فوت و فن شستن تخته آشپزی
خراسان/ نورویروس، که به آن آنفلوآنزای معده نیز گفته میشود، در این زمستان در حال افزایش است. شستن دستها بهطور کامل یکی از روشهای پیشگیری از آن است (ضدعفونیکنندههای دست برای این ویروس خاص موثر نیستند) و تمیز کردن خانه بهطور مناسب نیز کمککننده است. مراکز کنترل و پیشگیری بیماریها (CDC) همچنین توصیه میکنند که بهطور منظم ابزارهای آشپزخانه، تختههای برش و سطوح را تمیز و ضدعفونی کنید. این موضوع بهویژه بعد از دست زدن به محصولات دریایی مانند ماهی و میگو مهم است.
۲ تخته داشته باشید
توصیه متخصصان این است که دو تخته داشته باشید؛ یکی برای خرد کردن سبزیجات و یکی برای گوشتها، تا از انتقال آلودگیها جلوگیری شود.
اینجوری بشویید!
پس از شستن تختههای چوبی آنها را به صورت عمودی بگذارید. این باعث میشود رطوبت به جای جذب شدن به داخل چوب، به پایین سرازیر شود و از رشد قارچ جلوگیری و عمر تخته را بیشتر میکند. همچنین با عمقی تمیز کردن تخته برش به طور منظم، میتوانید سالها از آنها استفاده کنید.
شستن تخته برش پس از هر استفاده بهشدت توصیه میشود. در ضمن تختههای چوبی را در ماشین ظرفشویی نگذارید، زیرا این کار باعث ترک خوردن تخته میشود که به این معناست که خوراکیها میتواند در شیارها گیر کند و این باعث مشکلات بهداشتی و ایمنی میشود.
برای شستوشوی روزانه تخته، آب گرم و صابون کافی است و بعد آن را کامل خشک کنید. فراموش نکنید که هر دو طرف تخته را بشویید. اگر فقط روی تخته را بشویید، ممکن است به آن آسیب بزنید. الیاف چوب در اثر رطوبت متورم میشود. اگر تخته بهطور یکنواخت متورم نشود، در نهایت به شکل نامنظم تغییر شکل میدهد و تاب برمیدارد.