نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
آشپزی من

طرز تهيه عدسي صبحانه خوشمزه و مجلسي به روش رستوراني

منبع
بروزرسانی
طرز تهيه عدسي صبحانه خوشمزه و مجلسي به روش رستوراني

چي شي/ عدسي يکي از انواع آش هاي اصيل و سنتي ايراني است که به عنوان صبحانه سرو مي شود. اين غذاي خوشمزه را به سليقه خود مي توانيم با موادي مثل سيب زميني يا قارچ درست کنيم، براي مشاهده آموزش آشپزي سنتي و مرحله به مرحله طرز تهيه عدسي در ادامه با سايت تفريحي چي شي همراه باشيد.

مواد لازم براي ۴ نفر
عدس۲٫۵ ليوان
سيب زميني۱ عدد بزرگ
پياز۱ عدد بزرگ

آرد سفيد۱ قاشق غذاخوري
روغن زيتون۳ قاشق غذاخوري
رب گوجه فرنگي۱ قاشق غذاخوري
نمک و فلفل سياه به اندازه کافي
زردچوبه به اندازه کافي
طرز تهيه عدسي 
مرحله اول
براي تهيه عدسي خوشمزه و مخصوص به روش سنتي ابتدا يک کاسه بزرگ را از آب پر مي کنيم و عدس را نسبت به نوع آن به مدت ۳۰ دقيقه تا ۲ ساعت در آب مي خيسانيم. پس از گذشت اين زمان عدس را آبکشي و تميز مي کنيم.

مرحله دوم
اگر از عدس محلي استفاده مي کنيد حتما با دقت آنرا با پاک کنيد زيرا در ميان عدس هاي محلي سنگ ريزه زياد وجود دارد. در اين مرحله پياز را به صورت نگيني ريز خرد مي کنيم سپس با ۱ قاشق غذاخوري از روغن زيتون در يک قابلمه مناسب تفت مي دهيم.
 
مرحله سوم
در مرحله سوم تفت دادن پياز را تا زماني که سبک شود ادامه مي دهيم. در ادامه مقداري زردچوبه اضافه مي کنيم و تفت دادن را ادامه مي دهيم تا زردچوبه و پياز يکدست شوند.  رب گوجه فرنگي را به مخلوط پياز و زردچوبه اضافه مي کنيم.
 
مرحله چهارم
سپس خوب تفت مي دهيم تا رب گوجه فرنگي به خوبي سرخ شود. توجه داشته باشيد که سرخ کردن رب گوجه فرنگي علاوه بر اينکه طعم و بوي خامي آنرا مي گيرد باعث مي شود در پايان عدسي خوشرنگ تري داشته باشيم.

مرحله پنجم
در اين مرحله عدس آبکشي شدهرا به همراه مقداري نمک و فلفل سياه به قابلمه اضافه مي کنيم و در صورت تمايل عدس را هم کمي تفت مي دهيم. در ادامه ۶ ليوان آب به قابلمه اضافه مي کنيم و درب قابلمه را قرار مي دهيم تا عدس به آرامي بپزد.

مرحله ششم
حالا حرارت زير قابلمه را زياد مي کنيم تا آب سريعتر به جوش بيايد ، پس از اينکه آب داخل قابلمه به جوش امد حرارت را کم مي کنيم تا عدسي با حرارت ملايم بپزد. در ادامه آرد سفيد را به همراه ۱ قاشق غذاخوري روغن زيتون در يک تابه کوچک تفت مي دهيم.

مرحله هفتم
تفت دادن آرد باعث مي شود که تا طعم و بوي خامي آن گرفته شود و در نهايت رنگ آن کرمي شود. پس از اينکه آرد را خوب تفت داديم آنرا به قابلمه عدسي اضافه مي کنيم. اين کار باعث مي شود عدسي لعاب خوبي بگيرد.

مرحله هشتم
در ادامه سيب زميني را به صورت مکعب هاي کوچک خرد مي کنيم تا راحت تر پخته شوند ، سپس با آب سرد آبکشي مي کنيم و کنار مي گذاريم. پس از اينکه عدس ها نيمپز شدند سيب زميني هاي خرد شده را به قابلمه اضافه مي کنيم.
 
مرحله نهم
براي پخت سيب زميني ها ۳۰ دقيقه زمان کافي است و اگر آنها را خيلي زود داخل عدسي بريزيم له مي شوند و ظاهر عدسي را خراب مي کنند.پس از اينکه عدسي اماده شد مي توانيد براي تزيين آن از کنجد ، جعفري تازه يا پياز داغ به سليقه خود استفاده کنيد.

مرحله دهم
پس از اينکه عدسي را در ظرف مورد نظر خود کشيديد، ۱ قاشق غذاخوري روغن زيتون باقيمانده را براي زيبايي بيشتر روي آن بريزيد. در صورت تمايل مي توانيد چند برش ليمو ترش تازه نيز در کنار عدسي خود سرو کنيد.

طرز تهيه عدسي با قارچ
اگر تمايل داريد علاوه بر سيب زميني از قارچ هم در عدسي خود استفاده کنيد براي مقدار مواد بالا مي توانيد بين ۱۰۰ تا ۲۰۰ گرم قارچ اضافه کنيد. قارچ را با مقداري روغن و آبليمو تفت دهيد سپس در ۱۵ دقيقه پاياني پخت عدسي به آن اضافه کنيد. استفاده از آبليمو براي سرخ کردن قارچ باعث مي شود که رنگ قارچ هاي شما تيره نشود.
 
خيساندن عدس
عدس مانند نخود و لوبيا نياز به خيساندن ندارد ، ۱۵ دقيقه خيساندن عدس براي نرم شدن و تميز کردن آن کافي است. نکته ديگر اينکه اگر عدس را به مدت طولاني بخيسانيد در زمان پخت بيش از حد نرم شده و ممکن است له شود و ظاهر عدسي شما را خراب کند. زمان پخت عدس با حرارت ملايم حدود ۱ ساعت مي باشد و نبايد بيشتر از اين زمان روي حرارت بماند.
 
موادي براي خوشمزه تر شدن عدسي
از موادي که باعث خوشمزه تر شدن عدسي مي شوند مي توان به سير و پياز اشاره کرد. اگر با طعم سير مشکل نداريد مي توانيد براي مقدار مواد بالا بين دو تا سه حبه سير استفاده کنيد. پياز فراوان نيز به خوشمزه تر شدن عدسي کمک زيادي مي کند ، البته به دليل اينکه دستور بالا براي تمام سليقه ها ارائه شده است از سير در آن استفاده نشده است و مقدار پياز آن نيز متعادل است.
 
عدسي بدون سيب زميني
وجود سيب زميني در عدسي علاوه بر اينکه به خوشمزه تر شدن آن کمک مي کند ، باعث مي شود عدسي لعاب بيشتري داشته باشد. البته اگر دوست نداريد از سيب زميني در عدسي خود استفاده کنيد مي توانيد آنرا حذف کنيد. توصيه مي کنيم در صورت حذف سيب زميني مقدار بيشتري آرد تفت داده و در عدسي بريزيد تا عدسي شما پس از پخت لعاب کافي داشته باشد.
 
لعاب دار شدن عدسي
براي لعاب دار شدن عدسي راه هاي متفاوتي وجود دارد که از مرسوم ترين اين روش هاي مي توان به اضافه کردن آرد تفت شده اشاره کرد. مقداري آرد را در روغن تفت دهيد تا کاملا سرخ شود سپس در ميانه پخت به عدسي خود اضافه کنيد، اين کار لعاب بسيار خوبي به عدسي مي دهد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره