نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
  2. برگزیده
آشپزی من

با غذای گیاهی «چنگل قلیه» از بابل آشنا شوید

منبع
برترين ها
بروزرسانی
با غذای گیاهی «چنگل قلیه» از بابل آشنا شوید

برترین ها/ چنگل قلیه یا قلیه چغندر بابل، نام مشابهی با قلیه ماهی یا قیله میگو دارد، اما کاملا گیاهی است و هیچ گونه مواد گوشتی به آن اضافه نمی‌شود. چنگل قلیه یا قلیه چغندر یکی از غذا‌های مقوی و سرشار از ویتامین محلی شهر بابل واقع در استان مازندران است که در سایر شهر‌های این استان نیز طبخ می‌شود. این غذا را درست کنید و از طعم عالی آن لذت ببرید.

 مواد لازم:
    چغندر: ۳عدد
    باقالی: دو پیمانه
    عدس: یک پیمانه

    شنبلیله: یک دسته
    نعنا: یک دسته
    تره: یک دسته
    جعفری: یک دسته
    رب انار: یک تا ۲ قاشق غذاخوری
    گلپر و نمک: به میزان لازم
    سیر داغ: حدود یک قاشق غذاخوری
    پیاز: ۲ عدد بزرگ
    فلفل:به میزان دلخواه
    آب نارنج: یک چهارم پیمانه
    روغن مایع: ۲ قاشق غذاخوری
    نعنا داغ: چاشنی غذا و برای تزیین
طرز تهیه قلیه؛ غذایی برای گیاه‌خواران
عدس را از قبل خیسانده و چغندر و سبزی‌ها بعد از خشک شدن خرد شود.
باقالی‌ها را دو پوست کرده و چغندر‌ها به صورت حلقوی برش دهید.
پیاز‌های خرد شده باید با روغن تفت داده شود در حدی که رنگ آن‌ها به طلایی نزدیک شود.
در این مرحله باید سیر داغ را آماده کنید.
چغندر را برای پخته شدن درون یک قابلمه بریزد و بعد به آن عدس و باقالی را اضافه کنید.
تره و جغفری را حرارت دهید و پس از پخته شدن کامل درون قابلمه‌ای که چغندر و باقالی در حال پخت هستند، بریزید.
بعد از ۱۰ دقیقه رب انار و آب نارنج را اضافه کنید.
فلفل، گلپر و نمک در این مرحله اضافه می‌شوند به این نکته دفت کنید که میزان این مواد غذایی به سلیقه ذاائقه غدایی شما مربوط است.
در مرحله آخر پیاز داغ وسیر داغ را اضافه کنید.
پیشنهاد می‌شود ۲ قاشق غذاخوری سبوس برنج به غذا اضافه شود.
ترشی این غذا بستگی به ذائقه‌ی شما دارد. می‌توانید از آب نارنج کمتر یا بیشتر استفاده کنید.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره