طرز تهيه دلمه کلم برگ خوشمزه و مجلسي به روش سنتي تبريزي

چي شي/ دلمه کلم برگ يکي از انواع دلمه هاي خوشمزه ايراني است که در شهرهاي مختلف با مواد متنوعي تهيه مي شود، براي مشاهده آموزش آشپزي کامل و مرحله به مرحله طرز تهيه دلمه کلم برگ در ادامه با چي شي همراه باشيد.
مواد لازم براي ۴ نفر
برنج۱ پيمانه
گوشت چرخ کرده۳۰۰ گرم
لپه نصف پيمانه
کلم کلم ۱ عدد بزرگ
پياز۱ عدد بزرگ
شکر۴ قاشق سوپخوري
سرکه سفيد۴ قاشق سوپخوري
زعفران دم کرده۱ قاشق غذاخوري
رب گوجه فرنگي۱ قاشق غذاخوري
سبزي دلمه۳۰۰ گرم
نمک و فلفل سياه به مقدار کافي
زردچوبه و روغن به مقدار کافي
دستور پخت دلمه کلم برگ
مرحله اول
ابتدا لپه را در يک کاسه آب مي ريزيم، سپس نصف قاشق چايخوري نمک اضافه مي کنيم و اجازه مي دهيم به مدت ۲ ساعت خيس بخورد. پس از گذشت ۲ ساعت لپه را آبکشي مي کنيم و به همراه ۲ ليوان آب داخل يک قابلمه مناسب مي ريزيم تا بپزد.
مرحله دوم
برنج را هم از ۲ساعت قبل در يک ظرف آب مي خيسانيم تا نرم شود، سپس آبکشي مي کنيم. در ادامه يک تابه مناسب روي حرارت قرار مي دهيم و پياز را پس از خرد کردن به همراه کمي روغن در تابه تفت مي دهيم تا سبک و طلايي شود.
مرحله سوم
در اين مرحله گوشت چرخ کرده را به همراه مقداري نمکف فلفل سياه و زردچوبه اضافه مي کنيم و خوب تفت مي دهيم تا گوشت تغيير رنگ بدهد و سرخ شود. در ادامه رب گوجه فرنگي و زعفران دم کرده را اضافه مي کنيم و خوب تفت مي دهيم تا رب سرخ شود.
مرحله چهارم
حالا تابه را از روي حرارت بر مي داريم و برنج خيسانده شده را به همراه سبزي خرد شده و لپه به مواد اضافه مي کنيم و به خوبي مخلوط مي کنيم. در اين مرحله شکر و سرکه را هم اضافه مي کنيم و طعم مواد را مي چشيم و در صورت تمايل سرکه يا شکر اضافه مي کنيم.
مرحله پنجم
حالا برگ هاي کلم سفيد را داخل آب جوش مي ريزيم تا نرم شوند، سپس پس از اينکه خنک شدند از مواد داخل کلم برگ مي ريزيم و به صورت بقچه اي يا لوله اي جمع مي کنيم و داخل قابلمه به صورت منسجم در کنار هم مي چينيم تاب از نشوند.
مرحله ششم
پس از اينکه کار پيچيدن دلمه ها به پايان رسيد، ۲ تا ۳ ليوان آب جوش روي دلمه ها مي ريزيم و درب قابلمه را مي گذاريم تا با حرارت ملايم بپزند. اگر مي خواهيد براي روي دلمه ها همسس درست کنيد مي توانيد يک قاشق غذاخوري رب گوجه فرنگي يا رب انار را تفت دهيد.
مرحله هفتم
سپس مقداري نمک، فلفل سياه و انواع ادويه هاي دلخواه به آن اضافه کنيد، حالا نصف ليوان آب جوش اضافه کنيد و مواد را به خوبي ترکيب کنيد. پس از اينکه آب داخل قابلمه به طور کامل تبخير شد سس را مي توانيد اضافه کنيد