ني ني بان/ بيني گرفته مي تواند براي نوزادتان ناخوشايند باشد، و بر تغذيه او تاثير منفي مي گذارد و به اين معني است که خوب نمي خوابد. با اينکه ممکن است نگران کننده باشد، اما سرماخوردگي معمولي در کودکان خردسال شايع اس چون سيستم ايمني آن ها هنوز در حال رشد است.
با توجه به خدمات بهداشت و سلامت ملي، کودکان بيشتر از بزرگسالان سرما مي خورند و علائمشان عبارتند از؛ گرفتگي بيني و يا آبريزش بيني، عطسه کردن و يا تب ولي راه درمان چيست؟ در ادامه خواهيد خواند.
چه کاري براي درمان نوزادي که دچار گرفتگي بيني شده است مي توان انجام داد؟
خوشبختانه، بسياري از درمان هاي خانگي در ايجاد احساس راحتي بيشتر موثر هستند در اين بخش از نمناک چند درمان ساده براي امتحان کردن وجود دارد. مي دانيد بهترين قسمتش چيست؟شما احتمالاً بسياري از اين مواد را در خانه داريد.
کدام داروي خانگي مي توانند به درمان گرفتگي بيني نوزاد من کمک کنند؟
1. درمان گرفتگي بيني نوزاد با آب نمک:
اگر کودک شما زير شش ماه سن دارد، سعي کنيد چند قطره آب نمک را در هر سوراخ بيني او بريزيد سپس مي توانيد از يک سرنگ براي پاک کردن خلط استفاده کنيد.اين درمان خانگي ساده با رقيق شدن خلط عمل مي کند که به کودک شما کمک مي کند تا احساس راحتي بيشتري داشته باشد و براي نوزادان در تمام سنين مناسب است.
2. برداشتن خلط و مخاط سفت براي درمان گرفتگي بيني نوزاد:
ممکن است متوجه شويد که بيني او پوسته پوسته و يا چسبناک به نظر مي رسد، مي توانيد به تميز کردن آن کمک کنيد تا از گرفتگي بيني جلوگيري کند. شما مي توانيد آن را با پنبه و آب گرم تميز کنيد.
3.شير مادر موثر در درمان گرفتگي بيني نوزاد:
يک قطره يا دو قطره در بيني مي تواند به رفع گرفتگي کمک کند و سپس اجازه دهيد آن را بالا بکشد؛ وقتي که سرش را بلند مي کند، بيرون مي ريزد، پس مي توانيد با بالا نگه داشتن سر کودک کار درست را انجام دهيد.
4.درمان گرفتگي بيني نوزاد با بخور سرد:
دستگاه بخور را با آب پر کنيد و در حالي که او خوابيده است، آن را در اتاقش قرار دهيد.
5.درمان گرفتگي بيني کودکان با چاي بابونه:
اين يکي ديگر از راهکارها براي کودکان بزرگ تر است ،برخلاف بزرگ ترها، اگر کودک زير يک سال سن دارد عسل برايش اضافه نکنيد؛ اين مي تواند حاوي هاگ بتوليسم باشد که تنها مي تواند با معده افراد بالغ نابود شود.
7.اتاق بخار به درمان گرفتگي بيني نوزاد کمک مي کند
حمامتان را از بخار پر کنيد و براي مدت 20 دقيقه او را روي زانوي خود بنشايند و يا به مدت 20 دقيقه در آنجا بمانيد.رطوبت هر گونه انسداد خشک در بيني را بهبود مي دهد و کمک به تخليه آن مي کند.
6.آب ميوه گرم مفيد براي درمان گرفتگي بيني نوزاد:
به نوزادان 6 ماه به بالا، کمي آب سيب گرم شيرين نشده يا آب بدهيد (آزمايش بر روي مچ دست تان انجام دهيد براي اينکه مطمئن شويد زياد داغ نيست). درست همانند محصولات OTC، آن ها مخاط را نرم مي کنند که به پشت گلوي نوزاد مي رسد.
8.يک گزينه مشابه که والدين به آن اعتقاد دارند:
وسيله مکش بيني است که بيني کودک را از طريق لوله متصل به دهان باز مي کند؛ والدين يک انتهاي لوله را در سوراخ بيني و انتهاي ديگر در دهان خود قرار مي دهند تا خلط را مکش کنند.
9.اسپري بيني فقط با تجويز پزشک براي رفع گرفتگي بيني نوزاد:
به جاي شل کردن خلط، اسپري به طور فيزيکي آن را از بين مي برد (به همين دليل به استفاده از نمک يا شير پستان در ابتدا کمک مي کند تا خلط خشک را شل تر کند). شما احتمالا دستگاه مکش بيني نوزاد را داريد.اگر از يکي استفاده کنيد، هر ماه تعويضش کنيد، زيرا تميز کردن داخلي غير ممکن است.
10.سوزن پلاستيکي بيني راهي براي درمان گرفتگي بيني نوزاد:
اين يک دستگاه تک عنصري است که شما مي توانيد در هر داروخانه اي خريداري کنيد ؛ اين دستگاه يک وسيله گرد پلاستيکي دارد که با يک لوله مثل سرنگ که مي تواند به آرامي به بيني کودک شما وارد شود، منتهي مي شود. دکمه اي را فشار مي دهيد تا تمام هواي بيرون را بيرون آورد و خلا شود. بعد لوله را داخل سوراخ بيني بچه قرار دهيد.
باز کنيد و اجازه دهيد که هوا به درون حباب وارد شود، کمي خلط به آن وارد مي شود. هم چنين مي توانيد يک قطره آب نمک را در بيني، چند دقيقه قبل از شروع کار بريزيد تا خلط درون را شل کنيد. از اين دستگاه بيش از دو بار در هر سوراخ بيني استفاده نکنيد، ممکن است باعث التهاب حفره بيني شده و منجر به ناراحتي بيشتر شود.
11.هواکش بيني براي درمان گرفتگي بيني نوزاد:
آخرين دستگاه تنفسي روي همان اصل مکش کار مي کند، با اين حال، آن ها طراحي متفاوتي دارند ، دستگاه شامل يک حباب با سرنگ بيني است، اما يک لوله متصل به حباب دارد که براي بيرون ريزي خلط استفاده مي شود.
زماني که در سوراخ بيني نوزادتان قرار داده مي شود، مي توانيد به آرامي پمپ کنيد تا مخاط را بيرون بکشيد، و به حباب برود.يک فيلتر نصب شده در داخل حباب براي جلوگيري از آلودگي وجود دارد. زماني که اين کار انجام شد و نوزادتان بهتر نفس کشيد، مي توان دستگاه را جدا و تميز کرد.
چندين نکته مفيد
سرماخوردگي اشتها را کاهش مي دهد و حالت هاي طولاني عصبانيت و گريه را القا مي کند و منجر به آب زدايي مي شود.
والدين بايد مطمئن شوند که کودک مقدار لازم مايعات را به شکل آب و آب ميوه دريافت ميکند.
کودک شما ممکن است دچار وحشت شود چون در چنين شرايطي نفس کشيدن دشوار است، نوازش لطيف و ظريف به او کمک مي کند که آرام شود.
زماني که با آبريزش بيني در حال کش مکش است هميشه کودک خود را با پتوي گرم بپوشانيد.
گرفتگي بيني در کودکان مي تواند به خاطر دلايل زيادي مثل سرماخوردگي يا حتي آلرژي رخ دهد.
يک فرد بالغ ممکن است از 2-5 مورد سرماخوردگي در يک سال رنج ببرد، با اين حال، اين ممکن است به طور متوسط 7 مورد در هر سال براي نوزادان باشد.
اگر نوزادتان از آبريزش بيني و سرماخوردگي رنج مي برد، ممکن است بخواهيد به دنبال نشانه هايي باشيد که به توجه پزشکي فوري نياز دارند.
اگر تب او بيش از 102 درجه فارنهايت (38.9 درجه سانتي گراد) باشد، چشمان قرمز داشته باشد، بيش از يک هفته سرفه کند، يا خون در خلط او وجود داشته باشد، فوري به پزشک مراجعه کنيد.
دستگاه بخور نيز به آساني در بازار موجود هستند که مي تواند براي افزايش رطوبت در اتاق بچه ها مورد استفاده قرار گيرند و مجاري بيني را نرم نگه دارد.
بايد مراقب باشيد که دستگاه را از بچه دور نگه داريد تا از رطوبت اضافي جلوگيري کند.
راه حل هاي ذکر شده در بالا براي کودکان در همه سنين قابل استفاده هستند. برخورد با گرفتگي بيني کودک مي تواند يک کار جدي براي شما و کودکتان باشد، با اين حال، راه حل هاي مختلفي وجود دارد که براي تسکين ناراحتي ممکن است.
اين درمان هاي خانگي و در برخي موادر طب سنتي اين بخش از نمناک را به عنوان يک درمان سريع امتحان کنيد، اما اگر احساس مي کنيد که دليلي براي نگراني وجود دارد، هرگز از بازديد با پزشک خود ترديد نکنيد.
برخي از گام هاي ديگر را براي کمک به تميز کردن بيني کودک خود دنبال کنيد:
يک بالش زير تشکش قرار دهيد تا يک زاويه از سر کودک تا پايش ايجاد شود و سرش بالاتر از پاهايش قرار گيرد اين کار ممکن است به تخليه خلط از سينوس ها کمک کند. اگر فررزند شما هنوز نوزاد است، اين کار را نکنيد.
شما بايد بالش ها و چيزهاي ديگر را از منطقه خواب او دور نگاه داريد تا خطر SIDS (سندرم مرگ ناگهاني نوزاد) را کاهش دهيد ؛ اغلب متخصصين اطفال توصيه مي کنند که اين کار را تا زماني که کودک 2 ساله نشده، انجام ندهيد.
فرزندتان را تشويق کنيد که آب بيشتري بنوشد ؛ مايعات مخاط را رقيق و نرم مي کند، اما آن ها را مجبور نکنيد که اينکار را انجام دهند. حتي اگر کودکتان چند جرعه آب بيشتر در طول روز بنوشد، اين کار کمک خواهد کرد ؛ اگر کوچولوي شما به اندازه کافي بزرگ است به او ياد بدهيد که دماغش را بگيرد.
براي نشان دادن اين که چطور نفس خود را از بيني خود بيرون بکشد ؛ يک دستمال را در سوراخ هاي بيني او قرار دهيد تا کودک بتواند که هوا را به هنگام بازدم خارج کند.
بازار