کشک و بادمجان فوق العاده به روش رستورانی
آخرین خبر/ کشک و بادمجان یکی از غذاهای سنتی و بسیار پرطرفدار ایرانی است که با رسپی های بسیار متنوعی تهیه می شود
مواد لازم برای ۴ نفر
بادمجان۴ عدد درشت
پیاز۲ عدد متوسط
کشک۴ قاشق غذاخوری
مغز گردو۲ قاشق غذاخوری
سیر۴ حبه
نعناع خشک۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
طرز تهیه کشک و بادمجان
مرحله اول
برای تهیه کشک بادمجان مجلسی ابتدا بادمجان ها را پوست می گیریم، سپس به صورت ورقه ای برش می زنیم و داخل یک سینی قرار می دهیم. در ادامه مقداری نمک روی بادمجان های می پاشیم و اجازه می دهیم ۲۰ دقیقه استراحت کنند.
نکته: معمولا بادمجان هایی که حاوی تخمه های زیاد نیستند، طعم شیرینی دارند و نیاز به مرحله تلخی گیری ندارند.
مرحله دوم
این کار باعث می شود علاوه بر اینکه تلخی بادمجان ها گرفته شود، هنگام سرخ کردن هم روغن کمتری جذب کنند. در ادامه بادمجان ها را آبکشی می کنیم و با دست کمی فشار می دهیم تا آب اضافی موجود در بادمجان ها خارج شود.
مرحله سوم
در این مرحله یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن اضافه می کنیم، پس از اینکه روغن داغ شد، بادمجان ها را به تابه اضافه می کنیم و دو سمت بادمجان ها را به خوبی سرخ می کنیم، سپس از تابه خارج می کنیم و کنار می گذاریم.
مرحله چهارم
حالا پیازها را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم و به همراه کمی روغن به تابه اضافه می کنیم و به خوبی تفت می دهیم تا پیازها طلایی شوند. در ادامه سیرها را به صورت ریز خرد می کنیم و در حد یک دقیقه به همراه پیاز داغ تفت می دهیم.
مرحله پنجم
بادمجان ها را با گوشتکوب یا غذاساز به طور کامل له می کنیم و به تابه اضافه می کنیم، سپس مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه می کنیم و بادمجان له شده را به خوبی تفت می دهیم تا آب اضافی موجود در تابه تبخیر شود.
نکته: روش له کردن بادمجانها سلیقه ای است و اگر دوست دارید بادمجان ها را زیر دندان حس کنید، می توانید آنها را به صورت ساطوری خرد کنید.
مرحله ششم
در این مرحله مغز گردوی خرد شده را به همراه کشک به تابه اضافه می کنیم و به خوبی مخلوط می کنیم تا با هم یکدست شوند. در صورتی که کشکی که استفاده می کنیم کمی سفت بود می توانیم نصف فنجان آب جوش نیز استفاده کنیم.
مرحله هفتم
در این مرحله درب تابه را می گذاریم تا آب اضافی موجود در تابه تبخیر شود و کشک و بادمجان به روغن بیفتد. در همین حین نعناع خشک را به همراه کمی روغن به مدت یک دقیقه تفت می دهیم تا سرخ شود، سپس به غذا اضافه می کنیم.
نکته: نعنا خشک را فقط باید چند ثانیه تفت دهیم تا رنگش کمی تغییر کند، چون خیلی سریع می سوزد و تلخ می شود.
مرحله هشتم
پس از اینکه کشک و بادمجان به روغن افتاد و دیگر هیچ آبی درون تابه موجود نبود، غذا را در ظرف مورد نظرمان می کشیم و به سلیقه خود با موادی مثل نعناع داغ، پیاز داغ و سیر داغ و کشک تزیین کرده و با نان داغ سرو می کنیم.
نکات طرز تهیه کشک و بادمجان
کشک و بادمجان کبابی
یکی از رسپی های جدید این غذای خوشمزه به صورت کبابی است، به این صورت که بادمجانها را به جای سرخ کردن، روی حرارت ذغال یا شعله گاز کباب می کنند، که باعث می شود کشک و بادمجان را با طعمی دودی تجربه کنید.
کشک خانگی
برای تهیه کشک و بادمجان توصیه می کنیم از کشکی استفاده شود که از کیفیت مناسبی بر خوردار باشد. در صورتی که تمایل دارید این غذا را به صورت حرفه ای درست کنید توصیه می کنیم از کشک خانگی استفاده کنید.