ثعلب؛ نوشیدنی فصل سرما در خیابان های ترکیه

خراسان/ نوشیدنی ثعلب یکی از نوشیدنیهای معروف ترکیه است که در فصلهای سرد سال در خیابانها سرو میشود. ثعلب، گیاهی از گونه گلهای ارکیده است که در دشتها، جنگلها و حتی خیابانهای ترکیه میروید. نوشیدنی ثعلب، طعمی نزدیک به فرنی دارد و برای درمان گلودرد و سرفه هم از آن استفاده میشود. پودر نوشیدنی ثعلب به صورت آماده در بازار وجود دارد ولی دستور آماده کردن ثعلب، آنقدر راحت است که میتوانید آن را در خانه تهیه کنید.
مواد لازم برای 2 نفر:
شیر: 2پیمانه
ثعلب: یک قاشق مرباخوری
شکر:2 قاشق غذاخوری
دارچین: به مقدار لازم برای سرو
طرز تهیه:
1- ابتدا باید شیر را داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید و هم بزنید تا شیر کم کم به نقطه جوش برسد و کف کند.
2- داخل یک کاسه، ثعلب و شکر را با هم مخلوط کنید و هم بزنید و دو قاشق از شیر جوشیده را به آن اضافه کنید و دوباره هم بزنید.
۳- وقتی شیر جوشید حرارت را بسیار کم کنید. مخلوط شکر و ثعلب را اضافه کنید و به طورمداوم برای ۴دقیقه هم بزنید به طوری که شیر کاملا غلیظ شود و مانند فرنی که نشاسته دارد از حالت روان بودن خارج شود.
4- نوشیدنی خود را مزه کنید و اگر دوست دارید شیرینتر باشد کمی شکر به آن اضافه کنید.
5- نوشیدنی ثعلب را داخل فنجان یا ماگ بریزید و روی آن، دارچین ریخته و سرو کنید. این نوشیدنی باید داغ داغ سرو شود.
نکته:
1) برخی افراد در ابتدا شکر و ثعلب را به شیر سرد اضافه میکنند و هم میزنند تا ثعلب حل شود. سپس شیر را روی حرارت ملایم میگذارند تا به جوش بیاید.
2) میتوانید باقیمانده نوشیدنی ثعلب را در یک بطری یا شیشه بریزید و بهمدت یک روز در یخچال از آن نگهداری کنید. برای استفاده دوباره نیز، آن را دوباره گرم و نوش جان کنید.
3) فراموش نکنید مصرف زیاد ثعلب برای سلامتی خوب نیست.