کباب تابه ای تبریزی، ساده و خوشمزه
دلتا/ تاوا کبابی یکی از کبابهای خوشمزه تبریزی است. شاید شما فکر کنید این غذا فرقی با کباب تابهای ندارد، ولی طعم و مزه این غذا بسیار متفاوت و لذیذتر است.
کباب تابه ای تبریزی یا تاوا کباب قبلا در تنور پخته و در یک ظرف پهن میشد. تاوا کباب با دورچینهای مختلف از سبزیجات تهیه و با کته زعفرانی سرو میشود و میتواند برای رهایی از دستورهای پخت یکنواخت گزینه خوبی باشد.
مواد لازم برای تهیه تاوا کباب
گوشت چرخ کرده مخلوط گوشت گوسفندی و گوساله ۵۰۰ گرم
پیاز یک عدد
رب گوجه فرنگی یک قاشق سوپخوری
پوره گوجه فرنگی ۳ قاشق غذاخوری
گوجه ۲ عدد
زعفران دم کرده غلیظ به مقدار لازم
فلفل سبز تند ۲ عدد
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، زنجبیل، کاری، پاپریکا و سماق به مقدار لازم
طرز تهیه کباب تابه ای تبریزی
مرحله اول از تهیه کباب تابه ای تبریزی
ابتدا پیاز را پوست بگیرید و رنده ریز بزنید سپس آب پیاز را بگیرید. حتما این کار را انجام دهید تا باعث شل شدن کباب نشود. سپس به همراه گوشت و تمام ادویههای گفته شده و کمی زعفران خوب هم بزنید.
مرحله دوم
در این مرحله باید مواد کباب را به مدت ۱۰ دقیقه خوب ورز دهید این مرحله در تهیه یک تاوا کباب بسیار موثر است و باید حالتی چسبناک پیدا کند، اگر مایه کباب را خوب ورز ندهیم هنگام سرخ شده ترک میخورد ولی اگر خوب ورز بخورد تا پایان پخت به صورت یکدست و یکنواخت باقی میماند.
مرحله سوم
بعد از اینکه گوشت را خوب ورز دادیم داخل کاسهای قرار دهید و روی کاسه را بپوشانید. سپس برای یک ساعت داخل یخچال استراحت دهید تا مزهها به خورد گوشت برود و بافت منسجمتری پیدا کند.
مرحله چهارم
در ادامه داخل یک تابه روحی یا تفلون کمی روغن ریخته و مایه کباب را داخل تابه پهن کنید. سپس تابه را روی حرارت متوسط به مدت ۱۵دقیقه قرار دهید تا کمکم پخته و آب گوشت کشیده شود. سپس دو طرف کباب را سرخ کنید و در انتها رب گوجه را با پوره گوجه و کمی زعفران آب شده رقیق کنید و روی کباب بریزید. حالا برشهای گوجه فرنگی و فلفل را نیز قرار دهید و بگذارید تا کمکم سس غلیظ و گوجهها پخته شوند. نوش جان!
نکات کلیدی در کباب تابه ای تبریزی
میتوانید از دورچینهای مختلف مانند پیاز یا قارچ کبابی نیز در تهیه این تاوا کبابی استفاده کنید.
میتوانید تاوا کبابی را برنگردانید و فقط همان سمت سرخ شود و طرف دیگر با آب گوجه و رب بپزد.
حرارت باید کم باشد تا مغز پخت شود.