باشگاه خبرنگاران/ امروز خانواده ها براي تربيت فرزندانشان شيوه هاي مختلفي را انتخاب مي کنند که گاهي انتخاب نامناسب اين روش ها تاثيرات منفي در رشد آنان مي گذارد و يکي از رايج ترين آن شيوه هاي تربيتي آسان گيرانه است که در اين روش کودکان بدون هيچ قيد و شرطي بسيار آزاد، هستند و زمينه لوس شدن کودکان در آينده را فراهم مي کند.
نقش والدين در تربيت کودکان!
ليلي احمدي مشاوره خانواده درباره تربيت فرزندان گفت: والدين در تربيت و شکل گيري شخصيت و هويت کودک نقش بسزايي دارند.
به گفته وي؛ تربيت کودکان در سال هاي اوليه زندگي بر رفتار آنها تاثير مي گذارد که به همين دليل هرگز نبايد در اين امر کوتاهي کرد زيرا آثار نامطلوبي در شخصيت فرزندان بر جاي مي گذارد.
اين مشاوره خانواده با بيان اينکه والدين در تربيت فرزندان نظر متفاوتي دارند، اذعان داشت: برخي از والدين فکر مي کنند قاطع بودن در تربيت يعني با خشونت و به صورت پرخاشگرانه رفتار کردن و تحميل اجباري خواسته هاي خود به کودک که اين طرز تفکر از نظر روانشناسي کاملا اشتباه است.
به هر خواسته اي پاسخ مثبت ندهيد!
احمدي با بيان اينکه به خواسته هاي غير منطقي کودکان جواب مثبت نبايد بدهيد، اظهار داشت: محبت بي حد و پاسخ دادن به خواسته هاي غير منطقي فرزندان باعث لوس بار آمدن آنان مي شود و حتي در بزرگسالي براي دريافت خواسته هاي غير منطقي خود سماجت مي کنند.
وي با تاکيد بر اينکه براي جلوگيري از لوس شدن کودک، والدين بايد در تربيت با يکديگر هماهنگ باشند، بيان کرد: اگر مادر با رفتار کودک موافقت کند اما پدر آن را تاييد نکند باعث لوس شدن و خودنمايي فرزند مي شود.
اين مشاوره خانواده با بيان اينکه لبخند والدين بر تربيت کودکان تاثير زيادي دارد، تاکيد کرد: والدين هنگام انجام کار صحيح کودکان با لبخند زدن مي توانند موافقت خود را اعلام کنند اما هنگاميکه کار وي را تاييد نمي کنند، بايد با تنبيه منطقي از لوس شدن کودک جلوگيري کنند.
ويژگي هاي کودکان
لوس!
اين مشاوره خانواده درباره خصوصيات کودک لوس گفت: کودکان لوس رفتارهايي مانند اعتراض بي مورد به هر چيزي، ندانستن تفاوت بين نياز و خواسته هاي خود، پيروي نکردن از دستورات والدين، اصرارهاي نابجا، تقاضاهاي بيش از اندازه، بي احترامي به ديگران و بزرگترها، شکايت هاي پي در پي و زود خسته شدن از خود بروز مي دهند.
احمدي اذعان داشت: گريه کردن براي هر خواسته اي، کج خلقي، واکنش نسبت به تنبيه والدين، پاسخ ندادن به سوالات پدر و مادر، علاقه نداشتن به سهيم بودن در وسيله اي با کسي، برخورد گستاخانه نسبت به ديگران و حسادت از ديگر علائم کودکان لوس است.
تشويق يا تنبيه، کدام در تربيت کودک مناسب است!
رضايي روانشناس با بيان اينکه تشويق و تنبيه در تربيت کودکان تاثير بسزايي دارد اظهار داشت: تشويق در ايجاد رفتار خوب در کودکان تاثير خوبي دارد وفرزند بايد بداند کدام يک از رفتارهايش مورد پسن شما است و اما تنبيه باعث مي شود گاهي وي رفتارهاي ناشايستش را از روي لجبازي مجددا انجام دهد که البته تنبيه بدني تاثير بدتري دارد.
وي ادامه داد: والدين از تنبيه کردن کودکان خودداري کنند زيرا اين عمل بر کودکان حساس، پيش فعال و قلدر تاثيرات مخرب و منفي مي گذارد.
کدام شيوه هاي تربيتي مناسب است!
اين روانشناس به شيوه هاي تربيت کودک اشاره کرد و افزود: مقتدرانه، آسان گيرانه، منطقي، مستبدانه از شيوه هاي تربيتي در خانواده ها است که هر کدام آثار خوب و يا بدي در افزايش و يا کاهش اعتماد به نفس در سنسن بزرگسالي فرزندان مي گذارد.
وي به شيوه مقتدرانه اشاره کرد و اظهار داشت: بعضي از والدين نسبت به تربيت فرزندانشان سخت گيري مي کنند و اين عمل خود را بسيار مناسب و يک روش درست مي دانند.
احمدي ادامه داد: کودک بايد آزاد باشد زيرا سخت گيري بيش از حد باعث ايجاد ترس و استرس در کودک مي شود.
وي به تربيت کودک به سبک آزادانه، اشاره کرد و گفت: اين روش تربيت باعث رشد اعتماد به نفس، استقلال در قضاوت اخلاقي فرزندان مي شود زيرا در چنين خانواده هايي، رعايت قوانين و مقررات، احترام به بزرگترها، اظهار نظر فرزندان در حل مسائل يک ارزش محسوب مي شود.
اگر کودکي با وجود سخت گيري هاي والدينش نسبت به رفنار و اخلاقش از خودراضي باشد، يک فرد لوس و خودخواه در آينده مي شود.
با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد