نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
آشپزی من

طرز تهيه دلمه پياز خوشمزه و مخصوص به روش تبريزي

منبع
بروزرسانی
طرز تهيه دلمه پياز خوشمزه و مخصوص به روش تبريزي

چي شي/ دلمه پياز يکي از انواع دلمه ها مي‌باشد که بسيار خوشمزه و خوش طعم مي ‌باشد و همان طور که از اسم آن مشخص است مواد دلمه داخل پياز پيچيده مي‌ شود و پخته مي ‌شود. دلمه پياز رقيب خيلي خوبي براي براي دلمه برگ مو و فلفل دلمه مي ‌باشد و علاوه بر آن خواص خوبي به واسطه داشتن پياز دارد. مي‌توان مواد دلمه را به دلخواه خود کم و زياد کرد و انواع سس يا چاشني را براي تهيه دلمه پياز استفاده نمود. 
 
مواد لازم دلمه پياز
پياز بزرگ۳ عدد
رب گوجه فرنگي۳ تا ۴ قاشق غذا خوري
سبزي معطر (جعفري و تره و گشنيز)۲۰۰ گرم

گوشت چرخ کرده۲۰۰ گرم
برنجنصف پيمانه
آب ليمو۳ تا ۴ قاشق غذا خوري
نمک۱ قاشق چاي خوري
آلو۳ عدد
خلال بادام يک چهارم پيمانه
گلاب به مقدار کم
طرز تهيه دلمه پياز 
مرحله اول
براي تهيه دلمه خوشمزه و مخصوص با پياز در ابتداي کار، ۲ عدد از پياز ها را شسته و پوست گرفته و انتهاي آن را خارج مي‌ کنيم. در ادامه يک برش از بالا تا مرکز پايين ايجاد مي ‌کنيم و در آب جوش به مدت ۱۵ دقيقه مي‌ جوشانيم.

مرحله دوم
جوشاندن پيازها را تا زماني که ۲ تا ۳ لايه پياز نرم شود، ادامه مي دهيم. سپس پيازها را از آب بيرون مي ‌کشيم و لايه لايه مي ‌کنيم. برنج و لپه را شسته و با آب ولرم خيس مي‌ کنيم و هر کدام را جداگانه نيم پز مي‌ کنيم.
 
مرحله سوم
در اين مرحله، مواد داخل دلمه را آماده مي‌ کنيم. براي اين کار، پياز باقيمانده را داخل يک ظرف مناسب رنده مي‌ کنيم، سپس به آن نمک، فلفل سياه و فلفل قرمز مي ‌زنيم و بعد گوشت چرخ کرده را اضافه مي ‌کنيم.

مرحله چهارم
سپس رب گوجه فرنگي، آبليمو، خلال هاي خيسانده شده در گلاب، گوشت آلو (آلوي هسته گيري شده)، برنج نيم پز شده، لپه نيم شده و در انتها سبزي‌ هاي معطر ساطوري شده را اضافه مي ‌کنيم و خوب مخلوط مي ‌کنيم.
 
مرحله پنجم
سپس به مدت چند دقيقه در يخچال استراحت مي دهيم. در ادامه کمي از مواد دلمه را برداشته و داخل پيازهاي آماده کرده پر مي ‌کنيم و در قابلمه مناسب دلمه ها را مي ‌چينيم. در اين مرحله به تهيه سس مي پردازيم.
 
مرحله ششم
براي اين کار، حدود دو تا سه قاشق غذاخوري رب گوجه را با يک پيمانه آب مخلوط مي‌ کنيم و يک چهارم پيمانه روغن مايع، نمک، پودر سير، کمي فلفل سياه و يا فلفل قرمز را با هم مخلوط مي ‌کنيم و روي شعله قرار مي ‌دهيم.
 
مرحله هفتم
زماني که مانند رب پاشيده شد و به قوام آمد، يعني آماده است. سس آماده شده را روي دلمه ها مي‌ ريزيم و زمان مي دهيم تا دلمه ها پخته شود. بعد از حدود نيم ساعت که دلمه ها با سس پخته شد، در ظرف مناسب مي ريزيم و سرو مي کنيم.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره