سوپ و آش/ «بلغور گندم»؛ يک سوپ جا افتاده و مقوي براي افطار

کتاب کاله/ بلغور گندم در واقع گندمي است که پخته و بعد از خشک شدن با آسياب خرد شده است و از آن در غذاها استفاده ميکنند. اين غله سرشار از خاصيت بوده و براي بدن فوايد بسيار زيادي دارد؛ بنابراين چه بهتر که آنها در سبد غذايي روزانهتان جاي دهيد. بلغور گندم به بهبود فرايند هضم در بدن، تقويت و محافظت از سيستم ايمني بدن بسيار کمک ميکند و از ابتلا به بيماريهاي مزمن جلوگيري ميکند؛ بنابراين در اين روزهاي کرونايي و ماه رمضان تهيه سوپ با بلغور گندم گزينه بسيار خوب و مفيدي محسوب ميشود که علاوه بر خواصش شما را سير نگه خواهد داشت.
سوپ بلغور گندم را به روشهاي مختلفي ميتوانيد تهيه کنيد در واقع هم ميتوانيد آن را با سبزيجات مختلفي ترکيب کنيد و هم ميتوانيد حبوبات مختلفي در آن استفاده کنيد. در اين دستورالعمل تهيه سوپ بلغور گندم از کرفس، هويج و براي حبوبات از عدس استفاده کرديم و چاشني جذابي از موسيرو فلفل سياه به آن داديم. اين سوپ فقط با سبزيجات تهيه شده است شما ميتوانيد از گوشت ماهيچه يا مرغ هم براي تهيه آن استفاده کنيد.
چي لازم داريم براي تهيه سوپ بلغور گندم
هويج متوسط (ريز خرد شده) يک عدد
کرفس (ريز خرد شده) يک ساقه
موسير نازک برش خورده يک عدد
آب مرغ يا آب سبزيجات شش فنجان
بلغور گندم بلغور گندم
فلفل تازه آسياب شده به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم
خامه ترش يک قاشق غذاخوري
رب گوجه فرنگي يک و نيم قاشق غذاخوري
کره پاستوريزه ۵۰ گرم
روغن زيتون دو قاشق غذاخوري
چطور تهيه کنيم:
براي شروع تهيه سوپ بلغور جو بهتر است از قبل عدس را در کاسهاي آب بخيسانيد تا نفخ آن گرفته شود و سپس آن را به صورت جداگانه داخل قابلمهاي کوچک روي حرارت ملايم قرار دهيد تا کم کم قل بخورد و پخته شود. در همين حين هويج و کرفس را بعد از اين که شستيد داخل آبکش بريزيد تا خشک شوند. سپس آنها را به صورت ريز خرد کنيد.
موسير را هم به صورت نازک برش دهيد. روغن و کره پاستوريزه را داخل يک قابلمه مناسب روي حرارت قرار دهيد تا داغ شود و کرفس، هويج ريز خرد شده و موسير را داخل آن بريزيد و حدود شش دقيقه تفت دهيد تا نرم شوند. سپس يک و نيم قاشق غذاخوري رب گوجه فرنگي به اين مواد اضافه کنيد و به هم زدن ادامه دهيد.
حالا عدسهاي نيمپز را آبکش کنيد و به همراه آب مرغ يا آب سبزيجات به مواد داخل قابلمه اضافه کنيد. سپس حرارت را کم کنيد و در قابلمه را بگذاريد تا عدسها خوب نرم و پخته شوند. پس از گذشت ۱۵ دقيقه بلغور گندم را نيز اضافه کنيد و صبر کنيد تا بلغور هم نرم شده و خوب بپزد.
بعد از اين که مواد کاملا پختند و نرم شدند، چاشنيها يعني نمک و فلفل را اضافه کنيد. سوپ بلغور گندم را از روي حرارت برداشته و داخل يک ظرف مناسب سرو کنيد. اگر دوست داشته باشيد ميتوانيد روي سوپتان را با مقداري جعفري و خامه ترش کاله تزئين کنيد. نوش جان!
نکات تهيه سوپ بلغور گندم
براي لعاب بيشتر ميتوانيد يک عدد سيب زميني را به صورت حبههاي ريز خرد کرده و داخل سوپ بپزيد.
موسير طعم جديد و خاصي به سوپ ميدهد، اگر مايل به استفاده از آن نيستيد از پياز خرد شده استفاده کنيد.
ميتوانيد براي جلوگيري بيشتر از طبع سرد اين سوپ از مقداري زنجبيل هم استفاده کنيد.
حتما عدس را از شب قبل خيس کنيد.
براي اين که مراحل پخت سريعتر انجام شود و در مدت زمان کمتري سوپ آماده شود، ميتوانيد از زودپز استفاده کنيد.
عصاره سبزيجات آماده هم طعم خوبي به اين سوپ ميتواند بدهد. ميتوانيد به جاي آب از آب مرغ يا عصاره مرغ و سبزيجات استفاده کنيد. استفاده از آب قلم هم ارزش غذايي سوپ را بالا ميبرد.
ميتوانيد از سبزيجات ديگر مانند قارچ يا نخود يا هويج نيز براي تهيه سوپ بلغور گندم استفاده کنيد.
افزودن رب اختياري ميباشد ميتوانيد اضافه نکنيد.
اگر از طعم اين سوپ خوشتان آمد پيشنهاد ميکنيم طرز تهيه سوپ جو قرمز را نيز امتحان کنيد.