طرز تهيه ترشي فلفل سبز همداني تند و شيرين

چي شي/ مواد لازم براي ۱ شيشه کوچک
فلفل سبز شيرين يا تند ۵۰۰ گرم
ترخون۳ شاخه
سير۶ حبه
سرکه سفيد به اندازه کافي
نم به اندازه کافي
طرز تهيه ترشي فلفل سبز
مرحله اول
براي تهيه ترشي فلفل سبز ابتدا يک قابلمه مناسب انتخاب مي کنيم و فلفل سبزها را داخل آن مي ريزيم سپس به حدي آب داخل قابلمه مي ريزيم که ۴ انگشت تا روي فلفل ها را آب بگيرد، سپس قابلمه روي حرارت زياد قرار مي دهيم تا آب زودتر به جوش بيايد.
مرحله دوم
پس از اينکه آب به جوش آمد ۴ قاشق غذاخوري نمک به آن اضافه مي کنيم و صبر مي کنيم تا نمک در آب حل شود و بعد قابلمه را از روي شعله بر مي داريم و اجازه مي دهيم تا آب سرد شود. سپس فلفل سبزها را مي شوييم و در آبکش مي گذاريم.
مرحله سوم
هنگاميکه آب داخل قابلمه سرد شد فلفل سبزها را داخل قابلمه مي ريزيم و درب قابلمه را نيز مي گذاريم و در کنار مي گذاريم تا به مدت ۲۴ ساعت استراحت کند. اين کار در جهت از بين بردن تلخي و تندي فلفل سبزها انجام مي شود.
مرحله چهارم
پس از گذشت زمان استراحت فلفل ها درب قابلمه را بر مي داريم و فلفل سبزها را در آبکش مي ريزيم و آن ها را با آب مي شوييم و به مدت ۱۵ دقيقه در آبکش مي ريزيم تا آب اضافه آن ها خارج شود و بعد روي پارچه اي تميز آن ها را پهن مي کنيم.
مرحله پنجم
سپس با دستمال فلفل ها را دانه دانه خشک مي کنيم و در سيني با فاصله مي چينيم تا اگر هنوز رطوبتي در فلفل ها باقي مانده خشک شود.(رطوبت باعث کپک مي شود) سپس سيرها را پوست مي گيريم و مي شوييم و با دستمال خشک مي کنيم.
مرحله ششم
سپس در بشقابي قرار مي دهيم تا کاملا خشک خشک شوند.شيشه مورد نظر براي ترشي را مي شوييم و خشک مي کنيم و کنار مي گذاريم تا اگر رطوبتي در آن باقيمانده خشک شود و بعد يک لايه از فلفل سبزها داخل شيشه مي چينيم.
مرحله هفتم
در ادامه ۱ شاخه از ترخون و ۲ حبه از سير را روي فلفل ها مي گذاريم و بعد لايه بعدي فلفل ها را مي چينيم و مجددا ترون و سير روي آن ها قرار مي دهيم.همين طور لايه هاي فلفل را مي چينيم تا شيشه کاملا پر شود.
مرحله هشتم
در آخر سرکه سفيد را روي فلفل ها مي ريزيم تا کاملا روي آن ها با سرکه پوشيده شود و آن وقت درب شيشه را محکم مي بنديم و در يخچال يا جاي خنک و خشک به مدت ۱۰ روز نگهداري مي کنيم تا ترشي فلفل سبز ما آماده شود و همراه با غذا نوش جان کنيد.
نکات طرز تهيه ترشي فلفل سبز
سرکه مناسب ترشي فلفل
براي تهيه اين ترشي به سليقه خود مي توانيم از سرکه سفيد يا سرکه قرمز استفاده کنيم. اگر طعم اين ترشي را به صورت تند و تيز تر مي پسنديد، بايد از سرکه سفيد استفاده کنيد. براي اينکه ترشي طعم ملايمتر و کمي شيريني داشته باشد بايد از سرکه قرمز استفاده کنيد.
طرز تهيه ترشي فلفل کبابي
براي تهيه فلفل کبابي کافيست ابتدا فلفل ها را پس از شستشو داخل يک تابه مناسب بريزيم و روي حرارت ملايم يکي دو دقيقه تفت دهيم تا دو طرف فلفل ها کاملا کبابي شود. در ادامه باقي مراحل را مانند دستور بالا ادامه مي دهيم.