زردچوبه تقلبی نخر!

جام جم/ زردچوبه را میتوان یکی از مهمترین ادویههای آشپزخانه دانست. ادویهای که در اغلب خوراکها کاربرد دارد. یکی از دغدغههای آشپزی، تهیه مواد اولیه اصل و باکیفیت است. تهیه زردچوبه اصل و باکیفیت هم از این قاعده مستثنا نیست.
زردچوبه نهتنها در ایران، بلکه در بسیاری از کشورها و بهخصوص درکشورهای آسیایی در پخت غذا مورد استفاده قرار میگیرد. این ادویه نهتنها باعث ایجاد عطر و طعم خوبی در غذا میشود، بلکه خواص درمانی بسیار زیادی نیز دارد. زردچوبه هم مانند بسیاری دیگر از خوراکیها و ادویهها اصل و تقلبی دارد؛ اما ببینیم چگونه میتوان زردچوبه اصل را تشخیص داد. بعضی از فروشندگان این محصول بهدلیل کسب سود بیشتر از مواد صنعتی و گاه مواد طبیعی و غیرمجاز در زردچوبه استفاده میکنند. این مواد میتوانند آسیبهای بسیار خطرناکی را به بدن شما وارد کنند. یکی ازمرسومترین ناخالصیهای موجود در زردچوبهها، ترکیب آرد با رنگهای شیمیایی و صنعتی است. این نوع زردچوبه نهتنها هیچ مزیتی برای بدن ندارد، بلکه کاملا مضر و خطرناک است.
قیمت زردچوبه
یکی از فاکتورهای سادهای که برای تشخیص زردچوبه اصل و باکیفیت بررسی میکنیم، قیمت محصول است. در بیشتر مواقع، قیمت پایین، نشاندهنده کیفیت پایین هم هست. البته گاهی اوقات این قیمت پایین میتواند بهخاطر ورود مستقیم و بدون واسطه محصول به بازار باشد. بنابراین بهتر است از یک فرد معتبر یا یک فروشگاه شناختهشده، اقدام به خرید زردچوبه کنید. البته گاهی هم افراد کلاهبردار از شیوه روانشناسی معکوس استفاده میکنند. آنها قیمت بالایی روی محصول بیکیفیت و تقلبی خود میگذارند و با این ترفند به خریدار القا میکنند که محصول بسیار باکیفیتی را میفروشند.
تست آبجوش
پس از اینکه زردچوبه به را از بازار خریداری کردید، میتوانید با کمی آبجوش، آن را تست و از اصالت آن اطمینان حاصل کنید. برای این منظور، ابتدا نیاز به مقداری آبجوش دارید. توجه کنید که آب کاملا باید جوش باشد و آن را تازه از روی اجاق گاز برداشته باشید. در ادامه کمی زردچوبه را داخل آبجوش ریخته و هم بزنید. اگر در کمتر از سه ثانیه رنگ آب شما کاملا تغییر کرد، به اصالت زردچوبه شک کنید. سرعت بالای پخششدن رنگ، معمولا بهدلیل استفاده از رنگهای صنعتی است. برای اینکه تست شما اعتبار بیشتری داشته باشد، بهتر است زردچوبه را زمانی که آب روی شعله در حال جوشیدن است به آن اضافه کنید.