حس خوب/ بطور کلي دو نوع ترب وجود دارد :
۱- ترب سياه که معمولا در پائيز برداشت مي شود .
۲-تربچه که به رنگهاي مختلف قرمز و وصورتي و بصورت هاي دراز و گرد وجود دارد .
خواص داروئي:
ترب از نظر طب قديم ايران گرم و خشک است و از زمانهاي بسيار قديم براي درمان بسياري از بيماريها بکار مي رفته است .
۱)ترب براي دفع سنگهاي صفراوي مفيد است .
۲)ترب در بعضي از اشخاص توليد گاز و آروغ مي کند و تخم آن گاز و نفخ را از بين مي برد .
۳)ترب براي درمان نقرس و روماتيسم مفيد است .
۴)برگ ترب اگر با غذا خورده شود به هضم غذا کمک مي کند .
۵)آب برگ ترب براي تقويت چشم مفيد است .
۶)ترب براي درمان يرقان مفيد است .
۷)تخم ترب درد را تسکين مي دهد .
۸)در صورت مسموميت غذايي مقداري تخم ترب را همراه با سکنجبين به بيمار بدهيد باعث استفراغ ميشود و معده را پاک مي کند.
۹)براي مداواي زخم هاي بدن از ترب و عسل ضماد تهيه کرده و روي زخم بگذاريد .
۱۰)دم کرده ترب ادرار آور است و براي درمان حبس البول بکار مي رود .
۱۱)تخم ترب ادرار آور و قاعده آور است .
۱۲)اگر دست يا پاي شما سرما زده است ترب را در آّب بجوشانيد و بگذاريد تا کمي سرد شود بطوريکه دست را نسوزاند سپس عضو سرما زده را چند بار در روز در اين جوشانده قرار دهيد .
۱۳)دم کرده ريشه ترب تقويت کننده بدن است .
۱۴)براي دفع سنگ کيسه صفرا و سرفه هاي تشنج آور از ترب بصورت زير استفاده کنيد :
در يک ترب بزرگ حفره اي ايجاد کرده و همچنين در ته آنهم سوراخ ريزي بوجود آوريد بطوريکه آّب قطره قطره از آن خارج شود. سپس مقداري شکر در حفره ريخته و آنرا با آب پر کنيد و ترب را در دهانه شيشه يا استکاني قرار دهيد که آب آن قطره قطره از سوراخ ريز ته ترب خارج شده و در داخل شيشه يا استکان پر شود . اين آب را چند بار در روز بنوشيد .
۱۵)خوردن تخم ترب ترشح شير را زياد مي کند .
۱۶)جوشانده ترب براي درمان اسهال خوني مفيد است .
۱۷)تخم ترب اشتها آور است.
۱۸)براي از بين بردن تب، تخم ترب را دم کرده و به بيمار بدهيد .