طرز پخت ارزن و روش درست کردن یک خوراک خوشمزه با آن

کوکا/ ارزن یکی از بهترین غلات کامل و زیر رده غلات باستانی فاقد گلوتن (مناسب برای افراد مبتلا به بیماری سلیاک) است که به صورت دانه های کروی و به رنگ های زرد، سفید، قرمز، خاکستری و قهوه ای در طبیعت یافت می شود. ارزن به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی که دارد باعث درمان سرطان می شود، برای لاغری و کاهش وزن مفید بوده و به سلامت پوست صورت کمک می کند.
مواد لازم
ارزن خام – 1 فنجان
آب – 2 فنجان
نمک (اختیاری) – 1 قاشق غذا خوری
دستور پخت
1. دانه های ارزن خام را در یک تابه بریزید و به مدت 4 تا 5 دقیقه یا تا زمانی که به رنگ قهوه ای طلایی در آیند بر روی حرارت ملایم تفت دهید. مراقب باشید که نسوزند.
2. حالا آب و نمک را با هم ترکیب کرده و به تابه اضافه کنید، دقت داشته باشید که تابه داغ است و ممکن است آب را به اطراف پخش کند. پس از اضافه کردن آب و نمک آن را هم بزنید تا ارزن و آب با هم ترکیب شوند.
3. شعله اجاق گاز را زیاد کنید و اجازه دهید تا بجوشد و آب آن تبخیر شود.
4. پس از کم شدن آب، شعله را پایین کشیده بگذارید 15 دقیقه دم بکشد تا نرم و له شود. فراموش نکنید که نباید زیاد ارزن ها را هم بزنید چون له شده و بافت خود را از دست می دهند.
5. ارزن پخته شده و آماده است، می توانید آن را مانند برنج در کنار انواع خورش و خوراک سرو کنید.
نکته :
اضافه کردن مقدار کمی روغن هنگام پخت ارزن از چسبیدن دانه ها به هم جلوگیری می کند.
طرز تهیه سوپ ارزن و قارچ
مواد لازم
روغن زیتون – 1 قاشق غذا خوری
پیاز بزرگ کباب شده – 1 عدد
سیر خرد شده – 3 حبه
کرفس خرد شده – 2 ساقه
قارچ خرد شده – 6 فنجان
ارزن – 1 فنجان
آب سبزیجات – 8 فنجان
آویشن خشک – 1 قاشق چای خوری
جعفری خشک – 1 قاشق چای خوری
نمک و فلفل – به مقدار دلخواه
دستور تهیه
1. روغن زیتون را در یک قابلمه ی بزرگ بریزید و پیاز های کبابی را به مدت 3 تا 5 دقیقه در آن سرخ کنید.
2. سیر خرد شده و کرفس را اضافه کرده و 1 دقیقه تفت دهید.
3. قارچ ها را اضافه کنید و برای 1 دقیقه دیگر تفت دهید، سپس درب قابلمه را گذاشته و اجازه دهید مواد 10 دقیقه با آب قارچ ها پخته شوند.
4. در این مرحله ارزن، آب سبزیجات، نمک، فلفل و سبزیجات خشک را به آن اضافه کنید و بگذارید به مدت 40 دقیقه با حرارت کم پخته شده و جا بیفتد.
5. سوپ ارزن شما آماده است، با جعفری تازه تزیین کرده و گرم سرو کنید.