نماد آخرین خبر

طبع من/ گياه پر خاصيت کاکوتي (آنخ)

منبع
تبيان
بروزرسانی
طبع من/ گياه پر خاصيت کاکوتي (آنخ)
تبيان/ اين گياه چند ساله است وبوته‌هاي آن پرپشت و ارتفاع آن بين 20 تا 50 سانتي متر مي‌باشد و در آذربايجان به آن کهليک اُتي و يا کلکوتي(به معناي علف کبک) مي‌گويند. کاکوتي که در گويش محلي خراسان به آن آنخ گفته مي‌شود آويشن بيشتر در بيماريهاي تنفسي استفاده مي‌گردد ولي کاکوتي اغلب در درمان اختلالات گوارشي نظير اسهال و دل پيچه کار برد دارد . چوپان ها و کوه نوردان کاکوتي تازه را جمع آوري مي‌کنند و چاي آن را گوارا ترين نوشيدني مي‌دانند. کاکوتي را از آن جهت به دوغ اضافه مي‌کنند که اثرات سوء گوارشي آن نظير دل درد و دل پيچه کاهش ميدهد.کاکوتي داراي گل هاي بنفش است"از برگ‌هاي خشک‌شده و خردشده کاکوتي به عنوان طعم‌دهنده در دوغ استفاده مي‌شود. خواص: 1.طبع آن گرم است 2.مقوي معده يک ساعت بعد غذا دم کرده ميل شود 3.صفرا بر صبح وعصر به جاي چايي ميل شود 4.باد شکن .خلط اور. 5.مقوي قلب به صورت جوشانده ميل شود 6.براي درمان تب مالت بسيار مفيد است 7.باعث جذب غذا ميشود تاثير منفي برروي آهن غذا ندارد 8.کساني که بدن ضعيف دارند از حمام کاکوتي استفاده کنن 9.تقويت کننده نيروي جسمي 10. درمان کننده سرماخوردگي 11. براي سياه سرفه 5 گرم کاکوتي را در 300 سي‎سي آب جوشانده و دم کرده روزي 3 فنجان بنوشند. 12. چاي کاکوتي بعد از غذا نه تنها مانند چاي سياه آهن بدن را دفع نمي‎کند بلکه هضم غذا را آسان مي‎کند. 13. اشخاصي که رماتيسم دارند مي‎توانند از کاکوتي استفاده کنند به صورت حمام يعني 100 گرم کاکوتي در 3 ليتر آب جوشانده در وان ريخته داخل وان بنشينيد.