زندگي آنلاين/ نظر شما والدين عزيز در مورد استفاده از روروئک براي فرزند دلبندتان چيست؟ آيا از مضرات استفاده از روروئک آگاهي داريد؟ تحقيقات نشان دادهاند روروئک رشد هوشي کودک را کاهش ميدهد.
به نظر اغلب والدين، روروئک وسيله خوبي براي راه افتادن کودک شيرخوار است اما نظر متخصصان کودک اين نيست!!!
نتيجه چند تحقيق جالب در مورد استفاده از روروئک
نتيجه تحقيقات در انگليس نشان داد که روروئک باعث تاخير جزيي در راه رفتن کودک ميشود و در تحقيقاتي در آمريکا معلوم شده است که روروئک باعث به تاخير افتادن رشد هوشي کودکان مي شود.
در واقع کودکاني که از روروئک استفاده مي کنند کمتر از ساير کودکان مي توانند به طور طبيعي روي زمين تجسس کنند و قوه و ميدان بينايي شان کمتر گسترش پيدا ميکند.
همچنين بررسيهاي انجام شده نشان داده است که رشد هوشي و عملکرد مغزي اين کودکان به خوبي کودکان ديگر نيست و مدت زمان بيشتري طول مي کشد تا بتوانند بخزند، بنشينند و راه بيفتند.
همچنين نتيجه تحقيقي ديگر نشان داد که کودک بوسيله روروئک ميتواند خود را سريعتر به نقاط خطرناکي نظير راهپله، بخاري، شومينه، پريز برق، آشپزخانه، اجاق هاي خوراک پزي، مواد شوينده و سمي و غيره برساند و همين امر موجب جراحات و صدمات متعددي براي کودکان شده است، صدماتي گاهاً جبران ناپذير!!!
جالب تر آنکه نظرسنجي ها نشان مي دهد بيش از ۸۰ درصد والدين اقرار کردهاند که پزشکان به آنها هشدار دادهاند که استفاده از روروئک خطرناک است ولي آنها باز هم از آن استفاده ميکردند.
حوادث مرتبط با روروئک
در سال ۱۹۹۴ آمارها نشان داد که اين وسيله ساليانه موجب ۲۵ هزار مورد مراجعه به اورژانس هاي آمريکا شده است.
در سال ۲۰۰۲ در انگليس ۲۳۵۰ کودک به علت صدمات ناشي از روروئک به بيمارستان آورده شده اند. به نظر مي رسد آمار حوادث ناشي از روروئک مشابه حوادث ناشي از ترافيک جاده ها است.
طبق گزارش آکادمي طب کودکان آمريکا، ساليانه بين ۱۴۰۰ تا ۲۵۰۰ حادثه در ارتباط با روروئک اعلام شده که اين فقط صدمات گزارش شده است و ممکن است بيشتر حوادث گزارش نشده باشد.
نظر متخصصان در مورد روروئک
به دليل صدمات ناشي از روروئک، طبق دستور آکادمي طب کودکان آمريکا، کارخانه هاي سازنده موظفند برچسب اطلاعيه خطر را روي محصولشان نصب کنند و پزشکان کودکان آمريکا بالاخره بر ممنوعيت فروش اين وسيله تاکيد کردند و براي فروشندگان هر دستگاه هزار دلار جريمه در نظر گرفته شده است.
در کشور کانادا نيز از سال ۲۰۰۴ فروش و استفاده از اين وسيله ممنوع شده است و دپارتمان سلامت کودکان آمريکا بر وسايل سرگرمي جايگزين نظير تاتي رو تاکيد کرده است.
اکثر متخصصان استفاده از روروئک براي کودکان را در هيچ زماني توصيه نميکنند و مضررات متعددي را براي روروئک برشمرده اند از قبيل:
- هنگامي که کودک از روروئک استفاده مي کند نمي تواند پاهايش را نگاه کند لذا ديرتر به راه مي افتد و روند تکامل حرکتي کودک را به تاخير مي اندازد.
- ممکن است باعث خطرات احتمالي مثل پرت شدن يا سقوط از بلندي يا گير کردن به فرش و افتادن روروک و رفتن شيرخوار به فضاهاي پرخطر مثل آشپزخانه شود
- اين وسيله بيشتر باعث افزايش قدرت در ساق پاها شده ولي روي توان حرکتي رانها و لگن تاثيري ندارد و عضلات دست، پشت کمر و زانو بصورت متعادل و يکنواخت تقويت نميشود.
- راه رفتن نادرست با روروئک ممکن است بر روي راسته استخوان ساق پا و فضاي مفصلي ران بچه تأثير بد بگذارد.
- نحوه نشستن درون روروئک در شکل استخوانها و عضلات تأثير منفي دارد.
- عدم سينه خيز رفتن و تجسس روي زمين تأثير منفي در رشد هوشي کودک دارد.
اکثر متخصصان پيشنهاد ميکنند به جاي روروئک از واکرهاي کودک نظير تاتي رو استفاده کنيد.
با «تاتي رو» کودک از همان ابتدا ياد مي گيرد، بايد کف پاهايش را کامل زمين بگذارد و براي راه رفتن، بايد يکي يکي پاهايش را از زمين برداشته و راه برود. نه اينکه (به مانند روروئک) با پنجه ي پا خودش را هل بدهد.
يکي از نکات جالب "تاتي رو" ها اين است که شما مي توانيد با استفاده از ترمزي که در اين وسيله کار گذاشته شده، سرعت حرکت "تاتي رو" را کنترل کنيد و بدين ترتيب در ابتداي راه افتادن کودک، تاتيرو از زير دست او در نميرود و کودک زمين نميخورد.
از طرف ديگر کودک با انگيزه هل دادن تلاش ميکند راه برود و به اين ترتيب راه رفتن عادي را بسرعت ياد ميگيرد و تمامي عضلات پا و ستون فقرات او بطور يکسان و يکنواخت تقويت ميشود.
به دليل جذابيت و کيفيت بالايي که اين وسيله دارد، تا سن 3 الي 4 سالگي کودک از آن بعنوان گاري حمل اسباب بازي ها استفاده مي کند.
در «تاتي رو» ها نکات ايمني رعايت شده و طوري طراحي شده اند که تحت تاثير نيرويي تا چند برابر وزن کودک تعادلشان حفظ مي شود.
با توجه به اينکه کودکان دوست دارند هر چيزي را مزه کنند و به دهان ببرند؛ در اين وسيله، بخش هاي در تماس با دهان کودک، از چوب طبيعي ساخته شده تا خطري براي نوزاد نداشته باشد.
با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد