مواد لازم:
- 1 عدد طالبی متوسط
- ۲ قس پودر ژلاتین + ۱ قچ
- ۱/۲ پیمانه خامه صبحانه
- ۴ قس شکر
طرز تهیه:
بازار
۱. طالبی را شسته و گوشت میوه را از پوست و تخمها جدا کنید. میوه را پوره کنید، برای این کار، هم از مخلوطکن یا غذاساز میتوان استفاده کرد و هم میتوان طالبی را با رنده ریز رنده کرد.
۲. پوره طالبی را در قابلمهای ریخته، با شکر مخلوط کرده و قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید. کمی که پوره میوه گرم شد، همه پودر ژلاتین را روی آن بپاشید.
۳. دائم مخلوط را هم بزنید تا پودر ژلاتین با میوه و شکر به خوبی حل شود. مخلوط را از روی حرارت بردارید تا از حرارت بیفتد. حالا خامه را اضافه کرده، هم بزنید تا خوب با مواد حل شده و یکدست شود.
۴. قالب مورد نظر را کمی خیس کرده و در فریزر بگذارید. بعد از چند دقیقه وقتی تیغههای یخ را در قالب دیدید آن را از فریزر بیرون آورده و دسر را در قالب بریزید.
۵. دسر را در یخچال به مدت ۴ تا ۵ ساعت بگذارید تا ژلاتین باعث شود دسر خوب خودش را بگیرد. بعد از این مدت قالب را بیرون آورده، در ظرف موردنظر برگردانده و سرو کنید.
دسر هلویی (پیچملبا)
حسین بیاتی (مدرس و مدیر کافیشاپ):
مواد لازم:
- 10 تکه هلو
- (کنسروی یا تازه)
- 3 اسکوپ بستنی وانیلی
- 3 ق س ژله توت فرنگی
- سس توت فرنگی
- برای تزئین
طرز تهیه:
۱. لیوانی را که میخواهید دسر را در آن سرو کنید، برداشته و ته آن کمی ژله توت فرنگی بریزید. تکههای هلو را خرد کرده روی ژله بریزید.
نکته: اگر میخواهید این دسر را در تابستان درست کنید از هلوی تازه استفاده کنید و کنسرو هلو را بگذارید برای فصلی که هلوی تازه در دسترس نیست.
۲. با قاشق مخصوص بستنی اسکوپ (گلولههایی) از بستنی وانیلی برداشته و به عنوان لایه سوم دسر، روی تکههای هلو بگذارید.
۳. اگر لابهلای بستنی و دیواره لیوان فضایی باقی ماند، میتوانید آنها را با تکههای هلو پر کنید.
در انتها برای سرو کردن، با ریختن کمی سس توتفرنگی روی دسرتان، آن را تزئین کنید.
شربت زعفران و بیدمشک
مواد لازم:
- 3 ق س عرق بهار نارنج
- 1/2 ق س گلاب
- 1/2 ق س عرق هل
- 1/2 ق س عرق بیدمشک
- 1/2 ق م پودر زعفران
- 2 ق س شکر یا 2 ق م عسل
- 1 پیمانه آب
- 4 عدد یخ
طرز تهیه:
زعفران را در کمی آب جوش ریخته و حل کنید. شکر، آب و تکههای یخ را هم درون مخلوطکن بریزید و چند بار روشن و خاموش کنید تا یخها خرد شوند. عرق بهار نارنج، گلاب، عرق هل، عرق بیدمشک و زعفران آب کرده را هم در مخلوطکن به مواد قبلی (شکر، آب و یخ) اضافه کرده و دوباره با هم مخلوط کنید. حالا شربت را در لیوان بریزید و سرو کنید.
یهجور دیگه
به جای شکر از عسل هم میتوانید استفاده کنید. این طوری سالم تر است.
آبمیوه هاوایی
مواد لازم:
- ۱/۴ موز
- ۲ حلقه آناناس کنسروی یا تازه
- ۱ پیمانه شیر
- ۲ تکه یخ
- ۲ ق س سس توتفرنگی
مواد لازم برای تزئین:
- مقداری ترافل رنگی
- 1/2 موز
- 1 عدد توت فرنگی
- 1 حلقه آناناس
طرز تهیه:
ابتدا موز، آناناس، سس توتفرنگی و شیر را با تکههای یخ درون مخلوطکن ریخته و مایعی یکدست درست کنید، به طوری که تکههای یخ و میوهها درون شربتتان دیده نشوند. برای سرو کردن هم مواد را در لیوانی بلند بریزید و با تکههای میوه تزئین کنید. در انتها هم میتوانید چند ترافل رنگی روی آبمیوه بریزید.
یهجور دیگه
به جای آناناس کنسروی، از آناناس تازه هم میتوانید استفاده کنید.
از کجا بخریم؟
سس توتفرنگی را در بستهبندیهای شبیه به سس گوجهفرنگی از سوپرمارکتهای بزرگ و فروشگاههای لوازم قنادی و شیرینیپزی میتوانید تهیه کنید. ترافلهای رنگی را هم میتوانید از همین فروشگاهها خریداری کنید.