نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
  2. برگزیده
دخترونه زنونه

آقای «فتحی‌روشن»؛ از تمایل کودکان به تقلید نمی‌ترسی؟

منبع
خراسان
بروزرسانی
آقای «فتحی‌روشن»؛ از تمایل کودکان به تقلید نمی‌ترسی؟

خراسان/ والدین باید در لحظه پخش صحنه‌هایی از شعبده‌بازی در برنامه «عمارت» شبکه 3 که احتمال مرگ فجیع با 3تیغه برنده را به تصویر می‌کشد، چه کنند؟
مهمان برنامه «عمارت» یعنی «ملیکا زارعی» مانده و دو سیم! یکی از آن‌ها به محض وصل شدن به پریز، یک لامپ را روشن می‌کند اما دیگری، 3 تیغه بسیار تیز را که زیر گلوی «سعید فتحی‌روشن» قرار دارد، به کار می‌اندازد. «زارعی» از شدت استرس شروع به گریه می‌کند. «فتحی‌روشن» که اجراهای او را از برنامه عصر جدید به یاد داریم، خیس عرق شده و رو به تماشاچیان می‌گوید: «فقط چند ثانیه به من و خانم زارعی فرصت بدین که بتونم به ایشون سیم درست رو الهام کنم. خیلی خطرناکه این کار و ... ». در تمام این لحظات، لوگوی 12+ و زیرنویس: «انجام دادن این کارها به‌خصوص برای کودکان در منزل خطرناک است، مراقب باشید» نمایش داده می‌شود اما آیا این کافی است؟ و اگر کودکی چنین لحظاتی را تماشا کرد، والدین بعد از آن باید چه کنند؟
 جلب توجه کودکان به این بخش به‌دلیل مجریان برنامه کودک
برنامه «عمارت» در قالب یک دورهمی شبانه در یک فضای مهیج و جذاب با حضور تماشاچیان و مهمانان همراه با گرداننده این محیط دوستانه یعنی «سعید فتحی‌روشن» روی قاب شبکه3 سیما می‌رود. وقتی در این برنامه «شعبده‌باز» که شخصیت معروف و شناخته شده‌ای هم دارد، برای نشان دادن قدرت تلقین و کنترل ذهنش بر مهمان برنامه نمایش خطرناکی را ترتیب می‌دهد، باید حواسش باشد که مهمان برنامه یک مجری برنامه کودک است. بنابراین کودکان بیشتر از بقیه برنامه‌ها و بقیه صحنه‌های همین برنامه، جذب آن بخش خواهند شد. در این صحنه این طور القاء می شود که
  اگر مجری برنامه کودک انتخاب اشتباهی کند، شعبده‌باز سرش را از دست می‌دهد! بنابراین اشتباه اول این بوده که مهمان برنامه چه خانم ملیکا زارعی و چه آقای پژمان بازغی که مجری برنامه «کودک شو» بودند، برای کودکان جذابیت دارند.
 مرزهای سرگرمی و خطر را بشناسید

اما حالا سوال این جاست پخش چنین برنامه‌هایی در تلویزیون صحیح است؟ یا اگر تلویزیون چنین برنامه‌هایی را در جدول پخش قرار می‌دهد، نباید به ساعت پخش خود دقت کند که زمان دورهمی شبانه خانواده ها نباشد؟ و برای محفوظ نگه‌داشتن بچه‌ها از خطر آیا صرف قرار دادن علامت مثبت 12 کافی است؟ درباره این صحنه خاص و مرگبار، به نظر می‌رسد که باید رده سنی را بالاتر از 15 یا 16 سال در نظر می‌گرفتند اما به‌طور کل هدف از پخش چنین برنامه‌هایی چیست؟ و آیا می‌توان بازی با جان فرد و انجام رفتارهای خطرناک را سرگرمی دانست و بدون توجه به سن و شرایط مخاطب آن را در یک رسانه با همه نوع بیننده پخش کرد؟ برای پاسخ به این سوالات باید مرزهای سرگرمی و خطر را شناخت.
 تمایل تکرار رفتارهای دیگران
توصیه مهم به والدین این است که به هیچ وجه چنین برنامه‌هایی را با کودکان تماشا نکنند. حتما به هشدار تلویزیون که این برنامه برای افراد بالای 12 سال است، توجه کنند(حتی به صلاحدید خودشان می توانند تا 16 سال هم این بازه را افزایش دهند). با این حال، اگر بچه‌ها چنین برنامه هایی را دیدند، باتوجه به ویژگی کودکان که تمایل به تقلید و تکرار رفتارهای دیگران را دارند، چطور باید برخورد کرد و عکس العمل نشان داد؟
 شعبده بازی را به فرزندتان توضیح دهید
نکته اول این که به فرزندتان توضیح دهید شعبده‌بازی چیست و رفتارهای شعبده باز از قبل تعیین شده است و به هیچ وجه صحنه نمایش و استفاده از برق واقعی نیست. در این نمایش خاص، اولین مسئله‌ای که توجه فرزندتان را جلب می‌کند بازی با سیم و برق است اما سعی کنید توجه اول را به سمت قدرت تلقین مجری و ترفندهای او برای گول زدن مخاطب جلب کنید. سعی کنید از طریق بازی، توجه و کنجکاوی فرزندتان را به سمت دیگری ببرید.
 عواقب مرگبار را به او گوشزد کنید
اگر هم توجه فرزندتان به رفتارهای پرخطر در برنامه جلب شد با دعوا و تندی با او برخورد نکنید و با کلماتی مانند حق نداری، نباید و ... برای دور کردن او از خطر برق برخورد نکنید بلکه برای فرزندتان عواقب تلخ و مرگبار بازی‌های خطرآفرین را توضیح دهید. با او درباره خطرات برق گرفتگی و نزدیک شدن به برق صحبت کنید و خبرهایی را که در این باره وجود دارد، به او نشان دهید تا خودش به ضرورت دوری از برق و برق گرفتگی آگاه شود و از آن دوری کند. 

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar