به خود مي کشد، کمي اين غذا چرب است که توصيه مي شود با روغن کمتري هويج ها سرخ شود. هويج پلو را مي توانيد با دستورهاي ديگري مثل هويج پلو با مرغ نيز تهيه کنيد، براي مشاهده اين آموزش آشپزي در ادامه با سايت چي شي همراه باشيد.
مواد لازم براي ۴ نفر
برنج۴ پيمانه
هويج درشت۴ عدد
پياز متوسط۲ عدد
گوشت چرخ کرده۴۰۰ گرم
زرشک۸ قاشق غذا خوري
رب گوجه فرنگي۱ قاشق غذا خوري
زعفران دم کردهيک فنجان
نمک و فلفل سياهبه مقدار لازم
پاپريکا۱ قاشق چاي خوري
زرد چوبه۱ قاشق چاي خوري
جوز هندي۱ قاشق چاي خوري
تخم گشنيز۱ قاشق چاي خوري
دارچين۱ قاشق چاي خوري
دستور پخت هويج پلو با گوشت چرخ کرده
مرحله اول
براي تهيه هويج پلوي مجلسي با گوشت چرخ کرده در ابتداي کار برنج را شسته و درون آب و نمک به مدت ۱ ساعت خيس مي کنيم. سپس درون يک قابلمه را آب مي ريزيم و روي حرارت قرار مي دهيم تا به جوش آيد.
مرحله دوم
در اين مرحله آبي که با آن برنج را خيسانده ايم دور مي ريزيم و برنج را با کمي نمک درون آب جوش اضافه مي کنيم تا نيم پز شود. در ادامه پس از اين که برنج نيم پز شد، آن را درون آبکش ريخته تا آب اضافي شا خارج شود، سپس آنرا کنار مي گذاريم.
مرحله سوم
در اين مرحله هويج ها را شسته و با رنده درشت، رنده مي کنيم. سپس يک تابه بر مي داريم و درون آن روغن مي ريزيم و روي حرارت قرار مي دهيم. سپس هويج ها را درون آن سرخ مي کنيم. يک کاسه بر مي داريم.
مرحله چهارم
پياز را شسته و پوست مي کنيم و درون کاسه رنده مي کنيم. سپس گوشت چرخ کرده را با آن مخلوط مي کنيم. به گوشت نمک مي زنيم و با دست ورز مي دهيم. يک تابه ديگر بر مي داريم. کمي روغن درون آن مي ريزيم و روي حرارت قرار مي دهيم تا گرم شود.
مرحله پنجم
سپس مخلوط گوشت را درون آن ريخته و تفت مي دهيم. وقتي گوشت تفت خورد، ادويه ها را اضافه کرده و در اين مرحله زرشک و رب گوجه فرنگي را هم اضافه مي کنيم و کمي تفت مي دهيم. سپس هويج ها را اضافه کرده و چند بار مواد را هم مي زنيم تا کامل تفت بخورد.
مرحله ششم
زعفران دم کشيده را هم به مخلوط گوشت و هويج اضافه مي کنيم. سپس از روي حرارت بر مي داريم و کنار مي گذاريم. يک قابلمه مناسب بر داشته کف آن را روغن مي ريزيم. سپس ته ديگ دلخواه را کف آن مي چينيم.
مرحله هفتم
سپس يک لايه برنج مي ريزيم. لايه بعدي مخلوط گوشت و هويج را مي ريزيم. همينطور ادامه مي دهيم تا برنج و مواد گوشتي تمام شود. سپس روي حرارت کم مي گذاريم تا دم بکشد. روي برنج هم از کره يا روغن مي توان استفاده کرد.