نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
آشپزی من

خامه سنگين و دوبل چيست؟

منبع
بيتوته
بروزرسانی
خامه سنگين و دوبل چيست؟

بيتوته/ خامه سنگين را به نام خامه قنادي مي شناسيد، خامه سنگين پايه اوليه خامه فرم گرفته است که براي تزئين انواع کيک ها و شيريني هاي تر و دسر مورد استفاده قرار ميگيرد. 
خامه سنگين را معمولا به نام خامه قنادي مي شناسيم ، دليل پر طرفدار بودن انواع شيريني تر و کيک هاي قنادي وجود همين خامه سنگين است که در انواع کيک ها و دسرها مورد استفاده قرار مي گيرد. 
خامه يکي از محصولات شير است که با استفاده از دستگاه سپراتور از شير جدا ميشود. دليل تنوع خامه هاي قنادي تفاوت در درصد چربي آن ها ست.

شما ميتوانيد از انواع خامه در تهيه انواع شيريني ، سوپ ، پاستا ، سس و انواع نوشيدني ها مانند نسکافه ، لاته ، کرم کاستارد و غير استفاده کنيد. 
خامه دوبل يا خامه سنگين ( به انگليسي : heavy cream )  محتواي چربي بالايي دارد و براي مصرف روزانه مناسب نيستند. خامه سنگين نسبت به ساير خامه ها بيشترين مقدار چربي را دارد. 
خامه صبحانه هاي معمولي يا خامه سبک ( به انگليسي : Light Cream ) داراي 20 - 30 درصد چربي هستند و براي هم زدن و فرم گرفتن مناسب نيستند ، از خامه سبک براي تهيه نوشيدني هاي مثل موکا ، قهوه و شکلات داغ استفاده مي شود. 

تفاوت خامه دوبل و خامه سنگين
مقدار چربي در خامه سنگين بين 36 – 40 درصد است. از خامه سنگين به عنوان خامه قنادي و براي تهيه خامه فرم گرفته و کرم هاي شيريني پزي استفاده ميشود.
خامه دوبل را هم در اغلب موارد به نام خامه سنگين مي شناسند ولي درصد چربي آن بالاتر و 48 - 50 درصد است و به راحتي قابل فرم گرفتن خواهد بود. خامه دوبل بهترين خامه براي فرم گرفتن است و چربي بالاي آن باعث ميشود به راحتي پف کند و حالت زيبا و ماندگاري داشته باشد.

 درصد بالاي چربي خامه سنگين باعث شده که بتوانيد به راحتي با هم زدن ، به آن فرم دهيد که در اين صورت تبديل به خامه فرم گرفته ( به انگليسي : Whipping Cream ) تبديل مي شود. خامه فرم گرفته معمولا به دليل اين که پودر قند به آن اضافه شده است درصد چربي کمتري نسبت به خامه سنگين دارد، شما ميتوايد يک سوم تا نصف وزن خامه سنگين ، پودر قند اضافه کرده و سپس هم بزنيد تا حالت فرمي به خودش بگيرد.  ماندگاري خامه فرم گرفته  برخلاف خامه سنگين بسيار کم است و بايد فورا استفاده شود.  
طرز تهيه خامه سنگين + زمان ماندگاري 
براي تهيه خامه سنگين ميتوانيد دو سوم پيمانه شير را يا يک سوم پيمانه کره مخلوط کنيد.
شير را از دو ساعت قبل در دماي اتاق قرار دهيد. 
کره را روي حرارت غير مستقيم گرم کنيد تا ذوب شود و سپس کناري بگذاريد تا به دماي اتاق برسد. 
شير و کره را مخلوط نموده و 3 دقيقه با دور کم همزن بزنيد تا يکدست و سفت شود.
در صورتي که به کره دسترسي نداشته باشيد ميتونيد با ترکيب پودر خامه ، شير و پودر قند مطابق دستور پشت بسته پودر خامه ، خامه قنادي و فرم گرفته را آماده کنيد. 
خامه سنگين شما آماده است که ميتوانيد خامه سنگين خانگي را تا 2 روز در ظرف در بسته در يخچال نگهداري نماييد. 

روش استفاده از خامه سنگين و خامه دوبل
تزئين ميوه ها 
استفاده در پودينگ 
استفاده در شيريني پزي و آشپزي
استفاده از حالت هم زده و فرم گرفته آن 
خامه دوبل زده شده کاملا براي خامه کشي کيک ، استفاده در قيف و پايپينگ مناسب است و براي تزئين کيک و دسر استفاده مي شود. 
خامه دوبل بسيار غليظ است و ميتوانيد با قاشق از آن برداشته روي پودينگ يا ميوه بگذاريد. 
از خامه دوبل براي خامه اي کردن طعم سس ها استفاده مي شود.
خامه دوبل بهترين خامه براي پر کردن کيک اسفنجي است.

ماندگاري خامه دوبل و خامه سنگين
شما ميتوانيد خامه سنگين فرم گرفته را به مدت 5 روز در فريزر و در صورت باز شدن بسته بندي کارخانه به مدت 3 روز در فريزر نگهداري کنيد. 
خامه سنگين در صورتي که فرم گرفته نباشد ميتواند تا 2 ماه در فريزر ، سالم بماند. 

 

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره