نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
آشپزی من

طرز تهيه سس مرغ مجلسي؛ يک چاشني عالي براي خوراک مرغ

منبع
بروزرسانی
طرز تهيه سس مرغ مجلسي؛ يک چاشني عالي براي خوراک مرغ

کتاب کاله/ مرغ يکي از مواد غذايي پر مصرف در خانواده‌هاي ايراني است که به روش‌هاي مختلف پخته و سرو مي‌شود. اين روش‌ها شامل کبابي کردن، تهيه خوراک و چلو با مرغ هستند که هرکدام طرفداران خود را دارند. يکي از محبوبترين غذا‌هاي تهيه شده با مرغ، زرشک پلو با مرغ است که در مناسبت‌هاي مختلف پخته مي‌شود. اين غذا از دو جزء پلو و خوراک مرغ تشکيل شده است که پلو آن معمولا همراه با کمي زعفران و زرشک و مرغ آن هم با سس مخصوصي سرو مي‌شود. اين سس نقش مهمي در خوشمزگي و خوش عطري اين غذا ايفا مي‌کند و به همين دليل مي‌توان آن را مهم‌ترين جزء اين خوراک همه پسند نام برد. طرز تهيه سس مرغ مجلسي در دستور زير آمده است که شامل تمام نکات و فون و فن‌هاي آماده کردن سس و موارد ديگر است که مطمئنا براي شما بسيار کاربردي خواهد بود. اميدواريم از امتحان کردن آن لذت ببريد.

چي لازم داريم:

مرغ متوسط خرد شده (چهارتکه) يک عدد
روغن به مقدار لازم
کره پاستوريزه  يک قاشق چاي‌خوري
پياز متوسط دو عدد
هويج دو عدد
فلفل دلمه‌اي متوسط يک عدد

فلفل سياه يک قاشق چاي‌خوري
نمک يک قاشق چاي‌خوري
زردچوبه يک قاشق چاي‌خوري
رب گوجه فرنگي سه قاشق غذاخوري
آب يک فنجان
ليمو ترش تازه يک عدد
زعفران نصف قاشق چاي‌خوري
يخ دو قالب
برنج چهار پيمانه
زرشک تازه سه قاشق غذاخوري
شکر يک قاشق غذاخوري
زعفران دم کرده دو قاشق غذاخوري

طرز تهيه سس مرغ مجلسي؛ يک چاشني عالي براي خوراک مرغ

براي تهيه يک سس مرغ مجلسي براي زرشک پلو با مرغ خود بايد حواستان باشد که اگر از مرغ يخ‌زده استفاده مي‌کنيد آن را از چند ساعت قبل از شروع به کار از فريزر بيرون بياوريد تا يخ‌زدايي شود. در غير اين صورت مرغ تازه را به چند چهار تکه خرد کنيد. پوست پياز‌ها را بکنيد و آن‌ها را رشته‌اي خرد کنيد. دقت کنيد که پياز‌ها نبايد خيلي ريز شوند. هويج را خوب بشوييد و پوستش را بگيريد و آن را به قطعات کوچک‌تر خرد کنيد. فلفل دلمه‌اي را هم بشوييد و خرد کنيد.


يک پياله برداريد و دو قالب يخ داخل آن بياندازيد. نصف قاشق چاي‌خوري زعفران روي قالب‌هاي يخ بريزيد. پياله را براي چند دقيقه در دماي اتاق قرار دهيد تا يخ‌ها ذوب شوند و زعفران کاملا حل شود. دم کردن زعفران با يخ باعث خوشبوتر و خوشرنگ‌تر شدن آن است و نسبت به روش دم کردن آن با آب جوش نتيجه بهتري به شما مي‌دهد.

يک ماهيتابه برداريد و مقداري روغن داخل آن بريزيد. ماهيتابه را روي حرارت متوسط قرار دهيد. يک قاشق چاي‌خوري فلفل سياه، يک قاشق چاي‌خوري نمک و يک قاشق چاي‌خوري زردچوبه را داخل ماهيتابه بريزيد و به مدت ۳۰ ثانيه ادويه‌ها را هم بزنيد تا به خوبي ترکيب شوند. سه قاشق غذاخوري رب گوجه فرنگي را هم اضافه کنيد و هم بزنيد. يک فنجان آب اضافه کنيد و صبر کنيد تا به جوش بيايد. اجازه دهيد به مدت دو تا سه دقيقه مخلوط بجوشد. سپس حرارت را خاموش کنيد و ماهيتابه را کنار بگذاريد.

اکنون تکه‌هاي مرغ را با مقداري نمک و فلفل سياه ماساژ دهيد. يک ماهيتابه بزرگ برداريد و مقداري روغن داخل آن بريزيد. ماهيتابه را روي حرارت متوسط قرار دهيد. کره را اضافه کنيد تا ذوب شود. تکه‌هاي مرغ را داخل ماهيتابه قرار دهيد. در اين مرحله ترجيحا پوست مرغ را به سمت پايين و در تماس با روغن قرار دهيد. محلول زعفران را روي تکه‌هاي مرغ بريزيد تا کاملا رنگ بگيرند.

مرغ را به مدت تقريبا هفت دقيقه سرخ کنيد تا جايي که تغيير رنگ دهد و پوست آن قهوه‌اي-طلايي شود. سپس مرغ را زير و رو کنيد تا طرف ديگر آن هم سرخ شود. پس از پنج دقيقه و زماني که هر دو طرف مرغ‌ها به خوبي سرخ شدند، آن‌ها را از ماهيتابه خارج کنيد و داخل يک بشقاب قرار دهيد. پياز، فلفل دلمه‌اي و هويج خرد شده را داخل همان ماهيتابه بريزيد. توجه کنيد که نيازي به اضافه کردن روغن در اين مرحله نيست، چون روغن مرغ همچنان در ماهيتابه باقي است. سبزيجات را به مدت دو دقيقه تفت دهيد.

سپس مرغ سرخ شده را روي سبزيجات تفت داده شده قرار دهيد. مخلوط رب را هم روي مرغ‌ها بريزيد. در صورت تمايل در اين مرحله مي‌توانيد مقداري زعفران دم شده هم اضافه کنيد. هنگامي که سس شروع به جوشيدن کرد، حرارت را کم کنيد و در ماهيتابه را قرار دهيد. اجازه دهيد تا همه مواد به مدت ۴۰-۴۵ دقيقه روي حرارت کم بپزند تا هم سبزيجات نرم شوند و هم گوشت مرغ کاملا بپزد.

در حالي که مرغ در حال پختن است برنج را دم کنيد. چند دقيقه قبل از سرو، مقداري روغن داخل يک قابلمه کوچک بريزيد و روي حرارت کم قرار دهيد. زرشک را داخل آن بريزيد. يک قاشق شکر اضافه کنيد و براي چند دقيقه هم بزنيد تا زرشک حل شود. پس از چند دقيقه که زرشک‌ها براق شدند قابلمه را از روي حرارت برداريد.

هنگامي که مرغ‌ها آماده شدند، آن‌ها را داخل يک ظرف مخصوص پذيرايي بريزيد و مقداري از سس مرغ را هم روي آن‌ها بريزيد. باقيمانده سس را داخل يک پياله يا ظرف سس بريزيد و براي سرو داخل سفره قرار دهيد. برنج را هم داخل ديس بکشيد و روي آن را با زعفران دم کرده و زرشک تزئين کنيد. اين غذاي خوشمزه را مي‌توانيد در کنار يک کاسه سالاد شيرازي و ماست سون نوش جان کنيد.

نکات طرز تهيه سس مرغ مجلسي

اين غذا را مي‌توانيد تا چهار روز در يک ظرف در بسته داخل يخچال نگهداري کنيد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره