نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
آشپزی من

فوت و فن‌هاي نگهداري برگ مو در منزل

منبع
فرارو
بروزرسانی
فوت و فن‌هاي نگهداري برگ مو در منزل

فرارو/ يکي از غذا‌هاي محبوب ايراني‌ها دلمه برگ مو است که اصالت آن به شهر تبريز بر مي‌گردد. پخت اين غذاي خوشمزه در فصل بهار و با رسيدن برگ‌هاي تازه درخت انگور رونق مي‌گيرد. بسياري از طرفداران دلمه برگ مو دوست دارند اين غذا را در همه فصول سال در منزل تهيه کنند، به همين دليل به ذخيره برگ درخت انگور در فصل بهار و تابستان اقدام مي‌کنند. سالم و تازه ماندن برگ مو براي استفاده در فصول ديگر سال اهميت زيادي دارد.

روش اول


آب: يک و نيم ليتر
نمک دريايي: ۵ قاشق غذاخوري
آب و نمک را داخل يک قابلمه بريزيد. سپس قابلمه را روي اجاق گاز بگذاريد تا جوش بيايد. اجاق را خاموش کنيد و برگ مو‌هايي را که از قبل شسته و خشک کرده‌ايد، داخل قابلمه آب نمک بريزيد و بگذاريد ۵ دقيقه بمانند. سپس برگ‌ها را آبکش کنيد و بگذاريد تا کمي خشک شود. برگ‌هاي نم‌دار را به صورت منظم دسته‌بندي کنيد و هر دسته ده تايي را داخل يک کيسه فريزر بگذاريد. در کيسه را بنديد و آن را در فريزر بگذاريد. هنگامي که خواستيد از برگ‌ها استفاده کنيد، بسته را از فريزر خارج کنيد و برگ‌ها را داخل يک کاسه آب جوش بگذاريد تا يخ‌شان باز شود؛ سپس آبکش کنيد.
روش دوم


مواد لازم
آب: يک و نيم ليتر
نمک دريايي: ۵ قاشق غذاخوري
سرکه: ۲ پيمانه
 آب، نمک و سرکه را در يک قابلمه مناسب بريزيد و روي حرارت اجاق گاز قرار بدهيد تا به جوش بيايد. بعد از اينکه آب ۵ دقيقه جوشيد، اجاق را خاموش کنيد و قابلمه را کنار بگذاريد تا کمي خنک شود. سپس مخلوط آب نمک و سرکه را داخل يک کاسه يا قابلمه بزرگ‌تر بريزيد. برگ مو‌ها را که از قبل شسته و خشک کرده‌ايد، داخل آب نمک و سرکه بريزيد و يک درپوش روي ظرف بگذاريد و ۱۰ دقيقه زمان بدهيد. بعد از اين مدت برگ‌ها را آبکش کنيد و بگذاريد تا سرد شود.
 در مرحله آخر برگ‌ها را به صورت دسته‌هاي ده تايي روي هم بگذاريد و رول کنيد و داخل بطري نوشابه يا شيشه‌هايي که گردن تنگ دارند، بياندازيد. وقتي شيشه پر شد، مخلوط آب نمک و سرکه را که سرد شده است، داخل بطري بريزيد و در بطري را محکم ببنديد تا هوا به داخل آن نفوذ نکند. شيشه را در جايي که خنک و تاريک است، نگه‌داري کنيد.
روش سوم

مواد لازم
آب: يک و نيم ليتر
نمک دريايي: ۵ قاشق غذاخوري
سرکه: ۲ پيمانه
 برگ مو‌ها را به صورت منظم دسته کنيد و روي هم بچينيد. بهتر است دم برگ‌ها را بکنيد. سپس دسته‌هاي منظم برگ مو را رول کنيد و داخل شيشه بچينيد. داخل يک کاسه بزرگ آب، نمک و سرکه را با هم مخلوط کنيد. شيشه‌هاي محتوي برگ مو را با آب نمک و سرکه پر کنيد. حالا درب شيشه‌ها را محکم ببنديد و آن‌ها را در محلي که دور از نور و گرما باشد، نگه‌داري کنيد.
نکات مهم

۱ ـ نمک دريايي بهترين گزينه براي استفاده در ترشي و کنسرو است. سعي کنيد براي تهيه کنسرو و ترشي از نمک يد دار استفاده نکنيد.
۲ ـ براي اينکه شيشه کنسرو برگ مو بهتر بماند و خيالتان از بابت کپک نزدن راحت باشد، مي‌توانيد شيشه‌ها را در قابلمه‌اي که از آب سرد پر کرده‌ايد، قرار بدهيد، طوري که آب تا روي در شيشه‌ها را بپوشاند. سپس اجاق را روشن کنيد و بگذاريد آب جوش بيايد. شيشه‌ها بايد ۱۵ دقيقه داخل آب در حال جوش روي حرارت بمانند. با اين روش مي‌توانيد شيشه کنسرو برگ مو را در هر دمايي و تا هر زمان که مي‌خواهيد نگه‌داري کنيد.
۳ ـ سعي کنيد برگ‌هاي نازک و تازه را براي کنسرو استفاده کنيد. برگ‌هاي خيلي بزرگ و کلفت مناسب اين کار نيستند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره