نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
آشپزی من

انواع روش هاي تهيه ترشي سيب

منبع
بيتوته
بروزرسانی
انواع روش هاي تهيه ترشي سيب

بيتوته/ ترشي سيب يکي از خوشمزه ترين طعم دهنده هايي  است که ميتوانيد در کنار غذا مصرف کنيد. اگر در خانواده حساسيت به سرکه انگور داريد ميتوانيد در تهيه ترشي سيب از سرکه سيب استفاده کنيد.
براي تهيه ترشي سيب ميتوانيد از انواع سيب (قرمز، زرد، گلاب و ...) استفاده کنيد. ترشي سيب را ميتوانيد با پوست يا بدون پوست درست کنيد. سعي کنيد در تهيه ترشي از سيب هاي قرمز و پفکي که حالت آردي گرفته اند استفاده نکنيد. سيب ها بايد سفت و آبدار باشند.
در ادامه انواع مختلف ترشي سيب که به دليل وجود سبزيجات و ادويه هاي مختلف طعم هاي متفاوتي دارند را به شما آموزش ميدهيم تا ترشي سيب مورد علاقه خودتان با طعم دلخواه را انتخاب کرده و درست کنيد. تفاوت طعم انواع ترشي سيب در انتخاب ادويه ترشي سيب بستگي دارد. شما ميتوانيد از دستورهاي زير ادويه ترشي سيب دلخواهتان را پيدا کنيد.
مي توانيد در تمام روش ها از حرارت دادن مواد ترشي سيب براي سريعتر جا افتادن ترشي استفاده کنيد.
براي تهيه ترشي سيب رنده شده از هر کدام از دستورها و انواع ادويه ترشي سيب که در ادامه آورده شده است ميتوانيد استفاده کنيد. فقط در ابتدا سرکه با ادويه ترشي سيب دلخواهتان را مخلوط نماييد. بعد از پوست گرفتن سيب را رنده کرده درون شيشه بريزيد و ترکيب سرکه و ادويه دلخواهتان را به آن اضافه کنيد طوري که سرکه روي سيب رنده شده را بگيرد. براي تهيه ترشي سيب رنده شده نيازي به حرارت دادن سيب نداريد.


1- ترشي سيب روش اول:
مواد لازم ترشي سيب:
 سيب  نيم کيلو 
سير  ۴حبه 
موسير  ۱پيمانه 
نعناع  ۱پيمانه 
سياه دانه  ۳قاشق غذا خوري 
سرکه  ۱ليتر 
نمک، فلفل، زردچوبه  به ميزان لازم 

طرز تهيه ترشي سيب 
• سيب ها را شسته خشک کنيد و به اندازه هاي دلخواه تقسيم کنيد. مي توانيد سيب ها را نگيني خرد کنيد يا حلقه اي يا اسلايس شده.
• براي اين که ترشي ما ماندگاري بهتري داشته باشد و زود تر جا بيوفتد تمام سيب ها را درون يک قابلمه بريزيد و موسير و سير را اضافه کنيد.
• به مقدار کافي سرکه اضافه کنيد، جوري که مواد در سرکه شناور نباشد.
•  سپس نصف ليوان آب نمک را اضافه کرده  روي حرارت ملايم بگذريد تا کمي سيب از حالت سفتي خارج شود. ( مي توانيد از اضافه کردن آب صرف نظر کنيد. )
• زماني که از مخلوط بخار بلند شد زير قابلمه را خاموش مي کنيم توجه داشته باشيد که در قابلمه نبايد گذاشته شود يا سرکه به مرحله جوش برسد چون موادمان له مي شود.
• قابلمه را کنار بگذاريد تا کاملا خنک شود حالا کمي فلفل و زردچوبه و سپس ۳ قاشق سياه دانه به آن اضافه شود و خوب باهم مخلوط نماييد. 
• ترشي سيب را داخل شيشه ريخته  و در جاي خنک بگذاريد.  بعد از گذشت ده روز ترشي شما آماده است و مي توانيد همراه غذا ميل کنيد.
• ترشي سيب را مي توانيد بدون استفاده از حرارت دادن با سرکه هم انجام دهيد اما زمان بيشتري براي رسيدن ترشي احتياج است.


2- ترشي سيب به روش دوم:
مواد لازم ترشي سيب 
 سيب   يک کيلوگرم 
 دارچين  يک قاشق چايخوري 
گلپر  يک قاشق چايخوري 
سرکه  يک ليتر 
 نمک  يک قاشق چايخوري 
طرز تهيه ترشي سيب
• سيب ها را به اندازه دلخواه خرد کرده درون شيشه بچينيد.
•  چند حبه سير و مقداري گلپر هم، لابه‌لاي آن‌ها بريزيد. 
• سرکه و نمک را به مخلوط اضافه کنيد. 


3- طرز تهيه ترشي سيب به روش سوم
مواد لازم ترشي سيب 
 سيب ترش  به مقدار لازم 
سرکه سفيد به مقدار لازم 
 فلفل سبز تند 4عدد هر شيشه 
 سير 4 حبه هر شيشه 
 نمک  1 و 1/2 ق هر شيشه 
نعنا خشک 1 ق چ  هر شيشه 
طرز تهيه ترشي سيب
• سيب ترش ها را با پوست يا پوست گرفته به اندازه دلخواه خرد کرده با فلفل و سير و نمک و نعنا و سرکه درون شيشه بريزيد.
• حدود 1 هفته طول ميکشد تا ترشي سيب شما آماده شود.

4- طرز تهيه پوره سيب به روش چهارم
مواد لازم ترشي پوره سيب
 سيب  1 کيلوگرم 
 سياه دانه  1 قاشق غذاخوري 
 پودر زنجبيل 1 قاشق چايخوري 
 شکر  1 قاشق غذاخوري 
 سرکه  1 ليتر 
  نمک  به ميزان لازم 
طرز تهيه ترشي پوره سيب
 • سيب ها را پوست گرفته ، چهار قسمت کرده و هسته آنها را درآوريد. در ظرف ريخته يک استکان آب روي آن بريزيد و روي حرارت بگذاريد تا بپزد. 
 • سيب را له کرده با ساير مواد مخلوط نموده روي حرارت بگذاريد  تا غليظ شود.
 • شکر را اضافه کرده و از روي حرارت برمي داريم تا خنک شود.
 • سياه دانه را با مواد مخلوط نموده داخل شيشه بريزيد و اجازه دهيد يک هفته بماند تا جا بيوفتد.

5- طرز تهيه ترشي ليته سيب
مواد لازم ترشي ليته سيب 
 سيب به مقدار دلخواه 
تمر هندي يک بسته 
سرکه چهار ليوان 
برگه زردآلو يک ليوان 
 ادويه گردو به ميزان لازم 
 سياه دانه در صورت تمايل  

طرز تهيه ترشي ليته سيب
• از سيب هاي سالم يا لکه دار ميتوانيد در اين ترشي استفاده کنيد. 
• سيب ها را پوست گرفته نگيني درشت خرد کنيد. 
• سب ها را در مقداري آب و آبليمو قرار مي دهيم تا سياه نشود.
• يک بسته تمرهندي را با چهار ليوان سرکه خيس کرده وقتي نرم شد از صافي رد کنيد و هسته ها را جدا کنيد.
• ميتوانيد از جوز هندي و پودر هل است در سس ترشي ليته سيب استفاده کنيد.
• يک ليوان برگه زردآلو را داخل سرکه اي که تمر هندي را خيس کرده ايد نرم کنيد و به سس ترشي ليته اضافه کنيد.
• نمک و ادويه را به ترشي اضافه کنيد. 
• سيب ها از داخل مخلوط آب و آبليمو خارج کرده آبکش کنيد  و به سس آماده شده اضافه کنيد و روي حرارت بگذاريد تا بخارش بلند شود. شعله را خاموش کرده اجازه دهيد کاملا خنک شود.
• در صورت تمايل مقداري سياه دانه به ترشي اضافه کنيد. ترشي ليته شما بعد از 3 روز آماده است.

ساير ترکيبات ادويه ترشي سيب
در ادامه مقاله ساير ترکيبات ادويه ترشي سيب را براي اين که دستتان براي انتخاب بيشتر باز باشد مي آوريم. طرز تهيه همانند روش هاي قبل است.
روش اول :
سير رنده شده و فلفل دلمه خرد شده را در انتها بعد از خنک شدن به ترشي اضافه کنيد.  
سيب درختي  ۲ کيلو گرم 
سياه دانه   يک قاشق غذا خوري 
سرکه  يک کيلو گرم 
نبات  صد گرم 
 دارچين   يک قاشق غذا خوري 
زنجبيل يک قاشق غذا خوري 
گلپر کوبيده  يک قاشق غذاخوري 
 نمک   به مقدار لازم 
فلفل دلمه اي رنگي به دلخواه
سير درشت رنده شده به دلخواه

روش دوم :
برگ هاي ريحان را در آخر بعد از سرد شدن ترشي اضافه کنيد. 
سيب ترد پوست کنده (يا با پوست) و تکه تکه شده  400 گرم 
پياز ريز خرد شده 1 عدد 
سير خرد شده 1 قاشق سوپخوري 
زنجبيل خرد شده  1 قاشق سوپخوري 
شکر نصف پيمانه 
سرکه سيب 1 ليوان 
 برگ ريحان 20 عدد 
 زرد چوبه  نصف قاشق چايخوري 
دارچين  نصف قاشق چايخوري
پودر فلفل نصف قاشق چايخوري
پودر ميخک نصف قاشق چايخوري 

روش سوم
• تمام مواد را مخلوط کنيد روي حرارت هم بزنيد تا شکر حل شود. 
• سيب را در شيشه ريخته و مواد سرکه را رويش بريزيد. 
سيب درشت  سه عدد 
 شکر  دو پيمانه 
 سرکه سفيد يک و نيم پيمانه 
دارچين  يک قاشق چايخوري 
 

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره