۶ فرمول طلایی برای غذای کودک
خراسان/ اگر به تازگی کودکتان وارد مرحله غذاخوردن شده است و میتوانید به او غذای کمکی بدهید بهتر است برای شروع نکتههای مهم را در تهیه غذای کودک بدانید. این نکتهها به شما کمک میکند تا غذای کودک سالم و خوشطعمی جلوی کودک بگذارید و او را به غذاخوردن تشویق کنید.
۱ همیشه قبل از تهیه غذای کودک دست های خود را با آب و صابون بشویید. اگر به گوشت خام، ماهی یا تخم مرغ (که همگی می توانند حاوی باکتری باشند) دست زدید، دوباره دستهای خود را بشویید. همچنین اگر در حین طبخ غذا، طعم آن را می چشید؛ هر بار که غذای کودک را مزه میکنید از قاشق تمیز استفاده کنید.
۲ غلات را طبق دستورالعمل بستهبندی بپزید و آن ها را پوره یا آسیاب کنید. هنگامی که برای اولین بار به کودک خود غلات میدهید، میتوانید آنها را با شیر مادر یا شیر خشک سرو کنید تا از قوام آن ها کمی کاسته شود.
۳ سبزیجات و میوههای سفت مانند سیب و همچنین سبزیجات زرد یا نارنجی مانند سیب زمینی شیرین و هویج؛ سبزیجات سبز مانند نخود و لوبیا سبز را قبل از پوره کردن یا آسیاب کردن، پخته، بخارپز یا آبپز کنید. نیازی به پختن یا آبپز کردن میوههایی مانند موز، هلو و گلابی ندارید.
۴همانطور که کودک شما بزرگ تر میشود، میتوانید بافت های ضخیم تری سرو کنید. گوشتها و مرغهای پخته شده را بهتنهایی یا با غذاهایی که قبلاً معرفی شدهاند، مانند سبزیجات، برای یک وعده غذایی همهجانبه، پوره کنید.
۵ در ابتدا بهتر است غذاهای بدون مزه را سرو کنید. جوانه های چشایی کودک تازه در حال رشد است، بنابراین او هنوز مزه شیرینی یا نمک را نمی تواند تشخیص دهد.
۶مطمئن شوید که غذا بیش از یک ساعت در دمای اتاق بیرون نمی ماند. غذاهای سرد باید سرد و غذاهای گرم باید گرم بمانند. وقتی در مورد تازگی غذا شک دارید، آن را دور بریزید. پورههای خانگی را میتوانید یک تا دو روز در یخچال و تا دو ماه در فریزر نگهداری کنید. البته دادن غذای فریز شده به کودک اصلاً توصیه نمی شود.