فوت و فن تهیه یک مربای هویج خوشطعم و خوشعطر
خراسان/ صبحانه مهمترین وعده غذایی است و برای جذابتر شدن آن بهتر است خوراکیهای متنوعی در این وعده استفاده کنیم تا انرژی روزانه ما را تامین کنند. مرباها میتوانند خواص بینظیری داشته باشند و با طعمهای مختلف ما را به خوردن صبحانه ترغیب کنند. یکی از این مرباها، مربای هویج است که در ادامه روش تهیه آن را با عطر و طعم گلاب و زعفران آموزش میدهیم.
مواد لازم
هویج ریز رنده شده: یک کیلوگرم
شکر: یک کیلو گرم
گلاب: ٢ قاشق غذاخوری
هل :درسته 5 عدد
زعفران: نصف قاشق چای خوری پودر شده و خشک
کمی جوز هندی (اختیاری)
آب لیمو :یک قاشق چایخوری
طرز تهیه:
* ابتدا هویج را شب قبل رنده کنید و در یک قابلمه لعابى بریزید و روی آن دانههای هل بریزید و شکر بپاشید و بدون اینکه هم بزنید در آن را تا زمان پخت بگذارید.
* روز بعد یا حدود ۱۲ ساعت دیگر، قابلمه را با در آن روى حرارت خیلی ملایم بگذارید و اجازه دهید شکر آهسته آهسته ذوب شود و هویج از زیر آهسته بپزد که حدوداً یک ساعت زمان لازم دارد. بهتر است از شعله پخشکن استفاده کنید، اما شکر را هم نزنید.
* توجه داشته باشید به آب احتیاجى نیست، چون مربا خودش آب میاندازد. در آخر که قُلهاى ریز مربا را ملاحظه کردید،آب لیمو یا جوهر لیمو اضافه کنید و بعد از 10 دقیقه زعفران، گلاب و جوز هندى را بریزید و از روى حرارت بردارید.
* بهتر است مربا در این مرحله تا ۲۴ ساعت در همان قابلمه بماند، ولى در آن را بردارید و روى قابلمه یک حوله بیندازید تا زمان خنک شدن عرق نکند. بعد از اینکه خنک شد و مطمئن شدید که مربا شکرک نزده آن را داخل شیشههاى تمیز و کوچک بریزید و در یخچال قرار دهید. توجه داشته باشید که هل را از مربا جدا نکنید.
نکته 1: در صورتى که مرباى هویج با حرارت کم و یکنواخت پخته شود، شکرک نخواهد زد.
نکته 2: اگر مربای هویج شکرک زد، آن را دوباره روى حرارت قرار دهید و با ۱۰۰ میلى گرم آب معمولى براى مدت 5 دقیقه بجوشانید و از روى حرارت بردارید و بعد از این که خنک شد در ظرف بریزید و کنار بگذارید .